Šta je novo?

help needed - programeri (u c-u)

Sasha

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
619
Cao.
Ne treba mi nikakav program (imam ih i suvise)
a jedan od novijih(i tudjih) mi trazi gomilu biblioteka tacnije
headera (*.h) koji su svi manje vise okrenuti ka net-u.

Dakle, ako neko zna url odakle mogu da skinem ili ima doticne
bio bi mu veoma zahvalan ako bi iste podelio sa mnom.
Moj mail je [email protected]

A fajlovi su : redom (za turbo c)
sys/socket.h
netinet/in.h
unistd.h
netdb.h
a jedna verzija nekog od ovih gore mi trazi i
string.h
stringlist.h
iostream (bez.h)

Dakle ako neko ima nek se javi asap.
Hvala unapred.

Pozdrav,
Sasha
p.s stvarno nam treba sekcija programiranje

To su Unix header-i sa odgovarajucim bibliotekama. Ako zelis da kompajliras u windows-u sto je pretpostavka jer ti fali socket.h (windows koristi winsock.h) postoje dva resenja, mozda i vise;

1) downloadujes cygwin (red Hat) - program koji daje Unix izgled i funkcionalnost windows-u;
2)nadjes neki cross-platform compiler (gcc-win) i probas sa njim

Negde sam davno procitao i kako treba da sam napravis socket.h koji ukljucuje winsock.h ali u tom resenju ima mnogo posla prepravljanja coda i raznih dodavanja, tako da ti ne preporucujem.

Ovo je samo ideja i nista od toga nie probano - znaci samo je teorijski i vazi samo ako posusavas da kompajliras pod windows-om (nisi bas naveo). Tako da nista ne garantujem. Najbolje je da odes na Google i ukucas npr. compiling sys/socket.h borland windows. ima gomila informacija o tome.

Srecno i javi kako je proslo

Probacu google.
Probao sam nesto slicno ali je izletelo nekih 300.000 rezultata :)
Da, treba mi da ga iskompajliram po windows-om
(tj posto je turbo c u pitanju, u dos-u) ali sa Vase tacke gledista svejedno je, zar ne?
Hvala Vam. Ostali keep trying...
poz.
Sasha

Obratite paznju na cinjenicu da hederi nisu proizvod samo Borlanda, MS-a ili drugih 'proizvodjaca' razvojnih alata. Neki od tih nedostajucih hedera su mozda deo neke biblioteke 'sa strane' ili definicije samog programera tog paketa koji ti je falican.

Dakle, svako moze da napravi "MaraBereJagode.h" i to ne znaci da mora da potice od Borlanda, na primer. Ovi string, stringlist i iostream hederi zvuce kao da su standardni deo biblioteke, ali ona prva grupa zvuci kao 3rd party lib.

Nema veze sto ga kompajliras pod windowsom, ako koristis odgovarajuci kompajler. Ukoliko koristis biblioteke namenjene (u principu) jednom izdanju, a kompajliras (recimo) novijim kompajlerom, moraces da pogledas koje switcheve da koristis (posto mozda taj noviji kompajler po defaultu pravi win32 executable umesto console app) ili da se u sorsu/make fajlu naglasi da je ciljni tip konzolna aplikacija.

silverglider je napisao(la):
Obratite paznju na cinjenicu da hederi nisu proizvod samo Borlanda, MS-a ili drugih 'proizvodjaca' razvojnih alata. Neki od tih nedostajucih hedera su mozda deo neke biblioteke 'sa strane' ili definicije samog programera tog paketa koji ti je falican.

Dakle, svako moze da napravi "MaraBereJagode.h" i to ne znaci da mora da potice od Borlanda, na primer. Ovi string, stringlist i iostream hederi zvuce kao da su standardni deo biblioteke, ali ona prva grupa zvuci kao 3rd party lib.

Nema veze sto ga kompajliras pod windowsom, ako koristis odgovarajuci kompajler. Ukoliko koristis biblioteke namenjene (u principu) jednom izdanju, a kompajliras (recimo) novijim kompajlerom, moraces da pogledas koje switcheve da koristis (posto mozda taj noviji kompajler po defaultu pravi win32 executable umesto console app) ili da se u sorsu/make fajlu naglasi da je ciljni tip konzolna aplikacija.

Slazem se da su header file-ovi kao i biblioteke cesto (najcesce) 3rd party produkti ali ja sam govorio o specificnom slucaju vezanom za vecinu gore navedenih koji su deo linux operativnog sistema i sluze za kompajliranje programa namenjenog prvenstveno za linux.
Naime da je program o kome je rec lepo portovan na windows sto nije trenutno slucaj imao bi npr linije

#if defined(__UNIX__)

#include <netdb.h>
#include <netinet/in.h>
#include <sys/socket.h>

#elif defined(__WIN32__)

#include <winsock.h>

#endif

I valjda bi se lepo kompajlirao (ako mu ne fali jos neki header ili vec, nevezano za to sto je port).

A sto se tice nevaznost kompajlera, tu si u pravu, ali sam preporucio da proba sa gcc win-om jer on sa sobom nosi sva odgovarajuca setovanja u vezi tix Unix-like header-a i biblioteka.

Srecno i vise ovakvih threadova uopste ne bi skodilo

Ma vidis da se covek stis'o, nije dao ni segment koda sa direktivama kompajleru da vidimo o cemu se radi, a tvrdi da se radi o Turbo C-u (dakle striktno DOS platformi). Dotle mi mozemo ovde da nagadjamo koliko hocemo.

Fajl "socket.h" nije borlandov definitivno; slucajno imam ja takav, ali mojih ruku delo :D -> radi se o krpljenju podrske (windows podrzava non-blocking i blocking sockete, a linux samo blocking -> mada moze da se simulira i non-blocking).

Nazad
Vrh Dno