Šta je novo?

heat-pipe ?

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
zna li neko kako saviti heatpipe ? tj. da li je neko to vec radio ?

Isto i mene interesuje, verujem da bi procedura mogla da bude ista kao kod savijanja bakarnih cevi za rashladne sisteme....

Poslednja izmena:
hp nisu od bakra, krtije su, tako da nisam siguran da to moze na isti nacin.

Kolike temperature moze da izdrzi hp?

Ono sto sam ja imao prilike da vidim je bakar, e sada ono sto moze biti problem je unutrasnjost, tj da li je to samo cev, ili ima jos nesto...

heatpipe.gif

to na slici jeste princip rada...a, na koliku temp to treba da se zagreje?
evo, sad mi burazer kaze da je ispravljanje al i cu vrlo pipavo i rizikuje se da pukne cevka na mestu savijanja, tj. na kolenu i to tacno tamo gde se nagomilao materijal prilikom prvog savijanja. tu se metal sabio i pobegao malcice u stranu a to ne moze da se vrati nazad...
sve u svemu, izgleda mi vrlo tesko ovo izvesti
a ponovno savijanje ne sme ni u ludilu da se radi na istom mestu, a inace je i to posebna prica.
raspitacu se jos malo...

mislim da je to najbrzi nacin da se ostane bez kulera...
al nam molim te reci sta si zamislio |) ja sam imao neke slicne ideje, tj jako mi se svidjaju na onim malim racunarima hp varijante koje hlade cpu a stoje na izlazu iz kucista, pa jedan fan hladi celo kuciste sa napajanjem...

pa, ja sam zamislio daovo sa slike stavim na chipset ploce...

Prilozi

• P1010006.webp
    P1010006.webp
    34.1 KB · Pregleda: 121
Pazi mislim da nije ne izvodljivo ........chak shta vishe! 😉
na kolko ti stepeni treba da savijesh taj pipe?

prvo treba da ga ispravim ovakvog kakav je, znaci da dobijem skroz pravu cev.
pa onda, recimo 6cm od jednog kraja da se napravi krivina od 90stepeni...

uu 90! Malo mnogo tesko da ces na kraju dobiti zdrav HP. Najpre zbog toga sto ces najverovatnije savijanjem na hladno izmrviti onaj porozni materijal sto ispunjava cev. Drugi problem je sto ce se, ako ne radis na alatu za savijanje, cev ulubiti sa unutrasnje strane, ako si ikad savijao bilo kakve cevi (kocione vodove npr.) znas na sta mislim. Mozda da probas da zagrevas pa da tak osavijas, ali pitanje je kakav ce efekat imati tako visoka temperatura na fluid i onaj materijal unutra.

ne, nisam to nikad radio, ali znam o cemu pricas...
a sto se tice zagrevanja, to me i brine jer zaista ne znam koliko smem da zagrejem cevku...

jel ima neko povoljno cool-vivu ? da mi to otvorimo ? 😀 mozda moze da se nekako napravi taj materijal unutra ? (kakav god bio)

И да може да се направи како ћеш га поставити?

cekicem ? :smash: ?

ne moze da se napravi.
ali, ima li neko da donira jednu cevku za istrazivanje ?

Nazad
Vrh Dno