Šta je novo?

HDMI Splitter resenje?

VortexV9

Poštovan
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poena
55
Pozdrav ljudi,
Koristim laptop i PS5, a imam 1 monitor.. Radi se o ASUS monitoru koj nazalost ima samo jedan HDMI ulaz...

Laptop koristim povezan na monitor jako dugo i tako sam navikao, a sada sa Sonijem moram stalno da menjam HDMI kabl.. Pa sam malo googlao i nasao splittere...
Konkretno ovaj model tmb-300x300-136370936_626719c3c49a78-74689428ezgif-2-c39e843.jpg

Da li neko ima iskustva sa ovakvim stvarima? Koliko vidim ne treba mu nikakvo dodatno napajanje... Monitor je FHD i necu ga menjati jos neko vreme sigurno pa mi je potrebno neko resenje za sada. :)

Imam ja sličan ali nije bidirectional, samo dovodi 2 HDMI iz 2 uređaja na jedan monitor. HDMI već ima struju mada ne jaku ali dovoljnu za to.

Koje jos ulaze ima monitor?

Koristim ovakav model već godinama.
hdmi-switch-3u1-hds-004-v1-4-1998_11.jpg
Imaj na umu da ti treba HDMI switch, ne splitter. Splitter radi obrnutu stvar, daje istu sliku na više izlaza.
Postoje i modeli na kojima je kabl ka monitoru odvojiv i modeli sa daljinskim. Imam i jedan takav zakačen na televizor. Oba rade posao samo što onaj daljinski ima užasan domet i zahteva savršen line of sight do HDMI switcha, sva sreća i on na sebi ima input select dugme.

Rade odličan posao i rešiće ti problem.
Možeš da razmisliš i o HDMI KVM. Ista stvar, samo imaš i USB switch u jednoj kutijici

Koristim ovakav model već godinama.
Pogledajte prilog 424270
Imaj na umu da ti treba HDMI switch, ne splitter. Splitter radi obrnutu stvar, daje istu sliku na više izlaza.
Postoje i modeli na kojima je kabl ka monitoru odvojiv i modeli sa daljinskim. Imam i jedan takav zakačen na televizor. Oba rade posao samo što onaj daljinski ima užasan domet i zahteva savršen line of sight do HDMI switcha, sva sreća i on na sebi ima input select dugme.
Tačno isti kod mene, radi već godinama, priključene TV prijemnik, PC i ponekada laptop.

Nazad
Vrh Dno