Šta je novo?

HDTV SBB (Serbia Broad Band)

Vala mogli bi nešto da se iscimaju za Beograd kad nas već šamaraju sa cenama kablovske.

ma samaraju sve a signal je kvalitetan dok ne stigne do risivera.

E PA MENI TREBA DA SIGNAL BUDE KVALITETAN I NA FULL HD EKRANU, A DA CENA NE BUDE SKUPLJA OD GREJANJA !

mislim ovaj mix + ovaj paket + ugovori na 12\24 ?

pa kad probas da prebacis kanal . .. cekanje.

pa kad probas da poredjas kanale ' '' .. ne ide.

pa kad iskljucis risiver meni slika ista....

o cemu mi pricamo ?
mislim da paketi koji se nude u bilo kojoj varijanti ne da ne vrede nego su katastrofa.

neko je dobro primetio da bi u nekim zemljama bilo dosta tuzbi zbog ne postovanja proklamovanih stvari.

neko drugi je odlicno primetio da vecina nas ne moze da bira ( za sada) pa moramo da koristimo to sto se nudi po cenama koje nisu normalne.
tako je to kada nema konkurencije,
zato su kod nas meso, kecap, hdtv-i, logitech, usluge razne znatno skuplje nego u zemljama gde su plate visestruko vece.

a mi smo sisali vesla i radujemo se sto je tako.

Trebalo bi valjda ti problemi da nestanu sa Cisco opremom i novim risiverima od novembra.
Barem se nadam da će biti tako, videćemo..

sudeći po tome kako rešavaju stvari sa totalom, biće to u novembru ali 2010.
jeste da su ubacili na total nove lepe kanale, ali opet brljave previše.

Total TV danas kupio bugarski ITV, biće uskoro novih kanala u ponudi, najinteresantiji su FilmBox, koji već emituju u HD.

Pošto mi uskoro ističe Mix paket, zvali su me danas iz SBB da pitaju da li sam zainteresovan da produžim ugovor pod istim uslovima i popustom. Na pitanje, da li ću moći sutra bez problema da zamenim risiver za HD (uzmem od njih HD), morali su da provere i naknadno mi jave da u slučaju da sutra hoću da raskinem ugovor zbog prelaska na HD (kada bude krenuo jednog dana) neću imati nikakvih problema i plaćanje penala zbog prevremenog raskida ugovora.

Na pitanja kada će krenuti HD kanali, makar i otprilike, nisu mi dali nikakav odgovor, čak ni hint :(

Pošto mi uskoro ističe Mix paket, zvali su me danas iz SBB da pitaju da li sam zainteresovan da produžim ugovor pod istim uslovima i popustom. Na pitanje, da li ću moći sutra bez problema da zamenim risiver za HD (uzmem od njih HD), morali su da provere i naknadno mi jave da u slučaju da sutra hoću da raskinem ugovor zbog prelaska na HD (kada bude krenuo jednog dana) neću imati nikakvih problema i plaćanje penala zbog prevremenog raskida ugovora.

Na pitanja kada će krenuti HD kanali, makar i otprilike, nisu mi dali nikakav odgovor, čak ni hint :(

Meni je bitnije da krenu sa zamenom risivera bez obzira kada će krenuti HD kanali, nadam se da će se to i desiti od 01.11

Zaštao taj treći... Ako se ne varam na njemu isto piše DVB.

DVB ali HD.. a zasto treci, nemam pojma.. i mene interesuje... a slazem s i za brzinu interneta.. mogli bi povecati upload makar..

Iskreno nisam bas toliki optimista za SBB HDTV da ce biti vec u novembru. Evo novembar samo sto nije, a oni jos nisu na sva zvona poceli da zvone o ovome. Znali su oni mnogo glasniji da budu i za manje stvari...

... inace, mene licno JAAAAKO interesuje TotalTV HD.

Na prvi pogled izgleda da samo treci moze da pusti hd materijal.
Steta, meni je bas ruzan. :) Nekako mi lici na jeftini dvd plejer sa tom ogledalo maskom.

Inace ja verujem da ce pre biti nesto iz Cisco serije 4000 ili 8000, najverovatnije 4000 jer je jeftiniji.
Karakteristike modela kojem se nadam iz 4000 serije mozete videti na sledecem linku:
http://www.cisco.com/en/US/prod/col...8612/ps8620/prod_brochure0900aecd806c5ce0.pdf

Ima opticki izlaz za zvuk i hdmi, izgleda pristojno. To je sve sto mi treba... ;)

Poslednja izmena:
ma to će ići zajedno, sad kreću sa telenorom (ne zajedno) u fixnu telefoniju. vrlo brzo ćemo imati neki ****tačan net za male pare.
možda bude treći receiver, a možda i ne. ipak rade sa telemach-om. naravno vidi se na kilometar da je u pitanju neki teški krš od receivera pa me zato ne bi čudilo.
što se tiče ovog Scientific Atlanta(cisco iz pdf-a) nije ni on neki kvalitet, ali radi dobro.

a najsmešnije mi to da slovenci imaju samo natGeo u HD, nije valjda da nas čekaju :)

Poslednja izmena:
... inace, mene licno JAAAAKO interesuje TotalTV HD.

Za sada je to mrka kapa. Nema kapaciteta, prastari satelit, novi se pokvario posle lansiranja. jedino da ukinu sve kanala ITV Partnera, pa da tu bace HD kanale, a to je malo verovatno.

ma to će ići zajedno, sad kreću sa telenorom (ne zajedno) u fixnu telefoniju. vrlo brzo ćemo imati neki ****tačan net za male pare.
možda bude treći receiver, a možda i ne. ipak rade sa telemach-om. naravno vidi se na kilometar da je u pitanju neki teški krš od receivera pa me zato ne bi čudilo.
što se tiče ovog Scientific Atlanta(cisco iz pdf-a) nije ni on neki kvalitet, ali radi dobro.

a najsmešnije mi to da slovenci imaju samo natGeo u HD, nije valjda da nas čekaju :)

There are 01 kinds of people in the World...Those who dont understand binary, and those who do!

jel moze tvoj potpis i ovako ;)

Ovaj receiver sa telemachovog sajta je DVB receiver a koliko se do sada zna SBB bi trebao da ponudi neku vrstu IPTV-a.

Od februara najavljen lep izbor HD kanala uključujući History, Eurosport, uz malu doplatu za HD risiver

Nije još izdefinisano, ali najverovatnije će se dodatno plaćati.

U novembru i decembru krece zamena set-top boxova za HD u BG a na teritoriji Vojvodine u januaru i februaru...

Kanali koji ce biti u ponudi:

Nat Geo HD
Discovery HD
Fashion HD
Euro Sport HD
History HD

Usluga ce se moci pratiti na vise televizora za razliku od D3

info sa sbb foruma...

Lepa vest :banana:

Po meni. odlican izbor kanala za pocetak... cuo sam za slucajeve gde neki provajderi jedan HD kanal proglasavaju za HD paket....

Jos kad bi se nekako ugurao rts hd pa da pratimo Orlove na SP u HD slici...

Pa sigurno će biti i RTS

Je l se zna koji su uslovi da se (kada za to dođe vreme) dobije uređaj koji će puštati HD i može li neko da pretpostavi koje će konektore imati za zvuk i sliku?

Nazad
Vrh Dno