Šta je novo?

HELP: Access i komparacija sadrzaja polja dve tabele

I_L_I_J_A

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
660
Kako u accessu da napisem makro ili cod koji bi ispitao da li su sadrzine dva polja u jednoj tabeli ista i ako nisu izasao iz baze podataka?
Dakle treba mi neka funkcija compare ili sl.
Tabela sadrzi dve kolene i polja u kojima je tekst je u prvom redu te kolone

Jel moze neko da mi pomogne?

Sub Test()

Dim db As DAO.Database
Dim rs1 As DAO.Recordset
Dim rs2 As DAO.Recordset

Set db = CurrentDb
Set rs1 = db.OpenRecordset("SELECT Table1.Polje1 FROM Table1;")
Set rs2 = db.OpenRecordset("SELECT Table2.Polje2 FROM Table2;")

If rs1(0) <> rs2(0) Then
' polja su različita: izlazi iz access-a
Application.Quit
Else
' polja su jednaka: ....
End If

End Sub

I da... u references moraš da imaš čekiran MS DAO 3.6 Object Library - pošto sam u kodu koristio DAO za pristup recordsetu.

Hvala na brzom odgovoru
Jel bi mogao da mi se javis na [email protected] da se eventualno nesto dogovorimo

Usput kako da pred izlazak iz aplikacije Application.Quit dodam naku porukicu. Nesto tipa Then (MsgBox ("to i to"), Application.Quit )

Pozdrav

Msgbox funkciju moraš da koristiš pre application.quit metoda:

If MsgBox("Želite li da izađete iz programa", vbQuestion + vbYesNo) = vbYes Then
Application.Quit acQuitPrompt
Else
' ...
End If

-----------

Mislim da application.quit radi od Access-a 97 (u 95-ici se koristio docmd.quit). ;)

Sjajno:D nisam znao da tako moze da se koristi MsgBox

Jos jedno pitanjce ako moze :)
Kako da dodam kod koji bi otvorio prozorce gde bih ukucao neki broj (ne kao password sa zvezdicama vec obican) a da se ubaceni kod dalje u tekstu pojavi pod varijavolom npr EnterNMBR - kako bih ga koristio za poredjenje. Bilo bi super ako bih modao da dam naslov tom prozorcicu ili bar propratni tekst pored okvira gde se upisuje broj

da bih mogao da uradim:
If rs1(0) <> EnterNMBR Then ...

Možeš da koristiš funkciju inputbox:

EnterNMBR = InputBox("Unesite broj", "Naslov prozora")

Ali inputbox daje jako ružne prozorčiće tako da mislim da je bolje (lepše) rešenje koristiti formu, koju možeš da dizajniraš kako tebi odgovara.

P.S. Pokušaj da koristiš help - Office i Access imaju jako dobar help, sa primerima VBA koda.

Vrh Dno