Šta je novo?

HDMI to DP

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Pozdrav drugari.
Na laptopu mi je HDMI na monitoru DP. Gde naci adapter, kabl kojim mogu to da povezem? Uglavnom nalazim adaptere i kablove za kontra smer, odnosno da mi je na izlazu DP, a na monitoru HDMI.

Zar to nije dvosmerno, tipa uključiš DP-HDMI adapter u DP u monitoru i povežeš laptop i adapter HDMI kablom?
Hoću reći, mislim da adapter ne moraš uključivati u sam laptop pa tražiti HDMI-DP, već može i u monitor pa će posao odraditi i standardniji DP-HDMI adapter.

Ta kombinacija nije dvosmerna, može samo dp na hdmi, obrnuto nema.
Možda neki usb adaper kao eksterna grafika.

Pozdrav drugari.
Na laptopu mi je HDMI na monitoru DP. Gde naci adapter, kabl kojim mogu to da povezem? Uglavnom nalazim adaptere i kablove za kontra smer, odnosno da mi je na izlazu DP, a na monitoru HDMI.
Ne može. Mozes samo usbc na dp, tako sam ja rešio isti problem.
Druga opcija je HDMI switch za više uređaja

Da, ali mora i laptop da podržava dp preko usb-c. Piše obično u specifikacijama šta može sve preko usb-c (slika, napajanje, itd).

Ajd prvo da procackam specifikacije laptopa onda, da vidim jel moze. Hvala momci.

Thunderbolt 3 (supporting DisplayPort 1.2, USB 3.1 Gen2, PCIe Gen 3 devices)
To bi trebalo da je to. Znači jurim kabl type-c to dp.

Thunderbolt na DP kabl, pogotovo oni koji podržavaju 4K@60Hz je superskup, 3.500 dinara i više.
za 5000 dinara imaš po KP TB dockove, koji novi koštaju tipa 150 EUR, a koji na sebi imaju i DP i HDMI i LAN i brdo ostalih portova. također, preko tog istog TB kabla ide i napajanje, tako da samo nakačiš laptop na taj jedan kabl i imaš i napajanje i monitor i tastaturu i LAN itd.

Thunderbolt na DP kabl, pogotovo oni koji podržavaju 4K@60Hz je superskup, 3.500 dinara i više.
za 5000 dinara imaš po KP TB dockove, koji novi koštaju tipa 150 EUR, a koji na sebi imaju i DP i HDMI i LAN i brdo ostalih portova. također, preko tog istog TB kabla ide i napajanje, tako da samo nakačiš laptop na taj jedan kabl i imaš i napajanje i monitor i tastaturu i LAN itd.
Moj kabl je koštao 8eur, sa dostavom.
Dock koji ima dp je baš skup, svi jeftiniji imaju samo HDMI.
Doduše ne znam šta ima na kp, ovo gledam na lazada (azijski Amazon)

nisam imao tu opciju, tražio sam mesec dana po domaćim radnjama i KP, i to je bila najbolja cena za 4K @ 60 Hz kabl.
dell thunderbolt dock K16a redovno ima po KP za 5000 din, on ima sve pobrojano. downside je što trafo koji ide uz laptop (60 W) nije dovoljan da pogoni dock i da napaja laptop, pa isti crpi i bateriju. ako imaš jači trafo (90 W+), to radi.

Tako je radi HDMI na DP zahteva aktivan konverter kao što je taj na slici.
Šteta samo što se kod isključivo kinezi mogu pronaći uvezeni od pre deceniju.

Meni treba za Lenovo T440 laptop koji ima sako DP da bacim signal na tv koji ima hdmi. Sta meni treba? Kroz to ne ide zvuk?

to što tebi treba ćeš lakše naći. adapter DP u HDMI (2.0). sećam se da ima tema za takav adapter

Nazad
Vrh Dno