Šta je novo?

HELP, nova konfa or NOT !?

manfromearth

Cenjen
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
169
da li vredi menjati ovu moju konfu, ili da pustim da sljaka jos....

koliko bih dobio u realnom radu, u odnosu na moj q6600, sa novim sandy bridge procesorom i ddr3 memorijom plus neka mid range graficka za povremeno igranje.....

dal da kupim sandy bridge build, ili da cekam ivy bridge, ili nesto trece....

Imamo otprilike istu masinu, sa time da je tvoja jaca u par segmenata, takodje sam razmisljao da li se isplati sada menjati, i skontao sam da cu ostati na ovoj masini sve dok moze da tera sve igrice. Do sada mi je sve radilo bez problema sem Black Opsa.

trenutno i ne igram igrice :) samo jednu, Heroes of Newerth, i ide u fullu skroz....mada bi voleo da mogu da probam ove nove naslove ;p

ako kupim samo graficku neku od 200-250 evra, ne znam dal bi mi procesor i ram bili usko grlo.....

Poslednja izmena:
Skroz ista masina :D

Ako je samo do igara veci je dobitak uzeti samo neku bolju kartu nego menjati platformu i uzeti mid-range kartu.

Ako ti je procesor radi na default, to bi mogao da dignes na nesto preko 3GHz+ (ako nemas aftermarket hladnjak, ulozi 40tak evra u to, koristice i za sledecu platformu) i turis npr. neku 6950 i vozi tako jos barem godinu i po.

....ako kupim samo graficku neku od 200-250 evra, ne znam dal bi mi procesor i ram nili usko grlo.....

Ne bi nista bilo usko grlo. Kolicina memorije je najbitnija. Imas 4GB ? Dovoljno. Igras se u FullHD rezoluciji ? Svaki quad procesor na oko ili preko 3GHz je tu jako slican.

Poslednja izmena:
Skroz ista masina :D

Ako je samo do igara veci je dobitak uzeti samo neku bolju kartu nego menjati platformu i uzeti mid-range kartu.

Ako ti je procesor radi na default, to bi mogao da dignes na nesto preko 3GHz+ (ako nemas aftermarket hladnjak, ulozi 40tak evra u to, koristice i za sledecu platformu) i turis npr. neku 6950 i vozi tako jos barem godinu i po.

Ne bi nista bilo usko grlo. Kolicina memorije je najbitnija. Imas 4GB ? Dovoljno. Igras se u FullHD rezoluciji ? Svaki quad procesor na oko ili preko 3GHz je tu jako slican.

hmm...hvala za info ;p mogao bih da uzmem graficku neku, pa da probam kako radi, ako cpu bude zezo, onda da ulozim pare u ostatak....

6950, hm....pre bih uzeo 560ti :p jer nigde nisam naisao na neko dobro tiho hladjenje na 69XX :( postoji, ali nema kod nas da se kupi....(asus, gigabyte, msi)

nesto ovako link , gde to ima kod nas, dal zna neko, nisam mogao da nadjem nigde !

edit: procesor mi radi na default ,znaci 2.4, bio je na 3.0 jedno vreme, ali bilo je leto i nisam hteo da trpim buku kulera :) i od tad je ostalo na 2.4 , a imam CoolerMaster Hyper 212

Poslednja izmena:
samo grafika i cooler recimo vendeta 2 bi ti zavrsila ekstra poso a nije vise od 30e, od grafika stari dobri gtx460 mislim da je nabolji izbor.
Sa tim GTX 460 moze da se slika, nema smisla uzimati zastarelu grafichku.

zastarela je malo preterano :) ali za 140 evra bolja ne moze da se kupi od 460....

mada ja bih isao na 560ti ili Amd 6970

Ja mislim da bi ti bila dovoljna i 6870... osim ako zelis sve na max high, sa 4xx ne znam ni ja sa cim sve :D
a mozad bi mogao i cooler neki bolji da uzmes ako si pri parama a taj da prodash... pozdrav

@smarac

sto?:S

@Ivan1995
pa...560ti je definitivno bolja kupovina od 6870, kosta 20 evra vise (Gigabyte), trebalo bi sve da radi na high, ali sa nekom opasnom konfiguracijom :)

@smarac

sto?:S

@Ivan1995
pa...560ti je definitivno bolja kupovina od 6870, kosta 20 evra vise (Gigabyte), trebalo bi sve da radi na high, ali sa nekom opasnom konfiguracijom :)

Kako da ne...

Gde to ima 560ti za 175 evra?

e pa o tome e raid, treba ti opasna konfa da bi ona super radila, ja sam ti moje mishljanje rekao, da je po meni tako najbolje, ima MSI GeForce GTX 560 1GB GDDR5 OC za 177e u w**n...

To nije 560ti.

Edit:

Btw za cenu na sajtu te firme stoji 16750 za web kupovinu.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Asus DirectCU 800 dinara skuplji a ti razmišljaš o Gigabyte, dobro je da u razmatranje nisi uzeo Palit...

Btw nije taj Atom više najpovoljniji kao što je bio nekada.

citate li lkjudi? napisao sam Gigabyte.....

imao sam Sapphire na 2 dana, doduse 6850, pravi preveliku buku...tako da sapphire ne bih uzeo, samo asus ili gigabyte(ili msi), zvog dobro uradjenog hladnjaka....

a cena tih kartica, 560 ti, u ondosu na 6870, je 20 evra, kao sto sam i rekao u prvom postu....

Asus DirectCU 800 dinara skuplji a ti razmišljaš o Gigabyte, dobro je da u razmatranje nisi uzeo Palit...

Btw nije taj Atom više najpovoljniji kao što je bio nekada.

Palit pravi dobre graficke, ne zezaj :)

a Asus 560 ti, je 220 evra...

i Atom ima super cene, uz Monitor su najpovoljniji, pogledaj malo na itsvet-u cene...

Kuciste ti mnogo vise naginje estetici nego performansama, i to je jedan od razloga zasto ti ni nije dovoljan 212 :p

Ja bi ti savetovao da to zamenis za neki high-end hladnjak od 40-50E i metnes neke malo sporije fanove. To je i vise nego dovoljno i do nekih 3.6GHz, a tek za 3GHz-3.2GHz ...Naravno isti hladnjak ti ostaje i za sledecu platformu, a pored toga jos metnes tu neku 560Ti ili 6950 i miran ..

Ako ostavis procesor na default taktu ipak bi ti malo gusio neku ovakvu kartu ..

Kuciste ti mnogo vise naginje estetici nego performansama, i to je jedan od razloga zasto ti ni nije dovoljan 212 :p

Ja bi ti savetovao da to zamenis za neki high-end hladnjak od 40-50E i metnes neke malo sporije fanove. To je i vise nego dovoljno i do nekih 3.6GHz, a tek za 3GHz-3.2GHz ...Naravno isti hladnjak ti ostaje i za sledecu platformu, a pored toga jos metnes tu neku 560Ti ili 6950 i miran ..

Ako ostavis procesor na default taktu ipak bi ti malo gusio neku ovakvu kartu ..

hvala na savetima, ali me mrzi da ulazem u kuler za staru konfu :S

prodajem ovo sto imam, i kupujem sandy bridge cim budem mogao....

Nazad
Vrh Dno