Šta je novo?

help! pucanje XP-a

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
nedavno je poceo komp da se resetuje sam od sebe. nekada se resetuje na par dana, nekada par puta dnevno, bilo da neko nesto radi na kompu ili ga niko ne dira.
Nikako nisam znao sta mu je, bas me ponekad izludi, izgubim nesto sto sam radio satima 🙁

Onda sam ugasio opciju da se automatski restartuje prilikom greske, i umesto toga poceo sam da dobijam plavi ekran na kome pise da ati3d1ag.dll pokusava da uradi paging u non-paging prostoru.. i to je sve sto kaze. U logovima ne pise nista.
Ranije se to nije javljalo, ali je pocelo pre nekih 2 nedelje. Koliko ja znam, ovo je drajver za graficku (imam Radeon64DDR VIVO). Pobao sam druge drajvere, ista stvar. Probao sam formatiram komp pa nanovo XP, ista stvar.. ne znam vise sta da radim 🙁
Jel ima neko neki predlog? Ili bar da zna sta se desava i da li moze nesto da se ucini?

ploca je Abit BE7-RAID ako nesto znaci?

petri je napisao(la):
nedavno je poceo komp da se resetuje sam od sebe. nekada se resetuje na par dana, nekada par puta dnevno, bilo da neko nesto radi na kompu ili ga niko ne dira.
Nikako nisam znao sta mu je, bas me ponekad izludi, izgubim nesto sto sam radio satima 🙁

Onda sam ugasio opciju da se automatski restartuje prilikom greske, i umesto toga poceo sam da dobijam plavi ekran na kome pise da ati3d1ag.dll pokusava da uradi paging u non-paging prostoru.. i to je sve sto kaze. U logovima ne pise nista.
Ranije se to nije javljalo, ali je pocelo pre nekih 2 nedelje. Koliko ja znam, ovo je drajver za graficku (imam Radeon64DDR VIVO). Pobao sam druge drajvere, ista stvar. Probao sam formatiram komp pa nanovo XP, ista stvar.. ne znam vise sta da radim 🙁
Jel ima neko neki predlog? Ili bar da zna sta se desava i da li moze nesto da se ucini?

ploca je Abit BE7-RAID ako nesto znaci?

IRQ?
Probaj sa drugom grafickom kartom.

Primetio sam da graficka deli IRQ sa intel USB Universal host controller
ali ne znam kako to da resim? 🙁
nemam drugu graficku da bih probao.. imam voodoo 3 PCI ali mislim da to nece da mi pomogne (jer ne ide u isti slot?)
ali, zasto se ranije nije to desavalo, isto je graficka delila isti IRQ sa istim uredjajem?

petri je napisao(la):
Primetio sam da graficka deli IRQ sa intel USB Universal host controller
ali ne znam kako to da resim? 🙁
nemam drugu graficku da bih probao.. imam voodoo 3 PCI ali mislim da to nece da mi pomogne (jer ne ide u isti slot?)
ali, zasto se ranije nije to desavalo, isto je graficka delila isti IRQ sa istim uredjajem?
Probaj da iz Windowsa promenis IRQ USB controleru. Drugo mi ne pada na pamet...

kustera je napisao(la):
Probaj da iz Windowsa promenis IRQ USB controleru. Drugo mi ne pada na pamet...

Stiklirano je Use automatic settings i sivo je (ne moze da se promeni).. 🙁

petri je napisao(la):
Stiklirano je Use automatic settings i sivo je (ne moze da se promeni).. 🙁
zao mi je 🙁

ne pada mi nista vise na pamet.

Nije valjda da nikom nista ne pada na pamet? 🙁

evo,malopre se desilo isto,vidite sliku:

petri je napisao(la):
Nije valjda da nikom nista ne pada na pamet? 🙁

evo,malopre se desilo isto,vidite sliku:

Ako imas AVP sa nekim divljim Crack-om, ukloni ga potpuno pa probaj.

nemam avp
probao sam dakle i na potpuno svezem win-u, ista stvar 🙁

petri je napisao(la):
nemam avp
probao sam dakle i na potpuno svezem win-u, ista stvar 🙁
Probaj sa novijim drajverima za graficku.

kustera je napisao(la):
Probaj sa novijim drajverima za graficku.

u prvom postu sam napisao da sam probao razne drajvere i da je uvek ista stvar. trenutno imam catalyst 3.1, oni su najnoviji

Eto, uzeh malo sam da experimentisem posto nisam dobio adekvatan odgovor, i uradio sam sledece:
u biosu sam promenio AGP aperture size (ili kako se vec pise) sa 64 na 128, i assign IRQ to vga sam stavio na disable, mada ne znam bas cemu sluze ova setovanja.
Eto, vec 5 dana nije ni jednom puko (da kucnem u drvo * * *), a maltretirao sam ga sasvim solidno. Videcemo da li ce u buduce da puca, ali za sad je ok.
Jel sada neko moze da objasni ovaj fenomen?

P.S. dosta sam se igrao i nisam primetio nikakve promene u performansama. bas nikakve

Nazad
Vrh Dno