Šta je novo?

Help

Sn00py

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
304
Hteo bih da napravim neku "prostu" igru npr. point & click adventure, e sad poshto nemam pojma o programiranju, kazhite mi koje bi sve programe morao da "nauchim" da koristim (sem photoshopa :) ) , i dajte mi nazive nekih knjiga, i izdavacha knjiga za pochetnike (na srpskom) za te programe!!
Pozdrav !!!

Ne bih hteo da te obeshrabrim , pogotovo sto tvoj zahtev deluje simpaticno ... ;)
Posto si vec iskren da nemas pojma o programiranju mislim da si "malo" pozurio sa pitanjima ovde al' 'ajde idemo redom :

- Programski jezik (Visual Basic , C++ ili Delphi)
- Rad sa grafikom (DirectX ili OpenGL) takodje svojevrstan jezik i nauka
- Godine timskog rada (ovo je vec neostvarljivo)

Postoje i takozvani programi za pomoc u izradi igara koji taj posao donekle olaksavaju u smislu predefinisanih obrazaca za ubacivanje grafike , zvuka i njihovo stapanje u celinu .
Takodje te olaksavaju za odredjenu sumu novca i uvek su tehnicki limitirani a svejedno zahtevaju odredjeni nivo znanja , istina manji nego da sve radis sam .

Pogledaj iznad imas Sticky "Knjige za preporuku" pa precesljaj malo ako vec nisi izgubio pocetni entuzijazam .
Samo da si nacisto sa stanjem stvari , entuzijazam brzo prodje , moras voleti to sto radis i biti spreman na velike zrtve ako se upustis u tako "vetrovit" posao .

Ako imas jos neko pitanje a mislis da ti mogu biti od pomoci imas PM .

Pozdrav , Misa...

Ma zaboravi sve ovo :d , uzmi lepo Flash koji ce odlicno da ti posluzi za P&C avanturu...

Uradi nesto jenostavnije za pocetak,posle ces uspeti(praksa ne moze da skodi)

Nisi nista pametnije rekao od majstora za nabijanje broja postova pre tebe , a jos je proslo vise od mesec dana ... covek koji je postavio pitanje se nije ni javljao .
Razmisli dobro a pogledaj i datume pre nego sto pomislis da mozes doprineti nesto svojim postovanjem ;)

1. Ja nisam majstor za nabijanje postova
2. Ako stvarno mislis da neko zeli da odradi cetiri obimna kursa da bi napravio 2D igru iz *******cije, onda ocigledno ne razumes zasto programeri u Srbiji nikada nece napraviti igru.
3. Komercijalne P&C avanture uradjene u Flashu postoje, bas jedna je bila opisana pre par meseci u SK-u.

Znaci, svaciji cilj je sto veci uspeh sa sto manje truda, pa tek ako se utvdi da ovo ne ide, onda se prelazi na malo veci trud. Da je covek zaista hteo da uci C++ i DirectX, sigurno ne bi postavljao pitanje ovde nego bi to i uradio.

1. jesi
2. igre se ne prave iz *******cije , vec iz dva razloga : iz ljubavi i za pare
3. super , a mogao si lepo coveku to da objasnis kao sto sad meni pokusavas , pa da das neki link ... da budes koristan ?

Nije svaciji cilj sto veci uspeh sa sto manje truda , to kad (ako) budes shvatio ...
Ne znas sta je covek hteo , uostalom vise se nije ni javljao tako da je ovo besmisleno .
Ako hoces da nastavis razgovor imas PM .

Nazad
Vrh Dno