Šta je novo?

Help me!

dragangarac

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2008
Poena
309
Prica glasi ovako:

Drugar me je zaduzio da odaberem laptop koji ce on da kupi, jer misli da se ja razumem. Nemojte mu reci da nije tako.

Citao sam komentare sa foruma i suzio izbor na HP i MSI. Vas molim da mi pomognete u konacnoj odluci.
Laptop treba da ima dosta ram-a, dobru (solidnu) grafiku, min. 120 gb hdd, a pozeljno je i 17" display i paralelni port. Pomenuo je nekakav port u koji se ubadaju kartice sa raznim izlazima. Ja ne znam o cemu se radi, pa bi bilo pozeljno da mi i to objasnite. Kako se to obelezava, kako da ga prepoznam u opisu?

I sve to treba da se uklopi u cenu do 40.000 din.

Momak ne igra neke *******e igrice, ali koristi programe tipa AutoCad, Pro Engineer itd.

Budite slobodni i da mi predlozite neki model, ako mislite da je odgovarajuci.

Hvala!

nikako MSI......
mada u tom cenovnom rangu ne mozes dobiti nesto mnogo bolje

Pogledaj ASUS F7L. Moj ortak je uzeo F7KR, model iz iste serije i deluju prilicno kvalitetno, a i ok je konfiguracija za te pare.

@dok

pa, ja licno imam lose iskustvo sa stvarima iz MSI-a. sto se laptop kupovine tice, uvek ides na 5 modela (ibm/lenovo,toshiba,dell,hp i na kraju sony vaio), oni i kostaju - mada ne mora da znaci, pretrazivanjem svih mogucih firmi moze se ponegde naci dobar model. ako nisi pri parama, onda biras neki fujitsu-siemens ili u krajnjem slucaju acer.

poznanik ima MSI laptop baziran na amd platformi, i totalno brljavi, ja se ne bih nikad odlucivao za msi,asus,......

Tesko da ce za te pare naci adekvatan laptop sa 17 incnim ekranom. Probaj sa acerom nekim.

@dok

pa, ja licno imam lose iskustvo sa stvarima iz MSI-a. sto se laptop kupovine tice, uvek ides na 5 modela (ibm/lenovo,toshiba,dell,hp i na kraju sony vaio), oni i kostaju - mada ne mora da znaci, pretrazivanjem svih mogucih firmi moze se ponegde naci dobar model. ako nisi pri parama, onda biras neki fujitsu-siemens ili u krajnjem slucaju acer.

poznanik ima MSI laptop baziran na amd platformi, i totalno brljavi, ja se ne bih nikad odlucivao za msi,asus,......

poznanik da se nauci da instalira drivere redom koji je normalan i logican pa nece da mu brljavi ili da ne svlaci viruse sa neta. Imao sam do sad dva laptopa jedam msi i acer koji su na amd platformi a desktop racunara jedno 24(12 je bilo na nforcu 4 a 12 na nforcu560) i nikad mi nije brljavio racunar ako je sve od komponenti ispravno i instalirano kako treba. Nemoj da generalizujes proizvodjaca laptopa prema neiskusnim korisnicima istih. Ako mu msi brljavi ima 2 godine garancije pa nek nosi u servis da oni lupaju glavu sa njim ako je nesto do hardvera. Svi, ponavljam svi proizvodjaci laptopa svoje laptopove sklapaju u kini sve ih rade mali vredni zuti mravi a u njih stavljaju iste komponente koje proizvode trece firme. Kvalitet plastike je argument? ako se neko lozi na marku onda ce da kupi tosibu i plati 20% vise od realne cene jer je to tosiba. Mozda ce ona stvarno trajati duze od nekog msi-ija ili acera ili fujitsu simensa ali obzirom na cene laptopa i brzinu razvoja istih neverujem da ce neko da radi na njemu duze od 2 godine tj do isteka garancije. Solidan laptop je sad u ceni sa nvidia 260-280 a to je ipak samo graficka. Sta hocu da kazem velika imena 80-ih u svetu laptopa nemaju sad bas neke adute jer da ih imaju ne bi ibm prodao svoju seriju laptopa kinezima. Think pad je mrtav ziveo lenovo:)

Poslednja izmena:
Nece se on bas proslaviti sa 500 eura za takav laptop,pogotovo sto je izgleda u pitanju kolega cim radi sa AutoCAD i slicnim aplikacijama,jos ako radi neki rendering pa mu zato treba veliki ekran,dosta RAM-a i dobar procesor onda tek ima da se slika za te pare!!
Ja kad sam kupovao laptop,i poslusao savete da je HP najbolje resenje,morao sam za laptop takvih karakteristika (vidi moja masina) da kesiram 2 i po puta toliko love,da se za godinu i po stanje toliko promenilo da sad to isto ima za 500 eura,pa NIJE,znaci kazi ortaku da malo smanji zahteve ili da poveca budzet za najmanje 50%!
E sad konkretno,ja bih preporucio nesto tipa Acer/Asus/MSI,ekran maksimalno 15,4",HD se lako dogradi pa nek se ne mangupira mnogo sa nebitnim stvarima,svaki danasnji lap iz nize srednje klase ima bar 120GB HD,a sto se RAM-a tice nije tesko naci laptop koji ima 2GB RAM-a,doduse za te pare teze ali moze da se nadje nekako,a te kartice sa razlicim ulazima mogu biti samo PCMCIA,a ako je mislio da laptop ima klasicne PCI slotove kao desktop,to se malo presao,a nije lose isto i da ga pitas da li mu treba odvojena grafika,ili ce neka budjava integrusa da zavrsi posao (a nece ako je gradjevinac/masinac... neko kome treba rendering),i pitaj ga jel gadljiv na AMD platformu pa javi! ;)
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno