Šta je novo?

HELP!! WinXP odjednom neće da se bootuje (NT loader ili...)

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Ne pitajte me kako ni zašto, tek danas upalim kompjuter i ono poruka:

NTLDR is missing.
Press CTRL+ALT+DEL to restart.

...i naravno, neće da se boot-uje. Probao sam da iz System Recovery tool-a sa instalacionog diska W.XP odradim FIXBOOT, FIXMBR i BootCFG, ali ništa od toga nije pomoglo. Iz prompta vidim sve fajlove na obe particije diska (koji je jedini u kompu) ali neće da se boot-uje.

Kako ovo da rešim?? Neće valjda trebati FORMAT C: ?!?! HELP ME PLEASE!!

Ma nije ti to neki problem....samo udji u Recovery Consolu i kopiraj ntldr na C:
Samo, pitanje je kako ti je doslo do toga...vidi prvo da otklonis uzroke...

Pozdrav

---

Ček, ček... gde da nađem NTLDR? U kom folderu? I gde da ga kopiram??

Mislim... glupo pitanje, je li to fajl ili nešto drugo?

OK, našao sam ga u i386 folderu. Gde to treba da iskopiram (u koji folder)? Probao sam na drugoj mašini u kojoj imam XP da potražim taj fajl i nisam uspeo da ga nadjem!

Hvala vam puno.

treba da ga iskopiras direktno na C:
Moras da ga imas na svakoj masini sa XP-om i to na samom C-u....to ti je kljucni file za iniciranje boot procedure, koji kontrolise proces sve do inicijalizacije i loada kernela....uglavnom da ne gnjavim, ocigledno nisi ukljucio opciju vidljivosti skrivenih file-ova, ali i opciju protected file-ova (ovo su dvije nezavisne opcije)
Ako nemas disk, nasnimi fajl sa drugog kompa na floppy, startuj RC i kopiraj na C:
Sa druge strane, na disku bi to trebalo da je i386

----

Xvala lepo, to je to, inače našao sam uputstvo i na MS-ovom sajtu:

1. Start Recovery Console by using the Windows XP Professional operating system CD.
2. Navigate to the system partition root and type the following commands from the Recovery Console prompt:

3. copy drive:\i386\ntldr

4. copy drive:\i386\ntdetect.com

In the preceding two commands, drive represents the letter of the CD-ROM that holds the Windows XP Professional installation files.
Answer the Overwrite system? (Yes/No/All): prompts by pressing Y.

5. Restart the computer.

...Naravno uspelo je. Xvala svima na predusretljivosti i brzini odgovora!!! Pozdrav!

Vrh Dno