Šta je novo?

hdmi i pc

DojedenLeb

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poena
365
Hdmi kabal je nonstop prikljucen na pc i tv.Kada je tv iskljucen i kada ga ukljucim i dok se gledaju tv kanali(kablovska) na racunaru se javlja lag na svake 5sekunde, jednostavno se vidi da zakoci kursor misa.To resavam tako sto u Tv meniju prebacim na hdmi i vratim nazad na tv program i onda vise problema nema,dok na hdmi ne pravi uopste probleme,znaci samo dok se gleda kablovska.I tako mora svaki put kada se tv iskljuci da prebacim i vratim.Da li mozda neko zna zasto se ovo desava i postoji li neko resenje?Primetio sam i kada ukljucim tv da slika na racunaru istreperi na jedno 2 sekunde.Da li je i ovo normalno ponasanje ili? hvala

Nije normalno, probaj drugi HDMI port i kabl, a na racunaru zameni graficki drajver. Moze da bude i do graficke.

Na monitoru imam vga kabal na koji ide dvi-vga aktivni adapter da ne pravi mozda on smetnje?

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Moze da bude, probaj bez njega.

Nazalost jedini nacin je taj s adapterom posto monitor ima samo vga.

Pa samo za probu, ne treba ti slika na monitoru za to.

ali kako cu onda da znam da li istreperi slika na monitoru ili zalaguje mis? na tv nema problema sve ok.

A da, ja sve kontam da je problem na TV-u. Pa moraces da nadjes monitor sa HDMI ili DVI, ili drugi adapter. Samo proces eliminacije moze da resi problem, na zalost.

Hdmi kabal sam skoro kupio nov od 5m,nemam drugi da probam.Ja vise sumnjam na taj adapter posto pretvara analogni signal u digitalni,pa mozda sa tom kombinacijom postoje "smetnje" :D Videcu nekad da isprobam i to,doduse ionako je vreme za kupovinu 1440p monitora :D Hvala u svakom slucaju

da ne otvaram novu temu, pitacu ovde..

jel ovo neki dodatak da bi racunar imao dvi? vidim ubaceno u slot za grafu..

6ef7901e02ea9746e1c12abfce0aec31.jpg
8abb554bfa888521142594801d69ead5.jpg
3a3b5a9fbd3f7039ae1be9f2ad5eaf89.jpg

da,i to koliko vidim (na fonu sam) dual link,tj mogao bi i zvuk da vučeš sa njega,mada često imaš i konektor za digitalni (najčešće spdif) audio izlaz na ploči.

jeste dvi-d 24+1, zanimljivo, hvala

Nazad
Vrh Dno