Šta je novo?

HDMI kabl, gde?

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
795
Hocu da povezem grafiku sa lcd televizorom.Grafika je 2600pro i imam onaj hdmi konektor.Treba mi bar 12m kabla.Zvao bg elektronics i oni imaju samo 10 metara.Jel ima negde da se nadje duze?

7500 dinara, nije li malo mnogo?

pitaj nekog da ti pogleda u ns u technotronicu... nisam siguran, ali mi se cini da je bilo nesto red velicine 15m, za cca 2000... ili pomeri komp...

Za 7500 din promenio bih izgled stana a ne samo pomerio komp :)

Pogledaj na B.Brdu trzni centar preko puta McDonaldsa u prizemlju radnja mislim da pravi kablove po narudzbini ako nema na lageru

Kablovi po meri su po principu skuplji od fabrickih.

Jel ima nekih novih predloga za HDMI kabl duzine oko 5m za povezivanje graficke kartice sa Plazmom?

HDMI ne bi trebalo da bude duzi od 7,5m.Sve preko toga se odrazava
na kvalitet signala,negde vise,negde manje...

dajte jos neku radnju za HDMI-HDMI 5m....
danas sam zvao kanibal, ~3.800,00din...
mislim da je to skupo...
ima li razlike u kvalitetu kablova, evo bas na 5m, izmedju razlicitih kablova/proizvodjaca/?

Sve je to lepo,i ja te potpuno razumem sto se tice tvoje
potrebe za sto jeftinijim kablom ali ne razumem da hoces
high definition signal da preneses sa low definition kablom.
Ja sam probao par kablova od 1.500 do 5.000 din. i svaki je vredeo ulozenog novca!
Sa jeftinijim kablom sam imao sliku malo bledjih boja,bla,bla, a sa skupljim su boje i sam
kvalitet slike (ostrina) bili bolji.Ako na to dodamo da se to primeti na jednoj obicnoj plazmi
rez.1280X1280 mogu da mislim sta se desava na 1080p iliti fullHD-u.
Moj ti je savet da kupis kvalitetan kabl ako hoces da prenosis kvalitet i gledas kvalitet,
ako ti nije bitno,onda nije bitno...kupi najjeftiniji.

Pozz

Dizme temu posle 6meseci,gde sada preporucujete da se uzme kvalitetan HDMI kabl i koje su im cene?

Posto vidim da je i sam kvalitet kabla vazan, interesuje me koji brandovi se racunaju pod kvalitetnim odnosno koji kabl da kupim a da njegova cena po mogucstvu ne bude iznad 2000 dinara za 5m kabla? Video sam HAMA kabl u Neptunu za nekih 1500 dinara cini mi se, 5 metara duzina.

TV sam danas kupio. ;)

Poslednja izmena:
Re

Ako imas nameru da gledas hd filmove onda ti je bitno da hdmi verzija je 1.3 jer od te verzije se kablom prenosi i hd zvuk odnosno zvucni kodeci sa hd filmova. Sto se tice prodavnica recimo www.silken.co.yu. Drze kablove sa http://www.nedis.nl/index.php?mc=-1&myl=1
Da bi mogao da vidis kablove klikni na login as demo user. Verovatno kod njih ako nemaju moze da se naruci bilo koji kabl sa tog sajta.
Srecna kupovina i veliki pozdrav i sve najbolje

Verzija kabla? Zar i to postoji? Rekli su mi da svoju graficku povezem sa zvucnom i da cu onda imati zvuk preko HDMI-a, da li to vazi samo u slucaju ove verzije kabla?

Ma ne, uzmi koji bilo i podržavaće i sliku i zvuk, ali verzija 1.3 podržava veći propusni opseg i još par nebitnih stvari u o ovom trenutku. U svakom slučaju ako piše za kabl da je 1.3 kompatibilan onda bi to trebalo da znači da je boljeg kvaliteta, mada pretpostavljam da ima i proizvođača koji pišu šta im odgovara...

Re

najveca razlika verzije hdmi 1.3 i starijih sto pored recimo dolby digitala ili dts surrounda moze da "prenese i ove nove audio kodeke sa hd filmova kao sto su dts-hd i dolby true-hd. Jedino nisam siguran koja verzija hdmi-ja i koje su mogucnosti tvoje grafe. Vidi u specifikacijama citaj knjizici koju si dobio uz grafu. Nadam se da sam ti bar malo pomogao... Veliki pozdrav i sve najbolje

Moja grafa je 9600GT Palit Sonic tako da mislim da ima skroz dobre mogucnosti. :) Da li je HAMA kabl 1.3 ? Koji je jos dobar ?

Zvao sam BG ELEKTRONIK i lik kaze da imaju 10m kabla za 1200 dinara!?!? Marka HQ. Ja sam bio u fazonu "hvala, dovidjenja" ali sam posle shvatio da je to nemoguca cena i da se lik za*ebao nesto.

A ovde sam hteo da pitam gde bih mogao da nadjem kabl od 7 metara koji je meni potreban? Kupio sam od 5m ali sam se zeznuo jer je kratak. A nasao sam od 10 metara koji je kriminalno skup, tipa 50 evra.

Vrh Dno