Šta je novo?

Heat Pipe culeri za CPU - iskustva ???

• Začetnik teme Začetnik teme lolek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hyper 6 po testu sa Bencha je stvarno super...ali ne znam zasto svi ovde prichate kako je univerzalan, kada ne moze da ide na SocketA !!! Tamo bar tako pise. Medjutim nudi se neki Jet7 koji sam nasao gde moze da se kupi, medjutim tamo ga nacrnise, tj testovi su ga zakopali. Jedino sto ima fancy izgled, i jos svetli (molim te kakab bullshit) 😀 Temp o/c Athlona 1700 pod full opterecenjem je 60C i jache... A ja hladim isti taj o/c CPU sa speeze 3300rpm i jos 2 Chieftec osmice, i temp je 55-58C ! A Jet7 kosta 3000din! Bas je skenj... Dakle ljudi, zna li neko dobar cooler koji se MOZE naci kod nas, a da je kompatibilan za Socket A... i da je isproban... 😀

2) za ove pare sto imam u steku cu kupiti 256 Ram-a. Vec kad sam kod toga, plocha mi je GA7VAX Kt333 , imam unutra NPC 256ddr koja je oc na 333MHz , da li ce sve biti ok ako stavim Kingstona DDR400??? 😀 😀 😀 Znam da ce se on prilagoditi sporijoj memoriji, tj FSB-u 166MHz i radice na 333MHz...

CAR je napisao(la):
Znaci, ne moze... :d

Mislim da nema ni potrebe za 9-kom. Ja skinuo onaj drndavi fabricki fan i prisrafio TT smart2 koji je tisi na 2800-3000 obrtaja nego fabricki na 2400, a hladi mnogo bolje. 😉

A gde može da se pazari taj "tihi" ventilator koji se vrti na 2800-3000 rpm

lolek je napisao(la):
Jel ima neko iskustva sa Heat Pipe culerima za CPU ? Videh neki Coler Master pa ako neko ima iskustva nek ih podeli sa nama
Ako ga kupujes ovde, onda Hyper6. Ako narucujes od nekog iz inostranstva, onda Thermalright SP-94, na primer. Sve pohvale za ovaj drugi.

Aca je napisao(la):
Mislim da nema ni potrebe za 9-kom. Ja skinuo onaj drndavi fabricki fan i prisrafio TT smart2 koji je tisi na 2800-3000 obrtaja nego fabricki na 2400, a hladi mnogo bolje. 😉
Hvala. Nista, tako cu onda i ja da uradim, namontiracu neki bolji... ionako sam se razmisljao to da uradim
(ej bre, pa zar i cooler da modujem :zgran: )

Nego, taj CM-ov defaultni ventilator... stvarno los?

buchan bre ovaj box cooler on mi se najvishe chuje u masini :\

a da se zameni samo ventilator a heatsink da ostavim od box-a? el neko probao tako neshto?

ili da kupim vetrenjachu pa napravim levak samo ne znam dal 1000x1000 na 100 obrtaja ima veci protok vazduha od 80x80 na 2000-3000 hiljade :trust:

izgleda je ovaj rat sa bukom nemoguce dobiti :wall:

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Hvala. Nista, tako cu onda i ja da uradim, namontiracu neki bolji... ionako sam se razmisljao to da uradim
(ej bre, pa zar i cooler da modujem :zgran: )

Nego, taj CM-ov defaultni ventilator... stvarno los?

Nije.....naprotiv sasvim je OK.....cini mi se da je ball bearing,mada morao bih da pogledam na kutiji....inace na ~2000rpm se ni necuje (ima raspon od 1500-3000).....
Extra cooler.....meni je sledio procesor (p3 3,2ghz northwood)....sada je plafon,plafona 36c 😀 (ako verujemo asus probe-u :d)....

znate kako meni je CM dual storm nacinio cuda... vec na nekih 2000RPM (ne cuje se a radi :eyebrows: ) na starom CM hladnjaku oborio mi je OC Bartona iz signature sa 49 na 40-41 idle... doduse promenio sam i pastu sa zvake na CM premium (mada kapiram da je ovo donelo 1-2 stepena max)... eto toliko o coolerima... kapiram da vam glomazni HYP6 ne treba definitivno (a sigurno ne po ceni od 50E ako je DS nekih 1300din a mislim da mogu da se takmice bez problema i po hladjenju i po buci)... naravno pod uslovom da vec imate neki pristojan hladnjak... :d

Poslednja izmena:
E stvarno kakve su te CM termalne paste?Vidio sam vamo u hn neku za 3,5E pa da li da je uzmem tj. dali je bolja od ove shto je na box hladnjaku???
sorry za off topic..

Svaka je bolja nego na box-u....
Box pasta se relativno brzo skameni i pretvori u kredu 😡
Onda kad skidas procesor obicno iskrivis nozicu (kao ja) i ubijas se da je ispravis (jedva sam uspeo) ili se otkine (kao frostonji,na zalost) 😡

Twix je napisao(la):
Nije.....naprotiv sasvim je OK.....cini mi se da je ball bearing,mada morao bih da pogledam na kutiji....inace na ~2000rpm se ni necuje (ima raspon od 1500-3000).....
Extra cooler.....meni je sledio procesor (p3 3,2ghz northwood)....sada je plafon,plafona 36c 😀 (ako verujemo asus probe-u :d)....
36C?!!!
*NECEMO* da verujemo ASUS Probe-u!!! :d:d:d

BTW, jel' strasno bucan na max obrtajima?
Ono, 3K ne bi trebalo da je bucno, u principu... ali, cuo sam price da je sam Hyper 6 ipak dosta bucan na 3000 RPM.

...pa na 3k se cuje,ali ne mnogo....blago zuji......ali daleko od toga da probija mozak 🙂
Znaci sasvim podnosljivo....

Mada uvek moze da se stave 2x80mm i da se nabudze na 2k,onda se ne cuje,a ladi ok...

misliš jedna na drugu da se zašrafi i onda tako stavi na hladnjak. Ja sam tu ideju imao davnih dana, ali sam mislio da se tim neće dobiti ništa, jer nevidim gde se tu povećava protok vazduha, ako ovaj od gore duva na dole, ovaj od dole isti taj vazduh duva na hladnjak, i opet se vrti ista količina vazduha

Ne jednu na drugu.....
80mm mozes da stavis po jednu sa leve i desne strane (zavisi kako posmatras)....znaci jedna da uvlaci,a druga da izvlaci,a samim time povecavas protok vazduha.....

Evo malo slikovito pomocu stapa i kanapa 😀

<=|cooler|<=

legenda:
<= je 80mm usmerenih,dok je |cooler| bakarna dudzevina....
Inace uredno su stavljene rupe za ovaj sistem budzenja 🙂

Nisam znao da postoje rupe i sa te strane, video sam samo da postoje sa jedne, a nisam gledao drugu. A šta misliš dali bi se dobilo na boljem hlađenju kad bi se ta dva ventilatora uperila da duvaju jedan u drugog, i onda se u sredinu coolera ubaci parče alumijuma, lima, bakra, ili milo čega, koji će da spreči da ventilatori duvaju jedan u drugi. A evo i uz pomoć štapa i kanapa
=>|coo|ler|<= ili čak i da se taj lim, ili šta god bilo pri dnu iseči i da se napravi blagi ugao tako da vazduh odlazi gore a ne da se odbija i zadržava tu.

missim da treba da pochnete da proizvodite coolere 😀

Ako ćeš ih ti kupiti onda pravimo odma 😀

_/Neo\_ je napisao(la):
Nisam znao da postoje rupe i sa te strane, video sam samo da postoje sa jedne, a nisam gledao drugu. A šta misliš dali bi se dobilo na boljem hlađenju kad bi se ta dva ventilatora uperila da duvaju jedan u drugog, i onda se u sredinu coolera ubaci parče alumijuma, lima, bakra, ili milo čega, koji će da spreči da ventilatori duvaju jedan u drugi. A evo i uz pomoć štapa i kanapa
=>|coo|ler|<= ili čak i da se taj lim, ili šta god bilo pri dnu iseči i da se napravi blagi ugao tako da vazduh odlazi gore a ne da se odbija i zadržava tu.

Pa nemam pojma 🙂
U principu mislim da se heatpype cooler-i baziraju na protocnosti vazduha.....mada ko ce ga znati.......kad bi imali kako da probamo,pa da vidimo :d Careeeeeeeeee??? 😀

Probacu ja kroz koji dan. Ionako imam ovde par TT-ovih osmica (cuj par... sedam komada :d), pa cemo da vidimo.

Ali sumnjam da ce to valjati. Ne znam, cini mi se da ce da bude neki opasan kovit, da ce da se sudaraju vazdusne struje 🙂d:d:d... kako ovo smesno zvuci 🙂)... uglavnom, da ce to da bude takav haos, da nista nece valjati. I pored tog limcica izmedju fanova.
Ali ono sto si ti predlozio - jedna da uvlaci, druga da izvlaci - to bi vec moglo da prodje.

Pa za tako nesto je generalno (opciono) i predvidjeno 🙂
To je,po mom misljenju,naj bolje resenje......nema budzenja,nema akanja,samo nakacis i vozis 🙂

ajde probaj, ali taj lim koji staviš unutar coolera neka sve igleda ovako =>| /\ |<=. da jedno bude iskrivljeno na jednu stranu pa na drug i onda stalno tako, bar 3 puta. Kad ispobaš javi kakvi su ti rezultati. Znači ovo kako je Twix rekao, pa onda stavi ovo moje resenje, a pritom, ako je moguce napravi da budu isti uslovi.

Nazad
Vrh Dno