Šta je novo?

HDTV out

JJ Okocha

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2006
Poena
309
Koristim (od skoro) Asusov model 7300GT koji poseduje HDTV out.
Interesuje me je li moguce povezati TV izlaz sa takve kartice na TV koji nije "HDTV ready" (mada mi se cini da vec znam odgovor):-devil-:
Ima li ko vise iskustva sa tim stvarima...
Sa starijim modelima kartica i TV izlazima nekako sam izlazio na kraj, ali sa ovim vidim da cu morati da gledam filmove na monitoru :type: -.-

Naravno. Ja imam GA 7300GT/256MB i u uputstvu je lepo objasnjeno kako da se u tom slucaju poveze. Naime, treba povezati izlaz (kompozitni) sa kartice na isti takav ulaz na TV-u. Ili iskoristiti S-video izlaz i S-video ulaz na TV-u (zavisi sta od prikljucaka imas na TV-u).

Y-Pr-Pb

Ja, kao sto rekoh imam Asusov model u cijem uputstvu nista konkretnije ne pise o tome :-devil-: Imao sam ranije i nvidia i ati modele graf. kartica sa tv izlazima, bilo da su u pitanju komp. ili s video izlazi, tako da takvu trivijalnost tipa "povezi komp. izlaz na graf. sa istim takvim ulazom na tv-u" verovatno da bi uspeo da resim :guitar: .
Elem, moja kartica poseduje s video (7 pin) tv izlaz (naravno, pored dva VGA i DVI izlaza), a u kutiji sa karticom je "dosao" i kabel koji na jednom kraju ima s video utikac (7 pin), a na drugom ima tri utikaca (Y-Pr-Pb). Mene interesuje da li je potrebno koristiti nekakav "transkoder/konverter" izmedju tv izlaza sa kartice i mog TV-a (neki Filipsov model, ne znam napamet model, ali znam da nema podrsku za HDTV). On ima skart video ulaz, tako da sam ja ranije koristio adapter koji ima video ulaz (komp.), s video ulaz, i dva audio ulaza, a izlaz mu je skart -> ka TVu. Kad ubodem obican s video->komp. kabel koji sam koristio sa starom karticom nema slike na tv-u, a kada ubodem u jedan od tri pomenuta chinca (recimo zeleni, tj. Y) nesto se pojavi, ali jako lose. Mozda sam bio preopsiran, ali ako neko ima iskustva sa "Y-Pr-Pb" neka se javi.
Hvala, unapred!

Ubodi chinch u Pb, a drugi kraj kabla u TV(kompozitni ulaz-ili video in) i to je to.

ili sto je lepse resenje u metrou kupi kabl kompzitni y pr pb na skart. Na jednom kraju su tri muska kompozitna dzeka a na drugom full skart i imaces lepu sliku. Kroz skart ne ide hdtv signal a ako nemas sliku pogledaj podesavanja kartice.

Vrh Dno