Šta je novo?

Help? (Win XP)

Clamaran

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Imam instaliran Windows XP na kopermajnu 933Mhz, 256 sdrama, nvidia geforce mx400 64mb.
Sve je to lepo radilo do skoro. Sada imam problem. Naime posle dizanja sistema sve lepo radi, bez ikakvih problema. Kad zavrsim sa radom i ustanem od kompjutera posle nekog vremena harddisk pocinje pomahnitalo da radi bez prestanka jedno desetak minuta i to bas bez prestanka, kao da kopiram gomilu mp3 fajlova na drugu particiju, a kompjuter naravno radi jednako sporo. Ovo me stvarno iritira. U trayu taskbara se ne pojavljuje niti jedan novi program. U Task Manageru ne prijavljuje ni jednu aplikaciju, a procesa ima gomila tako da ne znam da li neki od njih radi sa hard diskom. Zauzece procesora je izmedju 1 i 8-9 %, sto je ja malo mnogo s obzirom da je nominalno zauzece pre ovoga bilo 1-3 %. Da li postoji neki nacin da saznam zasto se ovo desava i naravno da sprecim isto? Da li je neko imao slicna iskustva i da li je resio problem?

Unapred zahvalan!

Imao sam isti "problem"...Znam kako ume da zivcira...

Forica se zove nesto tipa indexing service, i ona ti obelezava neke stvari na disku da bi prilikom trazenja lakse nasao...

Iskljucuje se ovako, ustvari ima dva nacina:

Udjes u Search i treca opcija je nesto "with indexing service", kliknes tu, i chekiras, NO, do not enable, i posle toga si miran...

E a mozes i ovako, ja sam uradio obe stvari cisto da budem iguran, znaci:
desno dugme na C: (ili koji god) i u jezicku General skroz dole imas opciju Allow in. service bla bla bla, odchekiraj to on ce nesto malo da radi, i onda si 100% miran...

Aj nadam se da nisam smorio, poz :D

Probacu, ali u svakom slucaju hvala!
Smaranje je potpuno prihvatljivo ako mi resi problem, he, he ;)

A i bilo bi dobro da prosetas malko po servisima i pogasis nepotrebne...
recimo taj indexing service... pa DHCP servis... ma ima ih mali milion koji ne nepotrebno startuju prilikom bootovanja mashine...
ako nista drugo stavi ih bar na manual startup...

pozdrav

Iskljucio sam indexing service na sva tri nacina i jos uvek mi se desava da hdd samostalno krcka sarmice (radi ko pomahnitao). Da li neko ima jos neku ideju sta bi moglo da ga tera to?:(

Ja sam sve ove service pogasio, nadam se da ce ti pomoci...

Alerter - ako nisi u mrezen ovo ti ne treba... service koji te obavestava o raznim porukama od administratora i ostale tipa network printer not ready bla,bla,bla ... service disabled
DHCP Client - ako nisi nakacen na neku LAN mrezu ni ovaj service netreba da radi... service disabled
Distributed Link Tracking Client - stavi na manual il` disabled pod uslovom da se ne konektujes na W2000 domen. (znaci ako nisi u mrezi)
Distributed Transaction Coordinator - koordinira transakcije izmedju baze podataka na serveru... bl, bla, bla... ovo ti netreba... disabled
DNS Client - gasi ovo... ne treba ti...
FTP Publishing Service - ako ti komp nije ftp server disable-uj ova servis...
Indexing Service - e, a mislim da ti ovaj pravi probleme... stavi na manual il` disabled... jedino ako cesto koristis Find File onda ga nemoj gasiti... ali mislim da ce ti onda disk opet raditi ko mlin... :D
IIS Admin Service - ako ti komp nije www server gasi ovaj service...
IPSEC Policy Agent - pa ovaj service je za IP security, ali za Virtual Private Network (VPN) ako ti netreba gasi ga... 
Messenger - i ovo mozes ugasiti posto je to servise za primanje poruka od administratora kad si u mrezi...
Print Spooler -ako nemas stampac... gasi...
Remote Registry Service -gasi i ovo...
Removable Storage Manager - ako nemas Jaz, Zip, LS120, SyQuest il nesto slicno... gasi...

ima verovatno jos, ali neznam tacno koji, pa nebih da ti napisem neku glupost...

ajd` :wave;

Probacu, pa cu videti.
Haval na opisima!

Pozdrav!

Adresa.....

WEB za detalje o cemu sta sluzi i sta se moze iskljuciti ..bla bla?ctp;

Re: Adresa.....

MUNGOS je napisao(la):
WEB za detalje o cemu sta sluzi i sta se moze iskljuciti ..bla bla?ctp;

Cini mi se da imas ovde na forumu pod F.A.Q. o tome sta moze da se iskljuci pod w2k, isto vazi i za winXP.(bilo je na starom forumu)

Da...

...to videh ali me zanima vise...ako zna neko neki web...

Vrh Dno