Šta je novo?

HELP, logon skripta?

smireni

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2002
Poena
630
Kako treba da glase logom skripte koje ce da rade sledece:
1. kada se uloguje user user2 pokrenuti notepad.exe
2. ako klikne na exit programa notepad onda ponovo pokrenuti notepad.exe

Skripta1:

START /min C:\WINDOWS\system32\notepad.exe

A. Da li da skripta2 "zove" skriptu1?
B. Kako da prepozna komandu exit iz notepad-a?
C. Gde da ih sacuvam?

Znao sam, ali mi sada nesto ne ide da se setim :) :wall:

Da Win čeka da se program završi moraš da ga pokreneš sa "START /wait ime_programa". Znači, u prvoj liniji skripte, tj. BAT fajla, kucaš "START /wait notepad" a u drugoj samo "START notepad".
Skriptu nije bitno gde čuvaš dok god je linkuješ u StartUp, ako je za lokalnog korisnika. Ako je u pitanju domenski korisnik onda moraš da je kopiraš u direktorijum netlogon (trenutno ne mogu da se setim gde se on nalazi, znam da je u okviru Windows, tj. WinNT direktorijuma) i da zatim dodeliš korisniku taj skript.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo treba ti infinite loop notapad-a.
Kod:
Dim result
Set shell = Wscript.CreateObject("Wscript.Shell")
Do While TRUE
	result = shell.Run ("notepad", 2, TRUE)
	' eventualno jos nesto koda
Loop
Snimis kao neko_ime.vbs, a iza notepad dodas putanju do txt fajla ili je dinamicki odredis u scriptu.

Ne bas notepad-a, u pitanju je specifican program - a odredjeni korisnik sme samo njega da koristi. Dakle, kada se uloguje na racunar moze samo taj program da koristi. ( + da ne mora da ga pokrece :) )

Poslednja izmena:
OK
Onda promenis "notepad" u putanju do konkretnog programa, a ako neces da se program startuje minimizovan promeni 2 u 1... Ne znam zasto sam uopste zapamtio da program treba da se startuje minimizovan...

Edit:
...a da, mora da je zbog onog /min :)

to /min je da se cmd minimizuje da ga korisnik ne bi video ;) , a program i treba da se startuje maximizovan..

Inace, upalilo je sa dve skripte, (call skripta1,2) tj bilo je problem do polisa (nisam siguran sta). Uglavnom sada fercera i svi zadovoljni :bottle:

HVALA!!!

Nazad
Vrh Dno