Šta je novo?

HDMI kabl problem

annoyer

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
320
Naime imam hdmi with ethernet kabl od 15m, vec treci menjam jer ne prikazuje sliku uopste, samo crnu sliku, ali uredjaj prepoznaje signal.

Tj. prikazuje SD sliku sve do 576p a sve preko toga nikako odnosno crno.

pokusao sam i sa kompa i hd plejera, na tv, projektor, monitor preko AV risivera pa i direktno i sve je isto.

Sa kracim kablovima je sve normalno. Jel imao neko slicno iskustvo?

Hmmm, nisi rekao NAJBITNIJU stvar, ko je proizvođač tvog HDMI kabla ? Ne očekuješ valjda da jeftin HDMI kabl bude bez falinke...jeftini HDMI kablovi obično ne rade punom brzinom i ne podržavaju standard 1.4a koji je danas važeći i koji mora da je podržan ako hoćeš da gledaš 3D TV. I ne samo to, sa skupljim kablom dobiješ i elektromagnetnu izolaciju pa ti se neće javljati smetnje u prenosu signala kao što se to dešava sa jeftinim HDMI kablovima.

Ako imaš neku anonimnu jeftinu marku, predlažem pod hitno da menjaš to za KVALITETAN HDMI kabl, poput ovog ovde http://www.hama.de/00083074/hama-high-speed-hdmi-kabel-stecker-stecker-ethernet-vergoldet-150-m ili od firme MONSTER.

Poslednja izmena:
Hvala sto si me podsetio.

Nedis 550/15m. Oko 23evra.

Lele, pa to je katastrofa kvalitet, nije ni čudo da imaš takve probleme. Hitno ti savetujem da kupiš ovaj Hama HDMI, lično sam ga pipao ovde u Nemačkoj i ekstra je izrade i kvaliteta.

Uštekaj se malo za pare ali videćeš o čemu govorim kada ga kupiš, veruj mi.

I nemce klempaju, zar ne?

Kod nas 35E

Annoyer, pogledaj wiki. Tebi izgleda treba neki kategorije 2. Kako pise: High speed

Vrh Dno