Šta je novo?

Help pls Os ili hard prso

Dark_Angel

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
619
Sastavio sam pre par dana jedan stari racunar (nije toliko star celeron na 2.0) i instalirao windows XP proffesional SP2. Sve je radilo kako treba do jutros. Ja ga upalim prodje detektovanje mastera i ostalih ... ali kada treba da dize sistem on i izbatzi mi fali u system32 hal.dll . Poshto nisam nashao reshenje za taj prob ja krenem da reinstaliram win. Kada je trebalo da pochne formatiranje on izbatzi plavi ekran. Ja proverim kablove oni su ok, hard stavim na drugi racunar on ga detekruje ali kada podigne OS izbatzi mi da je nashao novi hard ali ne detektuje particije. Ja vratim hard na rachunar sa kojeg sam ga skinuo i ponovo pokrenem instalaciju windowsa ali sada nije ni on detektovao particije. Samo je prikazao velichinu harda i da nemoze da pristupi particijama, nema opcije za formatiranje ili pravljenje particija. Shta moze da bude, najverovatnije hard ?

Ne mora da bude. Ako ti je pukla instalacija pri formatiranju, mozda su ti samo pukle particije.

Koji je HDD u pitanju? Probaj sa nekim bootabilnim utility progtamom da pristupis HDD-u (ako je Maftor onda Maxblast, Powermax......, za ostale proizvodjace vidi na njihovim sajtovima). Takodje imas i Hirens Boot za slicno. Tako ces utvrditi dali je do HDD-a.

Kazes da si sastavio komp. Proveri jos jednom dali sve lezi OK u svojim slotovima.

Sve lezi kako treba, racunar je radio dva dana. Particije mi se nevide niti mi daje da ih ponovo create-ujem. veceras tju probati preko hirensa da skeniram hard poshto u njemu ima powermax chini mi se. Hdd je maxtor tamo neki od proshle god.

Nakaci hdd na neku drugu masinu koja ima instaliran os pa probaj preko particion magica ili ako nemas particion magic idi na start>settings>control panl>administrativ tools>computer management>disk management. pa odande vidi sta se desava sa hdd-om.

s' postovanjem JA :smoke:

Na Hirens Boot imas HDD Regenerator ako posle instalacije nemoze da nadje neki fajl moguce je da se stvorio BAD SECTOR i da je obrisao taj fajl,sa REGENERATOROM proveri HDD dali ima BAD SECTOR`s zati za pravljenje particije koristi Partition Magic ili SMART FDISK koji se takodje nalazi na Hiren`s Boot-u

mehanika na hardu je prsla, sada samo caktje... dosta je i trajao cele 2 god.

Nazad
Vrh Dno