Šta je novo?

HDMI, DVI, VGA problem sa povezivanjem

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Jedan od 'onih' problema :S

Gainward 8600GTS sa DVI, VGA, HDMI portovima
Instalirani 190.xx drajveri od juce, probani i 182.xx i 186.18.

Monitor - 17" Samsung TFT VGA (nema DVI)
TV - Telefunken 32" full HD HDMI

HDMI ne radi kada se ukaci VGA monitor na VGA ili DVI (preko DVI2VGA adaptera). DVI port je primaran, znaci cim je nesto prikaceno na njega - graficka prebaci sliku (bios boot) na taj izlaz.

Posle poprilicno maltretiranja (mora da se u drajverima kaze da je primarni monitor na VGA) sam prikacio TV preko HDMI kabla na DV2HDMI adapter i dobio sliku na TVu, opste odusevljenje, ali do jutros - slike vise nema posle podizanja XP-a. BIOS lepo pokaze post na TVu, krene XP i kada podigne drajvere prebaci sliku na VGA monitor - ali ne ukljucuje TV.

Pitanje1:

Da li je problem do podesavanja u drajverima, da li je neophodno instalirati neki drajver za televizor ili sta? Ideje predlozi sugestije dobrodosle...

Pitanje2:

Da li je na nV kartama (citam da i sa 9800GTX covek ima isti problem) ovakvo ponasanje uobicajeno? Tj da li bih resio problem zamenom 8600GTS sa 9400/9500GT koja ima isto DVI, VGA i HDMI portove?

Pitanje3:

Da li neko ima iskustva sa ATI kartama? Znam da radi 3870 sa DVI monitor + DVI2HDMI na TV ali me interesuje kombinacija VGA monitor i (DVI2)HDMI TV

Hvala unapred

Ok nazire se uzrok problema, .... kartica i tv se ne prepoznaju najbolje, pa posle reseta drajver zaboravi profil :S

Sada cu da vidim da li ce ucitati default profil....

nece, treba rucno da se ucita :(

Poslednja izmena:
Ne isplati se menjati za 9400/500 jel su slabiji modeli od te tvoje. Ja sam isti problem imao na laptopu (ali imam ati karticu). Kada sam instalirao control centar i stavio opciju clone na LCD imao sam sliku i na lcd i na LT

Nije bilo pitanje 3D markova vec vise da li je moguce resiti problem sa povezivanjem tv-a. Uglavnom, nije moguce i nije resenje.

Po svemu sudeci NV graficke serije 8 i 9 koje imaju HDMI mogu da prikazuju sliku preko njega SAMO u saradnji sa DVI monitorom. Kada se kaci analogni monitor - nece da radi.

Problem sa povezivanjem je resen tako kako je resen sa DVI2HDMI adapterom i ukljucivanjem TV-a u drajverima kada posle restarta pogube podesavanja.

Vrh Dno