Šta je novo?

Help i'm gonna drown

telegram_sam

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
619
Kako se menja izgled polja za unos teksta u HTML formularima.
Da pojasnim mislim na ono
<INPUT type="text"..........> - odnosno na ovo polje za unos teksta. Ne zelim da izgleda kao standardno polje (udubljeno) vec na primer onako kako izgleda u koliko WEB stranicu pregledamo iz npr WinXP-a to jest bez onog efekta udubljenja, samo okvir....

Mislim da to ne mozes da postignes cistim HTML-om, jer input tag nema nikakav atribut koji bi regulisao izgled, vec samo tip. Ali to si vec verovatno i sam znao.

Izgled zavisi od samog OSa i njegovih biblioteka (od java klasa pa nadalje) - zato i te dugmice, dropdown i ostale kontroler drugacije iscrtavaju Windows, linux, MacOS, itd.

Da bi regulisao custom izgled, verovatno bi morao da napises svoj applet, ali tesko da bi zavrsio posao cistim HTML tagom.

silverglider je napisao(la):
Mislim da to ne mozes da postignes cistim HTML-om, jer input tag nema nikakav atribut koji bi regulisao izgled, vec samo tip. Ali to si vec verovatno i sam znao.

Izgled zavisi od samog OSa i njegovih biblioteka (od java klasa pa nadalje) - zato i te dugmice, dropdown i ostale kontroler drugacije iscrtavaju Windows, linux, MacOS, itd.

Da bi regulisao custom izgled, verovatno bi morao da napises svoj applet, ali tesko da bi zavrsio posao cistim HTML tagom.

Ma znam da je to nemoguce izvesti preko cistog HTML-a, i mislio sam da ce biti potreban neki skript, ali je problem u tome, sto nisam siguran da je to moguce izvesti iz VB Scripta, odnosno misim da je potreban JScript, a ja potonji ne znam bas....
U stvari, da je ne bih gnjavio ovim pitanjem, koja knjiga o Java Scriptu je dobra. Pod dobrim podrazumevam, da je sto sveobuhvatnija, dakle sto deblja, i naravno razumljivo napisana. Napominjem da mi treba da bih mogao da pocnem da radim i skriptovanje na strani klijenta, posto sam sa server-side scriptingom prilicno dobro upoznat (radim u ASP-u dinamicke stranice, ali pomocu VB Scrpta).

A, da i da ne zaboravim, da li neko moze da navede razliku izmedju ASP-a i PHP-a. Mislim na neke sustinske razlike u funkcionalnosti (ako ih ima), a ne ono standaradno "Pa znas PHP odlicno radi na Apache-u, i tome slicno...". Dakle u koliko neko zna, onda bih molio za kraci komentar, za i protiv jedan i drugi (cisto sam radoznao posto sam ja odabrao "svoj alat")...

Nisam siguran da znam sta zelis da postignes, zbunjen sam jer pominjes VBscript i sl. Da si ovo pitanje postavio u sobi internet, odmah bi dobio odgovor, jer bi se podrazumevalo da se radi o stylesheet-ovima. Ako to nije to, onda ne znam.

Cartman je napisao(la):
Nisam siguran da znam sta zelis da postignes, zbunjen sam jer pominjes VBscript i sl. Da si ovo pitanje postavio u sobi internet, odmah bi dobio odgovor, jer bi se podrazumevalo da se radi o stylesheet-ovima. Ako to nije to, onda ne znam.

Izgled mozes promeniti koriscenjem CSS - a kao i kombinacijom sa slikicama .
Malo vise pogledaj o CSS - u.

veoma jednostavno ,
ovo sam tek sad video , a poshto niko nije dao konkretan odgovor da napishem , mozda josh nekom treba.

primer:

<input type="text" style="background-color:#339900;border-style:Solid;">

kreirace ti flat(ne udubljen) text box za unos teksta sa crnim borderom i zelenom pozadinom recimo .Naravno uz pomoc stilova.

Vrh Dno