Šta je novo?

Hercules Prophet 4800 Kyro II Ultra (T&L?)

Combuster

Čuven
Učlanjen(a)
21.03.2002
Poena
619
Nisam proceshljao starije postove pa ne znam je'l se vodila debata o ovom pitanju ali me interesuje da li neko zna shta znachi ono Enhanced T&L engine na Prophet-u 4800 i da li ima negde da se nabavi ova graficka kartica? Da li je ovo neko prelazno resenje izmedju Kyro II i Kyro III GPU-ova (ako smem da ih tako nazovem jer setite se definicije za GPU LOL@nVIDIA definitions :)) Inace STM je za mene ZAKON jedino shto mislim da bi cene trebalo da budu malo pristupacnije... Enhanced nije isto shto i Hardware a samo da podsetim prema recima Toma Sweeny-ja u TBR based GPU-ove je nemoguce implementirati hardware T&L..... Da li ova GK predstavlja samo overclockovanu 4500-ku....

Ma ti chipovi su totalni krsh. Jednio sto ih vadi je to sto ih pravi Herkules pa su kao cool. Ma daj molim te... te karte su toliko spore da ja reci nemam. Nemaju ni T od T&L. Sve je to neki polu hardweski shit.

Sto se te karte, koju to pominjes, tice... da to jes samo nabudzeni 4500.

Zaobidji ih, tehnoloski su prevazidjeni, videcemo dal' ce III-ka da ima pixel shadere...

Pa dobro ne poredim ja GF3 i Kyro II Ultra ali sama kombinacija TBR based GPU-a i Herculesa kao firme mi se mnogo dopada. Uostalom rezultati su OK tu je i eBM shto MX krshevi khm nemaju :D OOPS Da se ogradim GF2MX krshevi nemaju.
A i kvalitet 2D slike im je na zavidnom nivou (osim ako nisi radio upgrade sa nVIDIA karttice na Herc Prophet-a i samo roknuo drajvere preko...)

Mislim da jos niko sa pouzdanjem ne zna ali sve govori da je to samo overclockovan Kyro II.
To enhanced T&L je cisto marketinski stos. Svi pricaju o T&L pa moraju i oni. Kartica jeste debelo zakasnila ali sve zavisi od cene.

Ako je malo iznad nivoa dobrih GF2 MX kartica onda ima smisla razmatrati je.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa ima smisla ako oces da molis Boga svaki put kad kupis igru da ta ti doticna podrzava graficku. To je gaming karta koja nije podrzana od igara ... konfuzno :D

Ja nigde nisam cuo da postoji neka ozbiljna nekompatibilnost Kyro II sa bilo kojom igrom. I sam sam je testirao u nekoliko igara i nisam nasao ni P od problema. A Combuster lepo kaze ne poredi je sa GF3-ojkom vec sa shitovima tipa GF2 MX.

Jesi li video na Max Pain-u eBump na Herculesu 4000XT KYro I ?
Brate ne da lepo izgleda a taj usrani Kyro I ima minimum 50 FPS-ova u UT-u u Gothic-u na rez 800x600 sve high tj frame rate se spusta ispod 50 u biloo kom trenutku. Kyro II nisam testirao a Kyro II Ultra ce biti oko 240 DM. Iskreno ne znam da li se isplati jer u KV-u GF4MX440 koshta 340 DM MSI je u pitanju :(
U piitanju je nabavna cena...
Ne znam kuda sve to vodi jer ako ne koriguju cene stvarno nece se isplatiti uzimati ove kartice...
A voditi polemiku o podrzanosti u igrama je besmisleno jer Kyro radi bez problema na svakoj igri uprkos cinjenici da je TBR based GPU i da nema HT&L. Ako vam smeta kad startujete 3DMark ili neku igru i vidite da nema HT&L support to ne znachi da kartica nije podrzana :D vec samo da nema tu funkciju a kako radi videcesh i sam... LOOODILOO Znachi u visokim rezoolucijama stize GF2 PRO. Ajde ukljuchi 4xAA i startuj Vulpine OgL na Kyro-u i na MX krshu pa khm da pricamo nesto o podrsci. Mene ne interesuje da lii je igra pravljena sa podrshkoom za Kyro-a ili ne ali to je hardware brate njemu ne treba software-ska podrska igrice da bi TBR radio kakoo treba. A i drajveri su pisaniu u Assembler-u tako da su em mali, em brzi, kolikoo znam nemaju nekih bug-ova i slichno. Ne zelim da upadam u diskusiju jer nema svrhe
Jednostavno kazem ako cena Kyro II-ke padne u cenovni rang firmiranih MX400 kartica ja se ne bi mnogo mislio... A Vi?

Combuster je napisao(la):
A i drajveri su pisaniu u Assembler-u tako da su em mali, em brzi, kolikoo znam nemaju nekih bug-ova i slichno. Ne zelim da upadam u diskusiju jer nema svrhe

A detonatori su pravljeni u visual basicu :p
Naravno da se core svih drajvera pravi u masincu i asmu, a ako je neko lud on nek pravi i interfejs u asmu ;)

Salu na stranu, sad treba razmisljati o pixel shaderima, a ne o tim kantama... doom3 dolazi...

Nazad
Vrh Dno