Šta je novo?

HDMI kabl od 15 metara

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
U planu je povezivanje 4K televizora sa računarom pomoću kabla od 15 metara.
Gde u Srbiji kupiti kvalitetan kabl te dužine?

Poslednja izmena:
kod mene radi 10m bez ikakvih problema, kvalitet odličan. kupio direktno, prva ruka www.linkom.rs

nemam ni tv ni monitor koji podržava 4k, niti nameru da ih ikad kupim,

a sve to iz razloga što je 4k vs 1k (1080p) moguće primetiti tek sa manje od 1m razdaljine.

Primetiš i sa više od jednog metra. A uz UHD TV ide i HDR a on ima mnogo veći efekat od rezolucije i to vidiš sa svih razdaljina. Mada ima malo HDR sadržaja...

Preko HDMI-a 99% ne može da se izvuče 4k @60hz. Za to mora aktivni DP to HDMI adapter (Club 3D DP to HDMI CAC-1070 koji je kod mađara 60€).

Imaš test koji se radi online snimanjem ekrana pa proveri koliko je osveženje sada.
Ono što piše u podešavanjima možeš slobodno da zanemariš.

A na tu dužinu sam 99% siguran da nećeš dobiti 4k @60hz ni sa dobrim kablom i pomenutim adapterom.
Ti svakako probaj, testiraju pa javi. Držim ti palčeve, ali s energy bih previše nadao...

mojim očima to neću da primetim ni sa 60cm. tako da je ta priča za nekog drugog.

Oštro oko primeti razliku izmedju FHD i 2k na monitoru....kamoli izmedju FHD i 4k. Isto tako i na tv-u..Ali ako slabije vidiš ***

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sa pola metra, metar...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izvini na pitanju ali sta ces da guras kroz taj kabal. Kontam da nijesu igrice cim ti je komp toliko udaljen vec neki film serija ovo ono.

Igrice i filmovi. Razdaljina izmedju misa i tastature i racunara ce biti premoscena USB kablom.

Ako tastatura i i miš, budu vukli malo više struje, plus tanke žice u USB kablu, može doći do tolikog pada napona, da možda neće raditi.

Poslednja izmena:
Radiće bez problema i jedno i drugo.

meni je komp udaljen 5 metara od TV. i radi sve ok.istina nisam detaljno testirao jer nemam vremena.a ovo mi je od skoro. bezicni mis i tastatura rade ok na ovoj daljini.

jedino se razmisljam o bezicnom HDMI..imam obican 3d hd lg 42"

koliko kosta bezicna varijanta i da li je neko probao?ideja mi je da nemam ni jedan kabl ako moze :D

Ja bih dopunio pitanje vezano HDMI kabli, koliko sam citao po netu postoje vise standarda tog kabla, da li bi neko malo pojasnio da se ne bi kupio neki kabli koji bi pravio problem zbog standarda?

Dobro, u vezi sa temom - jel funkcionalan kabl od 15 metara ili ne? Vidim da ih ima u prodaji (i kod nas), pa onda ocekujem da to i radi... Licno sam probao da nastavim kabl od 10m sa jednim od 5m i to nije funkcionisalo. Spojio sam ih ovim
adapter_hdmi_ekstender_vc-007g_1.jpg

Funkcionalan da. Koliko funkcionalan to zavisi. Za te dužine se preporučuje ili pojačavač ili aktivan kabl. Aktivan kabl u sebi ima pojačavač.

Da li do 10m ne treba aktivan kabli a od 15m mora da bude aktivni kabli i ima li ga kod nas?

Do 10m moze obican, preko 10m ako nema pojacavac javljaju se greske i artifakti

Potvrđujem da 10m radi perfektno.

Dobro, u vezi sa temom - jel funkcionalan kabl od 15 metara ili ne? Vidim da ih ima u prodaji (i kod nas), pa onda ocekujem da to i radi... Licno sam probao da nastavim kabl od 10m sa jednim od 5m i to nije funkcionisalo. Spojio sam ih ovim
Pogledajte prilog 218601

meni je to uspelo, samo mozda je kod mene bio 10+3m.

Nazad
Vrh Dno