Šta je novo?

HELP: Windows 64

Soundigy

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
301
Pozdrav svima,
resio sam da instaliram Win64 pa imam nekoliko pitanja:

1. Da li drajveri za WinXP rade na Win64 (Mislim na drajvere od Graficke, Modema, Zvucne...itd) ili postoje neki drugi drajveri ?????

2. Da li moze na istoj particiji (npr C:\) da bude instaliran WinXP i Win64, znam da kod XP-a ne moze da se promeni ime direktorijuma, samo particija, da li je tako kod Win64 ?????

3. Instalacija ? (Nemam BOOT CD, imam ZIP file na HDD-u. )

4. Sta bi jos trebalo da znam kod Win64 ????

Ps. Prvi put ovo radim, nemojte da se smejete :d

Hvala u napred.

1) Morash sve te drajvere da skinesh ali 64-bitne verzije. Znachi ovo shto sada imash ti nishta ne znachi!
2)Ja ne volim 2 sistem na istoj particiji pa samim tim ni tebi ne preporuchujem. A mislim da chak i nije moguce jer su oba sistema WinXP. Nisam siguran za ovo pa ne obracaj bash mnogo paznju ali preporuka definitivno ostaje da zaobidjesh to "petljanje" chak i ako moze.
3)Shta ima u tom zipu? ISO?
4)Da ne prelazish na njega ako ti nije potreban josh uvek jer dosta stvari "zeza". Neke drajvere cesh veoma teshko (nikako) naci. Posebno nemoj da prelazish ako nemash 64-bitni procesor :d

Genghis Khan je napisao(la):
Posebno nemoj da prelazish ako nemash 64-bitni procesor :d
Može da proba :D :crash:

Poslednja izmena:
E, a sta je sa programima.. Nesto sam citao da je problem sa Antivirusima, ja imam Norton 2005 jel to OK ili nesto jos treba da znam>?

moj savet ti je da, ako bas hoces da instaliras XP 64, da ga instaliras na zasebnoj particiji...najidealnija bi situacija bila kada bi to bila neka prazna particija, namenjena samo njemu (zbog eventualnog uninstala, jel'da :d )
sto se drajvera tice, za sada postoje samo beta verzije drajvera, a neki uredjaji nemaju ni te bete (na primer TV kartice)...od tih beta drajvera mozes trenutno da nadjes drajvere za graficke kartice (nVidia i Ati), chipsete (VIA, NForce, Intel, SiS), audio karticu (Live!, Audigy...samo sto je drajver za njih malo specifican jer je samo preview moguceg drajvera, nesto kao "releasing candidate", i radi ti neko ograniceno vreme tipa mesec-dva a onda odbija poslusnost), stampace (u samom windowsu je navodno podrzan veliki broj stampaca), skenere, modeme (ali ne sve, pojedini imaju problema)...
ma... www.google.com pa potrazi drajvere koji ti trebaju, da ne razvlacim sada :p

u svakom slucaju, poenta je sledeca: ne treba brzati sa prelaskom na x64, bas zbog situacije sa drajverima...strpi se mesec-dva-tri da se situacija malo promeni pa onda instaliraj...

poz!

• A da vas pitam ovo, imam ASUS 9600PRO graficku, da li treba da skidam sa ASUS.COM ili sa ATI-jevog sajta. .ili je sasvim sve jedno?

Veća je šansa da nađeš aktuelnije drajvere za grafičku karticu na ATI-jevom sajtu.

Soundigy je napisao(la):
E, a sta je sa programima.. Nesto sam citao da je problem sa Antivirusima, ja imam Norton 2005 jel to OK ili nesto jos treba da znam>?

Ne znam da li Norton ima verziju za Windows64, ja koristim Avast! Antivirus (Server Edition):

http://www.avast.com/eng/avast_server_edition.html

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo neki drajver za 9550 sa ati.com tako da sam siguran da tamo ima :)
Ajde reci shta josh imash od HWa pa da vidimo gde shta mozesh da skinesh ;)

ASUS A8V/DL/WiFi S-939 VIA K8T800Pro A64/64FX ...OVO VEROVATNO IMA NA ASUS.COM

LJUDI, SVE U SVE THANKS, SNACI CU SE I AKO BUDE PROBLEMA VIDIMO SE OPET. HVALA SVIMA :D

Genghis Khan je napisao(la):
3)Shta ima u tom zipu? ISO?.

ja sumnjam da je to uopste zip? verovatno je namestio da mu se ISO fileovi po defaultu otvaraju u winzip-u, pa je dobilo takvu ikonicu. neka samo sprzhi to na CD

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno