Šta je novo?

HDMI kabl 20m

Pike

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
390
Jel zna neko gde ima da se kupi HDMI kabal od 15-20m. Po Nisu sam trezio i uglavnom me belo gledaju i pitaju cemu to sluzi. Jel ima mozda negde po BGu ili je ista prica.
Hvala unapred :wave:

Jel zna neko gde ima da se kupi HDMI kabal od 15-20m. Po Nisu sam trezio i uglavnom me belo gledaju i pitaju cemu to sluzi. Jel ima mozda negde po BGu ili je ista prica.
Hvala unapred :wave:

Maksimum koji sam ja našao je 10m,ali sam uzeo adapter i spojio dva komada,probaj da naručiš u comtrade-u!

Re

Probaj www.silken.co.yu.... Drze kablove sa www.nedis.nl. Loguj se na sajt kao demo user vidi da li ima i onda zovi silken i raspitaj se. Ako ti nije hitno koliko ja znam sve sa tog sajta u silken-u moze da se poruci...Srecna kupovina i veliki pozdrav... Ako ne probaj kanibal. P.S Ako administrator misli da je ovo reklama za firme silken i kanibal neka obrise ovaj post

Hvala, trenutno nemaju. Hteo sam kabl da lepo postavim uz same zidove ali izgleda da je to nemoguca misija i kosta papreno. Uzecu neki od 10m, jel imate neku preporuku za kvalitetan kabl i gde kupiti ?

Koristicu kabl za povezivanje Full HD LCD TVa sa kompom preko adaptera. Zasto ne bi funkcionisalo ?

Funkcionishe to na mnogo duze od 20 metara :)

Elem....a da li je npr ostvarivo da se kupi hdmi od metar, secne na pola i iskoristi se UTP kabl? tj 2 utp kabla, hdmi ima 19 zica..

Na brzinu sam pretrazio teme ali mi ovo ovde deluje najprikladnije... Potreban mi je HDMI kabl, bez ikakvih adaptera, duzine 5m. Direktno spajanje HDMI sa ASUS Ati 3870 na LCD TV. Nasao sam neku firmu (da ne 'reklamiram') gde 5m kabla kosta 7500din. sto je previse, pozlaceni kontakti i HDMI 1.3 i sta sve ne napisase za taj kabl...

Dakle, moze li preporuka gde se moze uzeti u Bg 5m HDMI kabl za direktno povezivanje sa graficke na tv?

Hvala na svakom savetu :)

Imash i Hama kablove,nisam zagledao ponudu duzina,ali u svakom sluchaju je cena oko 600 din. za 2 m.Ima ih u svim prodavnicama elektronike(Megastore,Metro,Mercator...)

Da li može negde u NS da se kupi HDMI kabl od 7-8 metra? Takođe me zanima da li kablu šteti savijanje pod uglom od 90 stepeni (kao kod provalčenja kabla iz cosak zida)?

ja sam kabl od 10 metara platio oko 2300din u prodavnici kod vukovog spomenika... cini mi se da se zove etron.
inace vece duzine od 5m su veoma retke u tehnomarketu, megamarketu i sl prodavnicama...bar je tako bilo kad sam ja trazio.

@FilipV
technotronik - ugao brace ribnikara i bul oslobodjenja...
i ne voli da se savija pod tako ostrim uglovima, ni jedan kabl... ostavi mu malo luk...

Imate u Pin-u hdmi kablove od 15m,cena oko 3.000 din,mada mislim da se moze naci i povoljnije to.

Drugar je juce kupio hdmi-hdmi kabl od 15 metara po ceni od 2500 dinara u firmi
http://www.silken.co.yu/

pa kome treba moze tamo da potrazi.

Jel ga koristi za full hd?

Ako mene pitas drugar je kupio pomenuti kabl i spojio komp i projektor.Projektor je BENQ W500 i radi u 720p rezoluciji.Dakle ne za full hd nego hd ready.

Ima li to veze, tj da li se isti kabl moze koristiti i za full hd? Digitalni signal je i jedno i drugo, ne verujem da bi tu bilo problema, sta mislite?

Ja koristim kabl od 15 m za Full HD placen 2000 din bez problema. Pomenuti Silken kao i jedna firma iz Nisa uvoze te kablove iz Holandije (Nedis). Kabl je super za te pare, pozlaceni konektori i HDMI v1.3

Kupljen kabl u Silkenu, hvala svima.

samo da napomenem da su oni hama kablvi krš,pokušao da povežem wdtv za plazmom nema signala pa sam probao na povezem sa monitorom i opet nema signala,posle se setim da mi je uz monitor stigao jedan hdmi i sve radi savrseno...

E, imam ja 1 hama hdmi 1,5m kabl :)

Povezan je Philips 5990 i TV sa njim. Kad upalim/ugasim svetlo (ono stedljivo ili pak halogeno) signal izmedju philipsa i TV nestane na trenutak, sa kablom od 15m (duplo debljem) se to ne desava. Verovatno se prilikom paljenja/gasenja svetla emituje neki EM udar na koji kilavi hama nije otporan.

U metrou ima HDMI Bandrage od 15m, to je najveci sto sam video!! A inace Silken je keva!

Napisi posto je Bandridge u Metrou.
Lik iz Silkena je vrlo ljubazan, slazem se.

Poslednja izmena:
u maju sam kupio hdmi kabl duzine 15m u bg electronicu od nekog kineskog proizvodjaca po ceni od oko 1200 dinara (kabl je mat crne boje i dolazi u kesi sa malom nalepnicom made in china....)danas se signal misteriozno izgubio, izgleda da se kabl s**** :S:.....tako da vam ne preporucujem ove kablove :d

Vrh Dno