Šta je novo?

Heat Pipe culeri za CPU - iskustva ???

• Začetnik teme Začetnik teme lolek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lolek

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
620
Jel ima neko iskustva sa Heat Pipe culerima za CPU ? Videh neki Coler Master pa ako neko ima iskustva nek ih podeli sa nama

hyper 6 sa 6 heat pipea....kazu da je odlichan al da se tesko montira...

Preporuka za Hyper 6.Masivan kuler visokih performansi koji je naj izbor za overklokovane procesore.Ako te o/c zanima,onda definitivno treba da investiras u ovaj kuler jer neces pogresiti.Detaljniji test imas na bench-u ako ga vec nisi procitao.BTW,montaza i nije tako komplikovana kao sto ljudi pricaju,barem ne u mom slucaju 🙂

Hyper 6 radi super poso za Intel proc 😉

LiquidPlasma je napisao(la):
Hyper 6 radi super poso za Intel proc 😉

Ok,on zaista radi dobar posao za intel procesore,ali i takodje za amd proc. posto se moze namontirati na obe platforme.

A koja je cena Hyper 6 coolera i dali moze da ide i na SoketA i na Soket939, poshto posle AthlonaXP planiram da precem na 64FX (otom potom) pa me interesuje dali je kompatabilan za ove dve platforme?

a da taj cooler master ne otkine socket?kilogram bato.vremenom,,,,ko zna....socket lga 775 je siguran jer ne ide na njega nego na lepe male rupice na ploci.nije to tako slucajno....hehehe...a da mozda postavis podupirace? 😀
ps/salim se ja malo.ne zameri.svidja mi se taj kuler.jak je nema sta.samo u svakoj sali ima i jedna mala trunka istine.stvarno me zabrinjava tolika masa.samo zbog toga sam automatski odustao od njega kada sam planirao AMD hladjenje.

Poslednja izmena:
@Neo: idi na CoolerMaster sajt i proveri 😉

carnivora ursidae je napisao(la):
a da taj cooler master ne otkine socket?kilogram bato.vremenom,,,,ko zna....socket lga 775 je siguran jer ne ide na njega nego na lepe male rupice na ploci.nije to tako slucajno....hehehe...a da mozda postavis podupirace? 😀
Pa, ako ne tumbas kuciste svaki dan, ne vidim razlog da ti otkine socket...

Cooler Master Hyper 48 fenomenalan cooler. Hladi Prescott-a na 3.2GHz a vrti se na 1400 RPM.
Fenomenalan !

Pa, ako ne tumbas kuciste svaki dan, ne vidim razlog da ti otkine socket...
😀 ma salim se ja.nemoze da otkine ni AMD socket jer se i on montira kroz plocu samo na drugi nacin.ali sam po malo staromodan za tu tezinu.
malo sam citao o njemu.zaista mocno izgleda . :zgran:

carnivora ursidae je napisao(la):
ps/salim se ja malo.ne zameri.svidja mi se taj kuler.jak je nema sta.samo u svakoj sali ima i jedna mala trunka istine.stvarno me zabrinjava tolika masa.samo zbog toga sam automatski odustao od njega kada sam planirao AMD hladjenje.
Ne vidim zasto si odustao, ja sam ga montirao na jedan 2800+ i Mirkostar Platinum plocu i radi odlicno. CPU radi na default naponu na 2.4 Ghz na 267 Mhz FSB-u ,ploca cak pokazuje 1.4v

jedno ozbiljno pitanje: dali je hyper 6 bucniji od box cooler-a na amd 64?gde ga ima u maloprodaji u bg?(ovo moze i na privatnoj liniji poruka..da ne bude reklama itd)
koji cooler preporucujete za celeronD?socket 478...bitno je hladjenje i mala buka....

Poslednja izmena:
E da i mene zanima mozhe li taj hyper 6 na socket 478(celeron 2.0)i shta bi mi preporuchili za isti procesor(cooler treba da izgleda fancy-znate ono moding itd-)????

Hyper 6 ima u Imtelu na NBG-u - u njihovoj maloprodaji. Cena je oko 3500 dinara, a da li je bucniji od box coolera zaista ne znam - prosaraj malko po googlu i nadji neke testove doticnog.
Evo recimo imas na:

http://www.ocworkbench.com/2004/coolermaster/hyper6/hyper6-1.htm

ili na

http://www.overclockersclub.com/reviews/coolermaster_hyper6_review.php

(gde su ga ispljuvali do jaja i gde je dobio "nagradu" “WTF were they thinking?” 😀

A on moze da se stavi na : AMD K8 (socket 754/940) and Intel P4 (socket 478)

E sad sto se dobrog cooler za socket 478 tice (konkretno u mom slucaju celeron D 2.4 malko o/c-ovan 😉 i mene interesuje isto... Pokusao sam da dobijem odgovor u vise navrata ali svi uglavnom preporucuju neke coolere koji se kod nas ne mogu naci ni pod razno... E zemljo Srbijo :S: Ma Box cooler je najbolji 😀

Ultra Vortex KCC-V91 je odlican cooler(veoma tih iz cooler master firme) pa cu pogledati i za njega.mada,trazio sam ali bezuspesno Zalman CNPS-7000B-Cu (Sockel A/2.25GHz/Sockel 754/2.4GHz/Sockel 478/939/940/3.6GHz).on je (kazu tako) veoma tih i kvalitetan.to su vec dve bezuspesne akcije(barem u mom slucaju).obzirom da uzimam 3 coolera za 3 razlicita racunara...konfuzija je velika.za prescott-a (nemam pojma..mislim da hyper 6 nemoze)....za amd64 zalman,,,,za celeronD bih CM ultra vortex.ali naci sve ovo...ufffffffffff...
ps.a ko zna..mozda i gresim...nigde neko da kaze:"taj je najbolji i najtisi za intel,amd..... 😡

Poslednja izmena:
HN-Clan-Rastaman je napisao(la):
E da i mene zanima mozhe li taj hyper 6 na socket 478(celeron 2.0)i shta bi mi preporuchili za isti procesor(cooler treba da izgleda fancy-znate ono moding itd-)????
Moze, samo ne znam sta ce ti skuplji cooler od procesora 😀

lolek je napisao(la):
Jel ima neko iskustva sa Heat Pipe culerima za CPU ? Videh neki Coler Master pa ako neko ima iskustva nek ih podeli sa nama
CM Hyper6 je vrlo mocan kuler, prava budza ! CPU AMD64 2800+ sa 1.8ghz @2.65 Ghz na 1.8v se ne greje sa njim.

Hyper6 nije mnogo bucan, posebno ako mu oboris broj obrtaja. Inace fan je najobicnija 80-ica, pa ako nekom smeta moze da uzme i tisi... nema frke za grejanje nagade sam citao da juuz obro ohladjeno kuciste kod A64 masina cak moguce koz ukloniti cooler (ako cpu nije oc)!!!!!!!!!!
Ko hoce bas maksimalno hladjenje bez buke moze da nabudji CM dual storm na njega..... Uradio sam to kod ortaka i radi ekstra

Koliko sam ja skontao moze gotovo na sve Socket-e?
Ako gresim molim neka me neko ispravi... ]
1)moze i ze Socket A i za Socket 754 i 939???

p.s. Kada kazem "sve" mislio sam na AMD 😀 I da li je tachno da se tesko montira? Mislim da li bi mogao to neko ko nikada nije sam montirao cooler (kao npr ja) da odradi bez fatalnih posledica naravno? 😀

Poslednja izmena:
GOXY83 je napisao(la):
Hyper6 nije mnogo bucan, posebno ako mu oboris broj obrtaja. Inace fan je najobicnija 80-ica, pa ako nekom smeta moze da uzme i tisi... nema frke za grejanje nagade sam citao da juuz obro ohladjeno kuciste kod A64 masina cak moguce koz ukloniti cooler (ako cpu nije oc)!!!!!!!!!!
Ko hoce bas maksimalno hladjenje bez buke moze da nabudji CM dual storm na njega..... Uradio sam to kod ortaka i radi ekstra
Da li kojim slucajem mozda moze da se nabudzi neka 9-ka umesto te osmice?

Majstor^Zivota je napisao(la):
p.s. I da li je tachno da se tesko montira? Mislim da li bi mogao to neko ko nikada nije sam montirao cooler (kao npr ja) da odradi bez fatalnih posledica naravno? 😀
Ja prosto ne mogu da poverujem da jedan majstor Zivota ne bi vec mogao to da nabudzi... 😉

hyper 6 super kuler nista bucniji od Box-a . Presscot 2.8 idle 34 na maltretiranju sa testovima 40-41 , pri kompresovanju u divx do 43 plafon kao i doom3 i ostele igre . To je bez pojacavanja ventilatora . Ugradnja pola sata za mene koji pojma nisam imao kako se to radi po upustvu pa kako mu bude i radi bez problema. Jedino sto mora da se skine ploca pa da se stavi ojacanje koje se dobija uz njega i uopste nije komplikovan za namestanje. Ima ga u imtelu 3500 din . Mozda ima i boljih ali ovaj je sasvim ok . 😉

CAR je napisao(la):
Da li kojim slucajem mozda moze da se nabudzi neka 9-ka umesto te osmice?

Nije bas predvidjeno da dodje 9-ka, ali uz kanap, zicu, krilca od slepog misa, gumice i rep od gustera, siguran sam da moze. :d

Znaci, ne moze... :d

Pa uz neki od onih adaptera (ima ih na netu) moglo bi se lako izvesti...
Kad smo vec kod toga da li neko zna ima li tih stvarcica kod nas? Znaci adptera koji su sa jedne strane kao 8ica(sa sve rupama za montiranje) a sa druge sa montira 9 ili12 izmedju nesto kao levak...

Pa koji je problem napraviti tako netšo. Parče lima jedno 48x5cm i napraviš 4 trapeza sa osnovama 8 i 12, i onda ih lepo zalemiš (zavariš), napravič rupice i to ti je gotova stvar. Ja barem planiram tako nešto da uradim za moj komp samo što neznam kolika moze da bude maksimalna udaljenost ventilatora od samog tela coolera. Ja sam mislio da uradim najmanje 5cm sa ovim sadašnjim CM koji imam i samim tim povećam protok vazduha. Samo neznam dali je protok vazduha neke 12-ice na 1300-1800 rpm mnogo veći od recimo neke 8-ice od 1800-2500rpm.

Nazad
Vrh Dno