Šta je novo?

Help

Sova

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2004
Poena
301
Pomagajte ljudi spasite jedan zivot (prodavcev).Situacija skroz zaje***a.
Naime kupih sledecu konf. AMD (Barton)2800+ , ABIT NF7 , Sapphire ATI radeon 9600 Pro , 512 DDR Kingston.E sad igranka je nastala sama od sebe posto nisam dirao niste (jer ne znam) tj. pojavile su se neke cudne teksture (kao providne ili sive boje) u igricama (half life2 , AA).Prvo se pojavilo u half lifu tako da sam pomislio da je zbog pirata i bilo je nesto tipa "node graph out of data.rebuilding"
Ako moze neka dijagnoza ali recima koje pacijent razume.
poz
huu

Sto se HalfLife 2 tice:

idi tamo gde ti je igra... pa HL2 dir, pa cfg pa tamo imas more neko .cfg fajlova .. e na to more napravi jedan text file i snimi ga sa imenom autoexec.cfg

u njega ubaci dve sledece stavke:

ai_norebuildgraph "1"
ai_disable "0"

Snimi to i startuj igru ... nema vise poruke ..

E sada sto se tice ostalog ... moras prvo nabaviti i isprobati sve najnovije drajvere za SVE komponente ... znaci: grafika, ploca, muzicka.... i tako dalje kada lepo sve to odradis onda probaj .. ako se teksture samo pojavljuju ponekad .. ne brigaj .. mozda je BUG .. ako se to javlja bas onako cesto ... e onda neznam ... reklamacija ...

oh .. naravno .. nisi reko koji je Windows u pitanju .. recimo da je XP SP1 .. moras stavidi najnoviji DirectX .. tj DirectX 9.0c ... on se obicno nalazi na CDu neke novije igre... Ako je sam XP bez service packa ista je prica ... ako ima XP SP2 onda ti DX 9.0c nije potreban jer ga taj SP2 vec instalira.

Ajde javi jel nesto bolje kada sve ovo sredis :)

hvala ti puno.za sada sam napravio autoexec i ostalo je isto.cudno je sto je u pocetku znaci ceo jedan dan hl2 radio bez toga.idem sada dalje korak po korak.
inace xp je sa sp2.

Hmmm .. ako i dalje dobijas potuku pored toga sto imas autoexec.cfg u ..\install dir\HL2\cfg

onda nadji program DateEdit ... usrvari evo link

http://home.worldonline.dk/ninotech/freeutil.htm

Pa idi u ..\install dir\hl2\maps\graphs

i namesti sve datume fajlova unutar tog dira na recimo 2010 godinu. Kada si instalirao program odes u taj dir pa sve obelezis.. kliknes desno dugme na neki pbelezen file i odaberes opciju Date Edit i promenis sva tri datuma ... i modify i created i accessed pa onda probaj ... ne bi trebalo da ti se to desava vise :)

inace probaj bez navodnika u autoexec.cfg da napises ona dva reda :)

uradjeno sve do menjanja datuma.znaci novi drajveri za plocu i vga i direkt X novi.
buni me sto je igra radila odlicno 1 dan a onda je pocela da je** i nije problem samo sa hl2 vec i sa AA koja je manje zahtevna.
da li da menjam datuma mislim ima li smisla???

huu

Menjanje datuma tih fajlova izgleda da ima smisla kod HL2 igre .. ne pitaj zasto i kako .. neznam .. samo znam da se meni to vise ne javlja a javljalo se ranije :)

inace neka ti je za utehu da se i meni ta poruka u HL2 isto odjednom pojavila iako je ranije nije bilo :)

sve je uradjeno ali problem i dalje postoji :wall:
zamenio sam datume i nista.instalirao sam sim city 4 i tu se vide sive tackice ali vrlo malo.U Americas Army je isto katastrofa kao neka mreza od tih tackica.
tebi puno hvala na trudu i ako imas jos neku ideju kazi.

huu

Si razmisljao da proveris tu graficku kod nekog drugog? Mozda je neispravna? Ako kazes da ti se pojavljuju pocepane teksture i tackice u svim igrama?

Tu postoji problem koji nije do igre. Razlozi problema mogu biti: drajveri (ili nesto drugo odsoftwera sto se kolje sa njima), graficka kartica nije ispravna, nesto se kolje sa njom na istom IRQ i sl.

vga ??

povadi sve osim grafike i onda probaj,pa mozes da iskljucis u biosu npr .sound za svaki slucaj pa ako i onda najverovatnije da je grafika mada sam imao slucaj da je u pitanju procesor ( jako retko )

Verovatno graficka ne valja, desavalo se bogami ! :mad:

Nazad
Vrh Dno