Šta je novo?

help... GHOST... error10008

scicmil

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
304
situacija pred golom OFK Beograda sledeca:
Na D particiju sam bekapovao winXP sa C, pomocu ghost2k3,
i dobio vise fajlova od po 2giga.
Posto je win puko, formatirao sam c i krenuo da vratim bekap...
Na oko 25 procenata ghost2k3 prijavi gresku i kraj.
posle sam pokrenuo ghost da proveri fajlove i kaze da je fajl prekinut.

Da li je moguce da ne vidi nastavak (sledeci fajl), a ne pita za njega?

Hvala,
SC

Vidi on sve shto mu treba. Izgleda da ti nije dobro uradio prvo bekapovanje.

Ja to radim sa BOOT CD-om {Norton Ghost, cini mi se osmica}, sa svim potrebnim programima i podesavanjima izadje oko 2,5 giga. A cela reinstalacija win-a traje 7-10 minuta. zanimljiva stvarcica, kad se samo setim da sam ranije reinstalirao win, pa drajveri, pa programi, pa podesavanja... E lepo mi nije dobro!!! Sad ide sve kroz nekoliko minuta i nastavljam tamo gde sam stao. Samo me nervira stredovno zaboravim da prebacim My Documents pa stalno ostajem bez tih gluposti, slika i ko zna jos cega...

E g-sin doktore na Tranzistor, podaci se drze lepo na drugoj particiji i onde nema tih problema (sem, mozda, da se prekopiraju i fajlovi sa linkovima iz Internet browsera)

Bogami, ghost fajlovi ne mogu da se vrate (ili windows pobrljavi nakon vracanja) ukoliko si defragmentovao D disk zajedno sa ghost fajlovima! E onda ti nema pomoci 🙁

Nakon pravljenja ghost fajla isti je potrebno narezati sto pre na neki medij (DVD bi bio odlican) i napraviti bootabilan prvi disk. Jedino tako su .gho fajlovi sigurni.

Eh sad, problema. Linkove i adress book sam exportovao davno tako da je to ok. U My docs drzim neke slicke i ostale male gluposti koje skinem sa neta, tu ih bacim pa kad se setim ja ih razvrstam... A nekad zaboravim... Nije ni bitno.
Druga stvar je ta, sto ja sad placem, zato sto nemam dvd rezac :S:

BigBoy je napisao(la):
ukoliko si defragmentovao D disk zajedno sa ghost fajlovima! E onda ti nema pomoci
Sta? Hoces da kazes da ako defragmentujem D particiju da je ghost sa te particije neupotrebljiv? :zgran: Ili ja nisam nesto dobro razumeo??? :cigar:

BigBoy je napisao(la):
Bogami, ghost fajlovi ne mogu da se vrate (ili windows pobrljavi nakon vracanja) ukoliko si defragmentovao D disk zajedno sa ghost fajlovima! E onda ti nema pomoci 🙁

Nakon pravljenja ghost fajla isti je potrebno narezati sto pre na neki medij (DVD bi bio odlican) i napraviti bootabilan prvi disk. Jedino tako su .gho fajlovi sigurni.
Apsolutno netacno :eyebrows:
Ghost Image je fajl kao i svaki drugi, a ako zbog defragmentacije diska imas problema sa integritetom istih onda taj problem imas i sa drugim fajlovima i trazi drugog krivca 😉

Evo sad sam probao i moj praktican primer pokazuje da je ovde kod mene ipak ovakav slucaj.

Znaci ghostovao sistem. Defragmentovao D particiju na kojoj je ghost (napravio kopiju na E). Vratio gho fajl sa D. Nece win da krene. Vratio sa E i radi. Ne znam zasto i ne znam kako ali eto. Pokrenem ga u safe modu. Pregledam u Diskeeper-u kad ono page file skroz rastrkan.

Ghost2k3, Diskeeper 9.

Jednom sam probao da ghost fajl direktno iz dos-a snima na DVD-RW i nakon sto se vrati .gho win nece da krene.

Pomozite mi u lociranju greske. Probao sam na vise razlicitih masina. Jedino kad napravim image na neku particiju i onda taj .gho bacim na CD ili DVD e onda radi. Ostalo ne uvek (nekad i radi).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno