Šta je novo?

Help...

• Začetnik teme Začetnik teme FooL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

FooL

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Treba mi jedan savaet kako da vratim vec instalirani linux.Imao sam instaliran i XP i Linux...pa sam zbog nekih problema sa XP-om morao oboriti sistem.E sad linux je ostao.Da li ja mogu nekako njega da vratim ponovo u funkciju ili moram da formatiran i particiju gde je linux pa da ga ponovo instaliram...
>>>Hvala unapred na svakom savetu<<<

Moze, samo instaliraj neki Boot Loader, ili PQ Boot Magic pa njim promeni aktivnu particiju.

Jel mi mozes pomoci gde mogu da nadjem taj program...trazim po netu ali bezuspesno?

Boot Loader nije program, vec vrsta programa koji sluze da pri butovanju izaberes koji OS da se podigne. Imas raznih Grub,LILO,OSL2000,... I PQ( Power Quest ) Boot Magic je jedan od njih i dolazi sa Partition Magic-om.

Boot Loader nije program, vec vrsta programa koji sluze da pri butovanju izaberes koji OS da se podigne. Imas raznih Grub,LILO,OSL2000,... I PQ( Power Quest ) Boot Magic je jedan od njih i dolazi sa Partition Magic-om.

Druze ja te bas tebe i ne kontam...Ako kazes da je vrsta programa,gde mogu da skinem tu vrstu programa,pa da probam da dignem Linux.A Partition Magic sam instalirao ali mi se je sa njegovim pokretanjem izbacio ovu poruku:

"PowerQuest Partition Magic Pro has detected an error 113 on the partition starting at sector 31166100 on disk1.

This partitio overlaps anotehr partition or the end of the disk.
PowerQuest Partition Magic Pro has determined taht the file system can be truncated forom 459057375 sectors to 49464198 sectors.

Would tou like PowerQuest Partition Magic Pro to fix this error?"

Ja kliknem ja Yes i on izbacuje poruku da je greska popravljena a odmah zatim izbacuje novu poruku:

"Init failed: Error 117.

Partition's drive lette cannot be indentified."

Jesam sad malo dosadan pa sa jednog problema prelazim na drugi ali sta cu kad se bas slabo razumem pa ako neko moze da pomogne kako da resim ovo ****** sa Magic-om da bih mogao da Linux ponovo vratim u funkciju.

Hvala!

Najprostije rešenje je sledeće :
Digneš neku Linux live distribuciju, instaliraš GRUB ponovo, komadna je grub --install, sa određenim parametrima ( pogledaj uputstvo ), on će dodati postojeće operativne sisteme ( Windows ) u boot meni

Hvala svima na trudu i pomoci,ja sam naglasio da se bas mnogo ne razumem oko racunara pa sam mislio da ce neko detaljenije objasniti...ja ne znam kako da uradim to na osvovu ovoga sto ste mi gore napisali.No nema vaze ne gine mi da formatiram tu particiju pa da ponovo instaliram Linux

Hvala jos jednom i poz

Е ипак вас морам давити...Да не отварам другу тему,овде ћу наставити.Кад сам хтео да отворим Partition Magic преко цд-а,иначе цд је boot на њему има доста пограма па са сам раније стално тако форматирао.Е сад кад га покренем он ми избацује грешку сто сам написао горе и када једно искликћем двадесеак пута Yes па OK...он почне да улази у Magic и само се запуца...Може ли неко да ме посаветује како да форматирам тај део харда где ми се налази Linux.

Успео сам...али ми је нешто нејасно.Форматирао сам овако,десним на My Computer,па Menage.Ту сам без проблема обрисао ту патрицију где сам имао инсталиран Linux.Ta партиција је имала 35 GB.Е пази сад ово,кад сам је форматирао сада показује да има 130 GB...

Хард ми је од 250 ,C 15 ,D 100 E 100 и сада F 130...

Poslednja izmena:
Све је сређено.Када сам инсталирао Linux на ту партицију све се вратило у нормалу.

Nazad
Vrh Dno