Šta je novo?

Help! Problem sa grafickom i startovanjem

STUPAR

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2008
Poena
320
U sred rada zakucao mi je komp, resetirao sam ga i od tad nece da startuje. Ploca mi stalno prikazuje VGA error. Graficka(XFX 8800GT) je topla samo na delu gde je naponska jedinica(valjda), na delu gde je GPU je hladna. Kada blokiram ventilator malo se zagreje. Kada joj iskljucim napajanje pisti, sto znaci da je ziva, ali nikako ne mogu da je nateram da radi. :(:(:( Ako neko zna u cemu je problem ili ima ideju sta bih mogao da probam da uradim da vidim da li ce proraditi neka odgovori.
Hvala unapred

izvadi graficku, pa upali comp da vidis da li ce ploca pistati u cilju prijavljivanja odsustva graficke.
ako ne pisti, hm, onda ili ploca ili nesto trece...

Izvadio sam ja graficku i ostaje isto - vga error, ali kada izvucem napajanje iz graficke a ona je u slotu onda pisti. Znaci da PCIExpres radi, probacu da nadjem neku drugu graficku da probam kod mene, ako ne radi onda je do ploche, ako radi onda graficka(koju cu jos da probam kod nekog).

Zabrinut

I sta se desilo, radi li na drugoj masini? Nadam se da ce ti proraditi kad je ponovo zabodes...

Ne znam jos uvek, niko koga poznajem nema odgovarajuci komp. Meni se najvise cini da je do slota na ploči. Odneo sam komp tamo gde sam kupio plochu i jos neke delove posto tamo imam garanciju. Graficka nije kod njih kupljena. Neka oni utvrde problem.
A jel zna neko da li ce mi vaziti garancija na grafu, posto imam na njoj Accelero S2. To jest da li će EASY computers - ili mozda Pakom(od njih su odkupili) priznati garanciju?

Poslednja izmena:
Trebao si je vratiti, mislim karticu u originalno stanje, za svaki slucaj...Sa originalnim kulerom, ali sta je, tu je...Zbog bilo kakvih suvisnih pitanja u vezi garancije...

Pa nije kod njih garancija na graficku, kod njih je kupljen ostatak kompa, grafu sam ja kupio u drugoj radnji. Posto sam kao kod njih kupio komp a imam garanciju, neka oni utvrde problem. Ja sam tamo kao obican kupac, u smislu - ne radi mi komp, ja im doneo da oni utvrde sta se desilo. Oko garancije nece biti problem, u smislu sto sam otvarao komp, poznajem vlasnika a i tamo sam visegodisnji kupac. To je neka mala radnja u mojem gradu koja preprodaje delove, to mi je najbolje resenje, ako se nesto zezne ne nosim u BG. A ako oni nesto nemaju, onda narucim direktno pa mi dodje nekom kurirskom sluzbom, kao sada graficka.

Bio sam sada u toj prodavnici, i gle cuda - komp radi normalno. Pitam sta je bilo, on kaze stavio karticu u moj komp, graficka ne radi. Stavio u drugi komp, graficka radi. Vratio opet u moj, graficka radi normalno. Provrteo sam Assasins Creed malo u prodavnici (prva koju sam video) i sve radi najnormailnije.
Srecom po mene sve se zavrsilo dobro :D:D:D, i ako mi jos nije jasno zasto je grafa odjednom prestala da saradjuje. To ostaje misterija.:exploder:
Hvala svima na odgovorima. :wave:

Bio sam sada u toj prodavnici, i gle cuda - komp radi normalno. Pitam sta je bilo, on kaze stavio karticu u moj komp, graficka ne radi. Stavio u drugi komp, graficka radi. Vratio opet u moj, graficka radi normalno. Provrteo sam Assasins Creed malo u prodavnici (prva koju sam video) i sve radi najnormailnije.
Srecom po mene sve se zavrsilo dobro :D:D:D, i ako mi jos nije jasno zasto je grafa odjednom prestala da saradjuje. To ostaje misterija.:exploder:
Hvala svima na odgovorima. :wave:

XFX kvalitet losa stampa, verovatno neki los kontakt pa se od vadjenja/stavljanja popravio i proradio.

Nazad
Vrh Dno