Šta je novo?

Help - najbolja memorija za A64/s939

infinityNS

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2004
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 10700K + ML 360R AIO
Matična ploča
Gigabyte Z490UD
RAM
T.Force 16*2
GPU
Nvidia Gigabyte 3080 OC 10 GB
Storage
m.2 2tb Viper
Zvuk
Integisan
PSU
FSP 700
Kućište
ASUS TUF 501
Monitor
LG 34'' ultra vide 1080p
Miš & tastatura
G19+G502Hero
Laptop
Dell Latitude 5420
Mobilni telefon
Samsung s24 Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
sve sam procitao ali ne mogu da nadjem bilo gde info o nekoj specificnoj memoriji za a64 , tj koja se pokazala najbolja i najzahvalnija ,da nije neko preterivanje.(jako skupa)
treba mi memorija za
a643200+ & ASUS A8N-E S-939 nForce4 Ultra A64/64FX
ajde molim vas pomozite mi hvala.

Znam da je po 1000-ti put ali sam stvarno u dilemi i to velikoj necu da dobijem neko ****** za 45e pa mi dzabe i ploca i procesor kada je memorija shit :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Kingston ValueRAM.... Izgleda da najbolje idu te Value komponente, ali sta ces, nema se para.

Moj glas ide za Kingston.... Sto je sigurno, sigurno je!

Ako pravis Dual, obavezno uzmi 2x256 ili 2x512 Kit.... Moze da se desi da su razlicite pa....

Znaci Kingston!

swordfin je napisao(la):
Kingston ValueRAM.... Izgleda da najbolje idu te Value komponente, ali sta ces, nema se para.

Moj glas ide za Kingston.... Sto je sigurno, sigurno je!

Ako pravis Dual, obavezno uzmi 2x256 ili 2x512 Kit.... Moze da se desi da su razlicite pa....

Znaci Kingston!

A shto ne 2x1GB? :D :D :D

e gledao sam kingmax hc al mi je puno da dam 150e za memoriju jel ima nesto bolje a da je malo pristupacnije

Kingmax SuperRam ili oni Color moduli ako ti nije previse, imao sam 2x512 Kingston VR ali sa Nanya cipovima koji su se ocajno klokovali, ja bih pre isao na Corsair VS nego Kingston. Ako ces da drzis sve na default vrednostima onda je i Kingston OK.

pa dobro koja je presuda sta da kupim?

Koja od tih jeftinih memorija je best buy......... a da moze da se klokne vise nego sto "vredi"........

Ponuda je NCP, PQI, Kingmax, Geil, Corsair....... moduli od 512MB...........

IMA LI NEKO SAVET?????

Poslednja izmena:
Ja imam 2x512 DDR400 NCP Tiny BGA i extra sam zadovoljan na 200Mhz radi sa tajminzima 1.5-3-3-6 1T,
a sa malo labavijim ide do 230Mhz, garancija dozivotna...

@z_m00n tenx alot
Taj NCP je bas jeftin ako se ne varam....... ~ 37 EUR za 512MB.
Da li su svi NCP koji su sada u prodaji Tiny BGA.........ili nisu????

@Proday koji je to Kingston???
Pitam jer ovde nisam nasao reci hvale...... ukoliko mislis na VR........

Daj mi link ka postu.......

tenx tu everibodi

Da to je ta cena.Postoje i oni standardni sa obicnim cipovima, ali njih nemoj ni slucajno da uzimas jer sam imao prilike da ih testiram i mogu ti reci da su krsh,
idu recimo do 204MHz i tu se zabadaju ma sta radio.

Kako da vizuelno prepoznam Tiny BGA......... jel visina modula manja ili sta......... tj. uzi su u odnosu na klasicne module.........???

NCP ili.........videcu i za PQI........... jer lepe stvari procitah o njima........ ali kako se padne......... sa jeftinim modulima sve se obicno svodi na srecu prilikom kupovine.......

Pazi moram da uzmem nesto ovako cheap........... a na leto cemo da vidimo........ nova memorija i grafika..........

Poslednja izmena:
z_m00n tnx na objasnjenju......... skapirao sam......... vidjao sam Kingmax takav ako se ne varam oni Color moduli.........

A gde da nadjem te Tiny NCP a gde tu ubicu od Kingstona sto Proday pominje i koja suma ........???
Takodje i onaj PQI sto se ovde spominje mi je ok???

Izbor je sveden na:
-NCP Tiny BGA sa lepim tajminzima
-Kingston sto fura do 270Mhz
-PQI koji se takodje lepo klokuje

Moze na PM pa da idem da ih pazarim danas ili u subotu pre podne???

VAZNO: Recite mi sta da gledam, koje oznake kada budem kupovao tj. trazio ove

Hvala momci........ i devojke ako Vas ima.......

Poslednja izmena:
Uzmeš bilo koju koja je deklarirana na CL2.5 i 1t. Kingmax SR, Colored TinyBGA, Supertalent isl. što nije preskupo. Razlika u performansama između clocka memoije na 300 Mhz ili 220Mhz je zanemariva kod real life aplikacija na istom kloku procesora kod K8 arhitekture. Samo sintetički testovi će pokazivati veliku razliku. Više se isplati uložiti u grafiku ili ploču.

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=325

Poslednja izmena:
Uzeo sam PQI........... nasao jeftino a i deluju mi ok............ kao birao sam........... posto sam naisao na identicna tri pcb-a ali bilo je malo razlike u nijansi zelene boje pcb-a.

Neka mi je bog na pomoci da prvo uopste proradi sa A8N5X prvo u dual channel-u, pa posle na 2,5 1T............ molite se za mene.......hehehehe
Inace ako nesto ne valja mogu da menjam za Geil uz ukupnu doplatu od 1000 din i dobijem kao bolje module sa hladnjacima........... fancy ali mozda ovi hladnjaci vise prikrivaju istinu nego sto hlade.............

Sutra ce se znati........

Iskreno da sam znao za to za sintetiku uzeo bih NCP Tiny BGA jer radi na super tajminzima 1.5-3-3-6 1T a to je za respect............ jel tako??

Pisem svoje utiske.......... necu se stedeti.......... hehe

Ma nisam je jos probao........ nisam imao vremena.
Probacu pa javljam.........

Inace sam kao birao module ............ pa cemo da vidimo sta to donosi.

Nazad
Vrh Dno