Šta je novo?

Hellblade

Čemu uopšte onda igranje, ako te ni ne zanima? :D

Ne znam ni sam, od starta kad su ti glasovi poceli da joj se prividjaju i to sto je likusa polupana i sto citava prica se vrti oko nekog ludila me odbija jer su ovde tako zakomplikovali da ne znas sta je sta.. Nego ona tako ide i vucara tu glavu , nit znam gde, sta i zasto.. valjda sto kazu da Dilion ima mira u zagrobnom zivotu, nem pojma :D
 
Isprobao sam je malo. Deluje zanimljivo ali ne preterano. Okretanje kamere je nezgrapno rešeno. Nedostaju mi podešavanja za miša i mogućnost detaljnije redukcije postprocesivnih efekata. Konkretno bih iz momanta eliminisao grain jer je previše napadan u određenim situacijama i naravno chromatic aberation, jer dodatno mutnjikavi sliku i teksture koje su ionako mutne. Nažalost to nije moguće jer su grafička podešavanja krajnje svedena, što je prava šteta pogotovu ako uzmemo u obzir da su unutar Unreal 4 engina sve ove opcije izvedene kao pojedinačne stavke i veoma lako se mogu izdvojiti kao zasebna podešavanja u okviru grafičkog menija.

Post processing sa very high na medium i skinuo si film grain i chroma. Jasno se vidi...
 
Post processing sa very high na medium i skinuo si film grain i chroma. Jasno se vidi...

Da tako je skontao sam u međuvremenu i ja to. Međutim pitanje je šta je sve još izgašeno osim ta dva. Nejasno je kada to tako postaviš u meniju...
 
Nisam uspeo da nađem temu za Senua 1.

Danas počeo igrati, i ovo je sigurno jedna od boljih igara ovog tipa koju sam igrao.

Vidi se da nije AAA, ima brdo mana (pre svega vrlo linearne i relativno male mape/nivoi i one iritirajuće slovne puzzle), ali svi ostali bitni aspekti igre variraju od odličnih do fenomenalnih (zvukovi (najbolja škripa vrata i kiša i gromovi koje sam ja čuo u igri), muzika, glasovi u glavi (posebno kad se igra sa slušalicama))...

Borba je pomalo trivijalna za današnje standarde u smislu da ti ne treba treća ruka da se izvede kombo (što i nije loše), ali realistična, nema magija, par udaraca i gotov si, a od odbrane blok ili eskivaža, od napada brzi i snažni napad i udarac nogom, zaletanje na protivnika i skok-udarac mačem iz trka (sve praćeno nekom adrenalinskom muzikom) su nešto najbolje što sam skoro video, i da, samo zbog toga se zalećem u trojicu. :)

Photo mod je vrlo dobar, čak odličan, bar jedno deset puta bolji od onog s.anja od photo moda u RE8.
Meni je zanimljivo što se photo mod može uključiti i u cutscenes, rotirati po volji, pa se onda dobije ovakva slika iako cutscena snima Senuu sa leđa kako puzi...
Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 18_19_48.png

Ili ova gde je zumirana Senuina glava, ali tek u photomodu se vidi da je demon kljuca dok leži...
Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 17_45_18.png

Za sada, mi je borba sa Surtom omiljeni deo jer je prati najbolja pesma koju sam skoro čuo u ijednoj igri... U kombinaciji sa borbom jedan od boljih doživljaja u igračkom svetu...
https: //youtu.be/-jZKRPcWLms?t=2517

Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 16_09_51.png

Predeli i mape jesu minijaturne, ali lepo osmišljene (mada sumnjam da su vikinzi i kelti imali ovakve kovane merdevine - waste of good steel):

Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 12_28_08.png Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 18_16_33.png

Jedina mana što nije proporučljivo da se dugo igra u kontinuitetu od onih glasova može čovek da izludi...

Hellblade_ Senua's Sacrifice  31-Jul-21 18_12_19.png

E sad, ne znam da li je stvarno da je game over ukoliko određeni broj puta pogineš tj. ako ti ona "kletva" dopre preko ruke do glave...
 
^
Hellblade, ne znam zasto svi potencirate na Senua... :)
Inace igra je zbog glasova mnogo jeziva posebno ako igras sa slusalicama, cini mi se da je bilo u intervjuima sa devovima da su radili sa specijalistima iz mentalnih institucija kako bi maksimalno "docarali" psihicko stanje sizofrenicara...
Sto se tice poslednje stavke -
definitivno te ocekuje "GG" i restart od pocetka ako previse zagines.
Meni je igra te godine bila vece otkrovenje i uz Nier bolji kandidat od HZD-a za GOTY
 
Poslednja izmena:
A pa ne drzim je dzabe kao profilnu sliku.
Sjajna je, i ima to nesto "vise od igre" jer su dotakli ozbiljnu temu. Bas je ostavila utisak na mene..

Odgledaj i dokumentarac o pravljenju igre da vidis kako su saradjivali sa institutom za psihicke bolesti..
Zvuk je stvarno sjajan, maestralan.

Ovo sto si stavio u spojler - definitivno ne, ne znam zasto @Yojinbo misli da je tako.
Naci ces i da su devovi odgovorili da su to ubacili kao foru, da te drzi na ivici kroz igru, ali je laz od pocetka :) po meni odlican detalj, tj forica..

Od dvojke ocekujem dosta, jer je sada tu i veci budzet, i veci tim, itd..
Vec je bilo par nekih objava na youtube kako napreduje produkcija drugog dela, pogledaj i to, mislim da prave nesto bas originalno opet ;)
 
Prešao.

Definitivno jedna od najboljih igara ovog tipa koje sam igrao.

Pogledao i onaj dokumentarac o pravljenju igre i ne mogu da nađem dovoljno komplimenata da pohvalim pažnju sa kojom su pristupili istorijskim činjenicama, a pre svega pažnju i detalje sa kojima su dočarali audi-vizuelni prikazu sveta iz perspektive mentalno obolele osobe.

Pitanje u vezi kraja:
Da li je moguće boriti se sa božicom Hel?
 
Hellblade je bas dobra igra, a najveca zamerka sto je relativno kratka... Igrati je bez slusalica je cista blasfemija 🙂
 
Po cemu su to slusalice superiornije od 5.1 zvucnika?
Meni je bilo bas super dok sam igrao na zvucnike Hellblade, a svaka igra mi je losije iskustvo na slusalicama, i ako imam jako dobre slusalice.
 
Heh, pa normalno kada uporedjujes sa tako skupocenim zvucnicima. :ROFLMAO:
 
Nisam probao ovu igru na 5.1, niti mislim da su same po sebi slusalice superiornije, ali mi se cini da bi svakako bolja imerzija bila sa slusalicama u ovom slucaju.
 
Po cemu su to slusalice superiornije od 5.1 zvucnika?
Meni je bilo bas super dok sam igrao na zvucnike Hellblade, a svaka igra mi je losije iskustvo na slusalicama, i ako imam jako dobre slusalice.
U ovoj igri jesu jer je 5.1 mix los, verovatno jer igra ima bineaural podrsku (za koju ti treba stereo), a i dosta je igra "intimnija" kada je igras uz slusalice.
Ne pise slucajno “best played with headphones on.” kada upalis igru :).
Nikako da uhvatim vremena i predjem ponovo igru u VR, bas me zanima hoce li mi se tako jos vise svideti.
 
SLuske za ovu igru su must have, jer ti sto puta u tuci glasovi kazu pazi iza tebe pazi ovo idi tamo ne radi ovo, levo levo leeevoo Æ):)... A ne cujem tako jasno na zvucnicima(moram da pojacam ko sivonja), bar te glasove sizofrene... Igrao na studijskim monitorima, ali opet je bolje sa sluskama(u mom slucaju presonus hd7)
 
ja verovatno kasnim 5 svetlosnih godina sa igranjem iste, poceo pre neki dan, sto se vidi iu temi o screenshotovima sta ste igrali.
ali, nesto nemogu da provalim, kad se fajtam, i kad mi se napuni ono ogledalce do kraja, upali mi se neki mod gde lete bela slova i hijeroglifi oko mene a protivnik uspori i tu ga izdemoliram.
E sad neznam, u komandam nisam pronasao komandu za use skill ili sta vec, kad se to desi, jel se to upali samo od sebe kad se napuni ogledalce, ili postoji varijanta da ga ja upalim?
Na ovo mislim, ako nisam uspeo recima da docaram sta me muci

1706293129539.png1706293023429.png1706292988236.png
 
Nisi usamljen, ja sam takođe uzeo da igram pre neki dan prvi put i meni je stvarno maestralna igra za sada. Najviše mi se sviđa atmosfera i zvuk, stvarno su fenomenalno odradili i slažem se da su slušalice obavezne :)

Što se tiče ovog režima koji uspori protivnike, mislim da se on aktivira kada neko vreme uspešno zadaješ udarce i izbegavaš bez da te protivnik opali. Meni se prilično brzo aktivira tokom borbe, a težina mi je nameštena na "Auto", pa je igra verovatno skontala kolko sam smotan i daje mi svako malo da usporim :D
 
Nazad
Vrh Dno