Šta je novo?

"Hello hypervisor, I'm geohot"

MAD_MUzzY

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.10.2000
Poena
800
FRIDAY, JANUARY 22, 2010

Hello hypervisor, I'm geohot
I have read/write access to the entire system memory, and HV level access to the processor. In other words, I have hacked the PS3. The rest is just software. And reversing. I have a lot of reversing ahead of me, as I now have dumps of LV0 and LV1. I've also dumped the NAND without removing it or a modchip.

3 years, 2 months, 11 days...thats a pretty secure system

Took 5 weeks, 3 in Boston, 2 here, very simple hardware cleverly applied, and some not so simple software.

Shout out to George Kharrat from iPhoneMod Brasil for giving me this PS3 a year and a half ago to hack. Sorry it took me so long :)

As far as the exploit goes, I'm not revealing it yet. The theory isn't really patchable, but they can make implementations much harder. Also, for obvious reasons I can't post dumps. I'm hoping to find the decryption keys and post them, but they may be embedded in hardware. Hopefully keys are setup like the iPhone's KBAG.

A lot more to come...follow @geohot on twitter

http://geohotps3.blogspot.com/2010/01/hello-hypervisor-im-geohot.html

Znam, znam, nema sanse itd. Ali! Ovo dolazi od jednog jako predanog lika koji je uspesno razbio iPhone... mozda ima tu istine?

PS3 finally properly hacked?

http://geohotps3.blogspot.com/

Ljudi koji koriste iPhone znaju ko je ovaj genijalac. Klinac koji se hvata u kostac sa jako ozbiljnim stvarima i po pravilu je jedini koji to uradi kada svi dignu ruke. PS3 je razbijen BEZ CIPA. Kako sam kaze ostalo je da napise softwer i na tome sada radi. Verovatno ce mu trebati par pokusaja posto uglavnom njegova resenja u prvom momentu ne rade bas najbolje obicno imaju bagove, ali vec u sledecj verziji to popegla do kraja, mada blackra1n za iPhone je iz prve radio ko zmaj. Majstore svaka cast!!

NEsto ne veruje u to, al videcemo. Cuo sam do sada bar 10 puta da je PS3 razbijen. A i da jeste ja cu da igram orginale. Sta vrede boxu pirati kad ne mozes nista da igras online?!

Ima već dve teme o ovome pa možete spojiti ;)

Ako se za pola godine ispostavi kao istina, onda samo još ostaje problem sa konstantnim izbacivanjem firmwareova koji će krpiti rupe. Ne pratim ali kako su taj problem sa firmwareom rešili na PSPu?

Poslednja izmena:
http://www.engadget.com/2010/01/23/ps3-finally-properly-hacked/

PS3 finally properly hacked?
By Tim Stevens posted Jan 23rd 2010 at 6:51AM
Breaking News
In a post titled "Hello hypervisor, I'm geohot," hacker George Hotz (already known in the iPhone community) has made a strong claim: that he has cracked the PS3. The system has remained (mostly) uncompromised for over three years now, with a few exceptions here and there. But, this one pledges full read/write access to the entire system memory and complete control over the processor -- all without a mod chip. Has he really done it, if so how, and what comes next? That all remains to be seen. This exploit supposedly "isn't really patchable, but [Sony] can make implementations much harder," meaning he isn't tipping his hat until he's ready, because once he does the never-ending firmware update war begins, and as we've seen on the PSP, Sony can really knock out those updates.

Stavi smajli na kraju neko će shvatiti tvoj post ozbiljno :D

Decko je nasao nacin i ima pristup HV layeru procesora, pristup memoriji i NAND-u. Kraj. To je "sve sto ti treba" da napises programce koje ce vrteti nepotpisani kod, naravno ko zna. Naravno ostalo je da napise taj deo ali ne sumnjam uopste u njega. Da trka oko krpljenja te rupe je pocela, ali sve do momenta dok ne nadje rupu kao na iPhone 3G (za jaibrake) i 2G za full unlock koja zavisi od hardvera. Tu ne pomaze patch. Samo nova revizija hardvera konzole.

Decko je nasao nacin i ima pristup HV layeru procesora, pristup memoriji i NAND-u. Kraj. To je "sve sto ti treba" da napises programce koje ce vrteti nepotpisani kod, naravno ko zna. Naravno ostalo je da napise taj deo ali ne sumnjam uopste u njega. Da trka oko krpljenja te rupe je pocela, ali sve do momenta dok ne nadje rupu kao na iPhone 3G (za jaibrake) i 2G za full unlock koja zavisi od hardvera. Tu ne pomaze patch. Samo nova revizija hardvera konzole.

Ne bas... Trebaju mu kljucevi iz zakljucanog SPU-a da bi vrteo nepotpisani kod.
Root key je u hardwareu, koji se dalje koristi za desifrovanje ostalih kljuceva u lancu.

Ako je to napravio, onda je zavrsio...

PS3 je jako dobro zasticen. Cak i Linux radi pod Hypervisorom...

Poslednja izmena:
Predlazem svima koji se interesuju oko hacking tematike da pogledaju ovaj video snimak, traje dugo ali je dobar.

The Xbox 360 Security System and its Weaknesses
http://www.youtube.com/watch?v=uxjpmc8ZIxM

Na kraju lepo kazu zasto je ps3 dobro zasticen od piraterije.
Hypervizor je isti kao i kod x360, ali razlika je sto je kompletan PS3 pravljen kod sonija [sve komponente] a x360 je bio rushovan pa su neke komponente out-sorceovane. To je i dovelo da se iskoristi exploit na firmware-u DVD citaca. Menjanje firmware-a na ps3 bluray citacu nije moguce. Em je enkriptovan, em ga ps3 sam moze promeniti preko system update-a...

Inace, x360 moze da pokrece homebrew ali dosta *******o. Ima par exploita do sada [King King shaders, j-tag]

Poslednja izmena:
Softver koji je stvoren za odredjenu platformu od strane zajednice (tj. softver za licencirane platforme koji nije licenciran). Nema homebrewa bez HelloWorlda.

To znaci pristup RSX-u i verovatno zaobilzenje hypervisora, koji usporava izvrsenje...

Pa i dalje taj linux nema flash... a i ako nema kvalitetan driver za hardver, džabe ti što nema ograničenja...

Pa i dalje taj linux nema flash... a i ako nema kvalitetan driver za hardver, džabe ti što nema ograničenja...

Ne kapiram kako nema flash?????

A sto se tice hardvera, sve je radilo odavno sa PS3, jedino sto nije mogao da direktno koristi graficku nego fbdev.....

Inace klasican ppc distro....

Ma bash me boli za pirateriju, samo GT5 da izadje i posle PS3 moze da propadne :)

I to sto kazes, ja se samo nadam da ovo ne bude dostupno svakoj shushi i balvanu kao za psp vec samo onima koji su spremni da moduju konzolu sa chipom pa onda i nek imaju sve to na raspolaganju. S obzirom da sam vec kupio nekoliko igara ni meni piraterija nije znacajna ali me vise interesuju neke zanimljive homebrew aplikacije kao nesto u smislu XBMC u starom xbox-u itd.

Cak i da se ovo osvari, svaka cast projektantskom timu, nije mnogima poslo za rukom da jedan tako popularan uredjaj ostane toliko dugo nerazbijen. E sad... bez sumnje nice sedeti skristenih ruku...

U ***e ima da igrate WoW preko Wine-a :d

Edit: Meni bi odgovaralo kad bi mogao da nabudžim Solaris na PS3. E to bi već bilo nešto. Šalim se, super je ovo. Mislim ovako ću moći da probam sve one silne Xboxolike multiplatforme i na PS3. Naravno ko i obično sve će se završiti na probavanju :)

Poslednja izmena:
Ne kapiram kako nema flash?????

A sto se tice hardvera, sve je radilo odavno sa PS3, jedino sto nije mogao da direktno koristi graficku nego fbdev.....

Inace klasican ppc distro....

Pa je l ti radi youtube :)?

Da, radio je hardver, ali koliko brzo? Očigledno da snaga procesora i grafičke nije iskorišćena 10%. OK, malo memorije, ali to se u linuxu lako utegne.

Ma bash me boli za pirateriju, samo GT5 da izadje i posle PS3 moze da propadne :)

Verovatno si bio ironičan ali ne mogu da se ne osvrnem na tu ideju: propašće PS3 zbog piraterije. Šansa da PS3 u ovom trenutku propadne zbog pojave piraterije je mizerna. Evo i zašto:

1) Uvrženo je mišljenje da ako ima piraterije to znači da svi igraju pirate. To jednostavno nije tačno. Ja znam bar 50tak ljudi iz US/UK/Kanade koji iako imaju mogućnosti kao i svi ostali, jednostavno ne igraju piratske igre (to važi za PC/Xbox/Wii). Ljudi imaju kulturu kupovine originalnog softvera kao što mi imao onu drugu (ne)kulturu. Niko te neće napasti da si kriminalac ako im kažeš da igraš piratske igre ali od njih nikada nećeš čuti to isto. Naravno nisu svi u fazonu da kupuju sve što se pojavi, kad su PC igre u pitanju tu većinu naslova čekaju na akcijama na Steam tj. nisu u fazonu Ahh, ovo je izašlo i moram odmah da igram.

2) Online igranje i lakoća korišćenja originala naspram pirata - ovo je jako izraženo na konzolama gde pirati (Xbox360) toliko komplikuju igranje da će ljudi koji imaju mogućnosti pre platiti igru nego se cimati sa kojekakvim procedurama. Piraterija na konzolama veoma otežava online igranje a to je većini najbitnija stavka. Većina vas koji volite da se igrate online biste ipak kupovali original nego što biste ste strepeli od banova, kikovanja sa servera i ostalih problema koje online sa piratom nosi sa sobom.

3) Ovo se tiče Sonija. Iako glupo zvuči teorija zavere kako bi Sony mogao imati udela u ovome što se sad dešava tu ipak ima malo logike. Sada je idealan trenutak za pojavu piraterije na konzolama. Piraterija bi sigurno proširila grupu korisnika tj. prodali bi PS3 i onima koji nisu bili zainteresovani upravo zbog obaveze kupovine originala (takvih nije baš malo). To znači profit pošto sam prilično siguran da se PS3 više ne prodaje ispod cene proizvodnje. Čak bi rekao da solidno zarađuju na Slimu. Pojava piraterije bi sigurno dovela do premium PSN usluge a nije isključeno uveđenje obavezne pretplate (mala je verovatnoća da se ovo može desiti odjednom ali bi sigurno težili kao tome). Male su šanse da Sony može doživeti uspeh prethodnika bez piraterije, prethodne konzole su najviše prodavane posle omogućavanja piraterije a ne pre. Soniju je neophodno da se odlepi od Xboxa, značajno podigne prodaju konzole jer će im to značiti kad dođe na red sledeća generacija.

Ja znam bar 50tak ljudi iz US/UK/Kanade koji iako imaju mogućnosti kao i svi ostali, jednostavno ne igraju piratske igre (to važi za PC/Xbox/Wii)

Pa nije to ništa čudno, oni izdvoje ~1% plate mi 10% za jedan original - i još pored svega toga, imaju još i niže cene i raznorazne akcije :)

2) Online igranje i lakoća korišćenja originala naspram pirata - ovo je jako izraženo na konzolama gde pirati (Xbox360) toliko komplikuju igranje da će ljudi koji imaju mogućnosti pre platiti igru nego se cimati sa kojekakvim procedurama. Piraterija na konzolama veoma otežava online igranje a to je većini najbitnija stavka.

Hahahaha,pa sta hoces jednostavnije? Narezes igru ubacis u konzolu odes u multiplayer deo i igras online?Ako to nije dovoljno lako onda ne znam vise sta je lako.Lite Touch izasao i igra se na mrezi laganica,firmware guta sve.A opet mozes i da kupis original i igras.Ja trenutno imam od originala za multiplayer Gearse,Forzu,MW2,FIFU,HALO nabavljam ovih dana,+ 7-8 ostalih originalnih x360 diskova,mada svejedno trenutno te diskove i ne koristim previse kad vec imam mogucnost da piratima igram preko neta.

Vidim neko je pricao o nekom cimanju da se igraju igre na x360? Nije mi ovo jasno uopste.Pa onaj covek koji je kupio prvi xbox pre 5 godina kada je izasao moze da igra sa istim tim fw-om Mass Effect 2 koji izazi zvanicno za 3 dana.Normalno nareze disk i pre rezanja,pritisne jos jedno dugme(iliti cekira kvadratic) i voila.
Za online takodje ne treba neko spec.cimanje au ljudi ne kapiram vas previste ste hardcore i znalci pa vam je sve cimanje ili vam je lakse da kaze:"e onaj se tamo cima,a ja sam ipak neko ko voli samo da ubaci disk i da igra".Bullshit pa i ovamo se ubaci disk i igra ne vidim sta je problem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno