Šta je novo?

HDMI - DVI kvalitetan kabl

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Pitanje je dakle gde nabaviti kabl na kom je ne jednom kraju HDMI priključak (koji bi ubacio u laptop) a na drugom DVI koji bi išao u monitor

@banzaiii
@xper

Hvala za info
Kako sam čuo od određenih prodavaca "digitalni" kabl je jednosmeran (što je meni malo čudno ali ajde) i da treba voditi računa u kom smeru informacija treba da putuje. Još jedna informacija je da postoji HDMI brži tj High Speed i sporiji a da je za povezivanje sa monitorom potreban brži.

Pitanje je dakle da li su ove informacije tačne (druga verovatno jeste) koji uzeti da bi od HDMI izlaza na laptopu išao signal do DVI D (Dual link) koji je ulaz na monitoru

Odnosno da preformulišem kako se inače prepoznaje HDMI Source od HDMI Sink u ovom slučaju zapravo DVI D (Dual link) Sink

Poslednja izmena:
Sad sam proverio ovo za dvosmernost i to je definitivno tačna informacija. A što se brzine tiče prema ovome za povezivanje laptopa i spoljnjeg monitora u Full HD rezoluciji neophodan je “High-Speed” kako ne bilo interpolacije tj. on podržava 1080i ali ne i 080p :

What is the difference between a “Standard” HDMI cable and a “High-Speed” HDMI cable?

Recently, HDMI Licensing, LLC announced that cables would be tested as Standard or High-Speed cables.
Standard (or “category 1”) HDMI cables have been tested to perform at speeds of 75Mhz or up to 2.25Gbps, which is the equivalent of a 720p/1080i signal.
High Speed (or “category 2”) HDMI cables have been tested to perform at speeds of 340Mhz or up to 10.2Gbps, which is the highest bandwidth currently available over an HDMI cable and can successfully handle 1080p signals including those at increased color depths and/or increased refresh rates from the Source. High-Speed cables are also able to accommodate higher resolution displays, such as WQXGA cinema monitors (resolution of 2560 x 1600).

Poslednja izmena:
Druze, kupuj i ne brini, dual link nije nesto sto obicni korisnici imaju kontakta sa , potreban je samo za rezolucije vece od 2,098 × 1,311 po panelu sto tice toga i tako to.

To sto si ti quote to je nekad tako bilo sa prvim standardima sad su svi kablovi 1.3 i 1.4 verzije ne razmishljaj o tome uopste.

Poslednja izmena:
Hvala još jednom

Nazad
Vrh Dno