Šta je novo?

Help a n00by :(

JohnnyH

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
304
Oh pomagajte ljudi,sto se tice kompjutera sve super znam,cuo sam za overkloak(odavno)MEDJUTIM nikada nisam dobio odgovor...sta je to ustvari!!....
Nesto kao ubrzavanje procesora..... e sad cuo sam za overkloak CPU-a,medjutim vidim(mozda i gresim) sada ima i overkloak memorije i maticne??? da li je to tacno ili

E ovako meni treba neko da mi lepo to objasni... polako ali sigurno jer sam cuo da AMD X2 5000+ moze veoma mnogo da se overklokuje (taj procesor planiram da kupim).... i znaci sta mi sve treba za overkloak....nesto kao dobar ventilator,napajanje....sve sto treba kazite....

Niko se nije naucen rodio zar ne?

Oh pomagajte ljudi,sto se tice kompjutera sve super znam,cuo sam za overkloak(odavno)MEDJUTIM nikada nisam dobio odgovor...sta je to ustvari!!....
Nesto kao ubrzavanje procesora..... e sad cuo sam za overkloak CPU-a,medjutim vidim(mozda i gresim) sada ima i overkloak memorije i maticne??? da li je to tacno ili

E ovako meni treba neko da mi lepo to objasni... polako ali sigurno jer sam cuo da AMD X2 5000+ moze veoma mnogo da se overklokuje (taj procesor planiram da kupim).... i znaci sta mi sve treba za overkloak....nesto kao dobar ventilator,napajanje....sve sto treba kazite....

Ako sve super znas, kako ne znas sta je overclock? :D Malo se salim(o).

Ja sam inace cuo/procitao da taj AMD X2 5000+, pa makar bio i Black Edition, ne moze puno da se overklokuje. Neki intel-ov E2*** bi ti bio bolji za OC.

Ima na Internetu da se cita dosta oko overclock-ovanja, samo treba koristiti Google :trust:

Ako sve super znas, kako ne znas sta je overclock? :D Malo se salim(o).

Ja sam inace cuo/procitao da taj AMD X2 5000+, pa makar bio i Black Edition, ne moze puno da se overklokuje. Neki intel-ov E2*** bi ti bio bolji za OC.

Ima na Internetu da se cita dosta oko overclock-ovanja, samo treba koristiti Google :trust:

Cek prvo da skonta kako internet radi :p

Postoji i overklok graficke :d. Postoji i Google. A takodje i Wikipedia. Postoji i ovaj forum, pa samo treba da Search-ujes i citas. Ali ovo vec zna neko ko zna sve o kompjuterima...

A ako mislis da neko moze i hoce da te poduci tome u dve-tri recenice ovde na forumu, to ce malo teze da ide...

jao ovo nema nigde.... da sam rekao pro sam vi biste se ljutili sto sam to rekao,sad kazem help a n00b vama opet ne valja... hm a za internet pa cim vodim 2 web sajta i 2 foruma rekao bih da znam poprilicno a .... i to nisu neki jadni sajtovi da dodam....
@ Ultimo....hvala za topic sada cu da citam....

A NEZNAM jer imam komp star 5 god pa sto bi se mucio ovaj krs da overclock-ujem <_< zato nisam citao a sad posto KUPUJEM novi kompjuter zanima me i naravno zanima me koji procesor(malo jeftiniji oko 50 E) bi bio pogodan za to... Happy?

Poslednja izmena:
Oh pomagajte ljudi,sto se tice kompjutera sve super znam

Mislim da je ovo bio trigger za ovakvu rekaciju, druga stvar svake dve nedelje se neko registruje na forum i postavlja ovakva i slicha pitanja i ima na desetine istih tema gde ih upucujemo na vec postojece teme, zato mnogi upucuju na pretragu. I mozes ti i tvoj postojeci kompjuter da klokujesh, ja sam klokovao moj Pentium 3 sa 450 na 600mhz.

I naravno niko nije rodjen nauchen i mislim da niko nije mislio nishta loshe na tvoj rachun nego vec frustracija od stalnog postavljanja istih pitanja :smash:

Hehe znam :p i nisam se sad registrovao.... pre 2 meseca ;)

jao pa neznam overclock sta sad.....jer ti znas nesto sto nisi dosad probao/citao .... lol i imam zamerku jer si srbin?? jesi epa lepo izbaci ono "h" i ljudi prestanite da kopirate amere,te je neki novi nacin pokazivanja na forumu?.... pa mislim strvaro (nisam ljut niti se derem samo lepo kazem)

Poslednja izmena:
Ovaj lud 100% :p

A sta znaci mislim STRVARO :D

Srbin jesam, jeste da mislim da to nema nikakve veze sa ovim, ja tko pishem od kako sam seo za komp, jer u stara dobra vremena nije bilo latinice na kompu, a i sad je ima al mi se ne da kucat latinicom. Navikao sam ovako i odgovara mi :)
Ne vidim shto kopiram(o) Amere, isto ili slichno koriste i Englezi i Nemci :p

Niko ti ne zamera shto ne znash overklok, nisam ni ja znao, al pre nego shto si otvarao temu samo da si malo procunjao po forumu nashao bi odgovore za vecinu svojih pitanja.

:wave:

Srbin jesam, jeste da mislim da to nema nikakve veze sa ovim, ja tko pishem od kako sam seo za komp, jer u stara dobra vremena nije bilo latinice na kompu, a i sad je ima al mi se ne da kucat latinicom. Navikao sam ovako i odgovara mi :)
Ne vidim shto kopiram(o) Amere, isto ili slichno koriste i Englezi i Nemci :p

Niko ti ne zamera shto ne znash overklok, nisam ni ja znao, al pre nego shto si otvarao temu samo da si malo procunjao po forumu nashao bi odgovore za vecinu svojih pitanja.

Ja se nisam ni cunjao po ovakvim forumima kada sam poceo da klokujem :D Kopkalo me sta se ima u BIOS-u, te sam kao moj imenjak vuk karadzic bio samouk sto se tice klokovanja XD :D

Ja se nisam ni cunjao po ovakvim forumima kada sam poceo da klokujem :D Kopkalo me sta se ima u BIOS-u, te sam kao moj imenjak vuk karadzic bio samouk sto se tice klokovanja XD :D

Pa slichno je bilo i kod mene, jedino je mene zanimalo za chega sluzhe oni jumperi na plochi (beshe to neka 486ica klokovana sa 66 na 100mhz ako se ne varam) sad vec davne 2000te, posle 2002 kad sam preshao na AthlonXP onda sam cunjao po biosu, nisam bash sve skontao najbolje al sam sa 1.4 stigao do 1.7 shto je bilo puno za mene onda :d

heh ma probao bih i ja ali ..... nekako me strah da ne pregorim nesto,jer ipak nemam ja mnogo para da trosim na kompjutere :p

Hm mnogi mi kazu Intel.... znaci prvenstveno ne planiram da igram igrice (Ali naravno voleo bih da igram novi GTA i NFS ali ne u max) vise za video encodovanje i editovanje a takodje i audio... samo nemojte neki procesor od 200 E lol

I okej je activated samo kazem..... to je tvoja stvar kako ces da pises :D

Onda je za tebe E5200 koji treba da izadje za par nedelja i treba da koshta oko 65e, shto se ploche tiche ako hocesh jeftino onda Biostar P31D2-A7, ili malo skuplje DFI Bloodiron P35, minimum 2Gb rama i npr. 9600GSO grafika.

uzimam 2 x 1 GB DDR2 GEIL, Graficku neznam mislim se
BIOSTAR GeForce 9600GT 512MB DDR3 V9603GT52 ili
MSI NX8800GTS-T2D640E-HD-OC

Maticnu nemam pojma zavisi od CPUa i imacu taj procesor u vidu....hvala

eh sad ja gledao da uklopim a one 2 su oko 100 dok je ta 170 E ..... lol

4850 je ~140e a cene i padaju..
Nego sad sam i video da mislis 8800GTS 640Mb ja mislio 512 verzija...

Taj GTS je sad vec dosta mator i ne atraktivan, sacekaj ti malo pa ce za vec 120e biti 4850, a u ostalom mozda mozes naci i neku polovnu koja je mesec stara imas i garanciju idt.. a prodjes eto tacno taman :)

heh aj provericu ali kazem nije prvobitno za games :p

Um 9600GSO XFX,Gainward ili MSI....ako mislis da ima neke razlike

i sta mislis 9600 GT ili GSO?

Poslednja izmena:
proveri ponovo tu moju poruku malo sam dodao nesto... :D

btw kako tebi radi ta 8800 jer ide Crysis dobro?

Poslednja izmena:
8800GS = 9600GSO, 9600GT je svakako jachi, ali nije vredan tih para onda je pametnija kupovina HD4850. Shto se proizvodjacha tiche sva tri su dobra, ali bi ovde obishao XFX jer stavlja sporiju memoriju.
Na staroj konfi, odnosno Sempron 3000+ @ 2.4ghz i 1Gb rama Crysis je radio OK na Medium detaljima u 1680x1050 rezoluciji sad nisam probao :)

9600 GSO

Proizvođač : Gainward
Model : BP9600GSO-768-TV-DD-GS 768MB DDR3
Procesor
Takt : 600 MHz
DirectX podrška : DirectX 10
Memorija
Kapacitet : 768 MB
Interfejs : 128 bit
Tip : GDDR3
Takt : 1800 MHz
Povezivanje
RAMDAC : 400 MHz
Slot : PCI Express x16
Priključci : D-Sub, DVI, S-Video Out, HDTV Out,
Ostalo : SLI,

Veoma dobro mada hm 128bita ja naso neke sa 320MB a imaju i 328 bita.... mada sad ova 9600GSP ima 728MB hmmm

Vrh Dno