Šta je novo?

Heat Pipe

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Jel zna neko sa cime se puni heat pipe?

Poslednja izmena od urednika:
Moguće je da bi majstori za rashladne uređaje hteli da ti to odrade po želji.

Tako je, samo je "vakumirana" tj. hermetički zatvorena sa obe strane.

Ovo sto si napisao nije tacno, no dobro ne moze ti se uzeti za zlo posto si doveden u zabludu od strane ovih ili nekih slicnih "novinara". Svaki heatpipe u sebi ima fitilj oblozen po zidovima cevi a sluzai da bi kapilarno preveo fluid koji se kondezuje na hladnoj strani nazad na vrelu stranu gde ponovo kljuca prevodi se u gasno stanje putuje kroz slobodan deo cevi pa se ponovo kondenzuje i tako u krug. Posto je sav fluid upijen u fitilj nista ni ne moze da iscuri kada se cev presece.

Ovo sto si napisao nije tacno, no dobro ne moze ti se uzeti za zlo posto si doveden u zabludu od strane ovih ili nekih slicnih "novinara". Svaki heatpipe u sebi ima fitilj oblozen po zidovima cevi a sluzai da bi kapilarno preveo fluid koji se kondezuje na hladnoj strani nazad na vrelu stranu gde ponovo kljuca prevodi se u gasno stanje putuje kroz slobodan deo cevi pa se ponovo kondenzuje i tako u krug. Posto je sav fluid upijen u fitilj nista ni ne moze da iscuri kada se cev presece.

A, upravo tako,medjutim kad sam danas saznao koliko bi me izasla nabavka boca,gorionika...znaci sve sto je potrebno za lemljenje bakra,rekoh ..ebiga:(.Eh da taj posao moze da zavrsi"radekoncar":S: ne bi bilo problema ovako nista.

Prilozi

• 3038-Heat_Pipe_Mechanism.jpg
    3038-Heat_Pipe_Mechanism.jpg
    78.6 KB · Pregleda: 230
  • zalmanZM80AHP_hpopen1.jpg
    zalmanZM80AHP_hpopen1.jpg
    7 KB · Pregleda: 166
E pa kada ne znate ruski, ko vas šiša :D Nema vremena da prevodim sve, uglavnom čovek je svoj "heat pipe" napunio acetonom.

Ako mi nekad pukne neki heatpipe, kako da ga zatvorim?
Presavijem (odsečem) klještima cev i "zalijem" kraj sa kalajem?

Zavisi sta je bilo unutra. Ako je bio razblazeni alkohol ili pak voda onda verovatno nista nije isparilo pa se moze zalemiti. Zapremina se ne sme smanjivati. Ako je aceton ili neko drugo brzo isparavajuce sredstvo onda kanta posto funkciju vise nema.

Mozes da smanjis zapreminu ali moras da smanjis i punjenje.
Pokusacu da napunim cev freonom sledece nedelje ako imam vremena.

Poslednja izmena:
E pa kada ne znate ruski, ko vas šiša :D Nema vremena da prevodim sve, uglavnom čovek je svoj "heat pipe" napunio acetonom.

Ako nema fitilja unutar cevi onda se fluid vraca gravitaciono sto je prakticno ne upotrebljivo za neki rashladni sistem u racunaru. Ko god da je napravio u kucnoj radinosti sistem mu je radio po principu "stojim vertikalno u sudoperi".

Funkcionalni (da vam kuler bude u kucistu a na na njemu ;)) heat-pipe se ne moze napraviti kod kuce i tacka.

Poslednja izmena:
Ubacicu i fitilj nije problem, vec sam nabavio.
Probacu pa sta bude.

'Ajd' samo napred, voleo bih da povucem rec.

Nazad
Vrh Dno