Šta je novo?

help, help i help!

mmiljann

Slavan
Učlanjen(a)
12.01.2008
Poena
304
Skinuo sam juce preko azureusa fajl od 2.05GB u prosecnom 3kbs do 10kbs transferu.
e sad da bi sve to islo brze treba da se podesi port.
imam sezamov adsl 512kbs sa dinamickom IP i uvek mi izbacuje NAT\port error!
Bio sam i na pORTfORWARD DA NADJEM UPUTSTVO ZA MOJ RUTER ALI GA NISAM NASAO.
da li neko zna kako da resim ovaj shugavi problem jer pocinje da me nervira
skidanje na SAMO 5kbs!!!
unapred hvala!
poz

Jel ti modem vezan na LAN ili USB port? (ako je USB napisi da li se vezujes preko virtualnog LAN porta ili PPP konekciju ostvarujes sa racunara)

koji ti je model modema?

Baci neki screen capture iz explorera kad pristupis modemu...preferabilno iz sekcije u kojoj setujes NAT

Poslednja izmena:
vezan je na USB. konekciju ostvarujem preko PPP.

CONEXANT BootCode Version: BC_CX82xxx_4.1.0.28
Firmware Version: CX82xxx_4.1.0.34
Customer Software Version: TAM-4CA

konekciju ostvarujem preko PPP.
Svakako je ostvarujes preko PPP. pitanje je bilo da li PPP vezu uspostavlja modem ili tvoj racunar. Ako je uspostavlja modem, onda on radi kao ruter i potrebno je da podesis port forward. ukoliko vezu uspostavlja racunar (slicno kao sto uspostavljas modemsku vezu) onda je modem u 'bridge mode'-u, javnu adresu dobijas na racunaru i nije potrebno nikakvo podesavanje portova. jedino je potrebno da eventualno firewall na kompu podesis da propusta saobracaj za azuerus.

Kako mi se cini sa ovih slika (a nisu bas najcitljivije), tvoj modem radi kao ruter. Forward-ovanje radis na sledeci nacin.

U delu Virtual Server treba da ubacis dva pravila, jedno za TCP drugo za UDP protokol. Port koji treba da forwardujes je setovan u Azuerus-u u delu Tools>Options pod stavkom Connection (Incoming TCP listen port). Port koji forward-ujes je isti i za TCP i za UDP protokol.

Istu vrednost ubacujes u Public Port Start, Public Port End i Privete Port. Za adresu stavljas tvoju privatnu adresu tj. 10.0.0.6 (ako dobro vidim - malo je mutna slika).

Poslednja izmena:
ej na nat-firewall test kaze...............unable to test
sta sad?

Nazad
Vrh Dno