Šta je novo?

HDMI 2.0 kabl 3m

Dimco

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2007
Poena
360
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X / Thermalright Silver Arrow 130, Noctua NF-A12x25 PWM
Matična ploča
Gigabyte B550I AORUS PRO AX
RAM
Crucial Ballistix DDR4-3600 32GB (2x16GB) BL2K16G36C16U4R
GPU
EVGA RTX 3080 XC3 Ultra
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11Pro PCIe Gen3 x4
Zvuk
Presonus Eris E3.5 BT, Arctis Pro Wireless
PSU
Corsair SF750
Kućište
JXK-F1
Monitor
LG 27GL850-B
Miš & tastatura
Anne Pro 2, Scyrox V6
Ostale periferije
Presonus Eris E3.5 B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kao što naslov kaže potreban mi je HDMI 2.0 kabl dužine 3m. Već sam pazario Hamin ovakav kabl ali nisam zadovoljan kvalitetom kabla. 4k TV je povezan sa računarom preko ovog kabla i dešava mi se da povremeno da na 4k@60Hz imam prekide u signalu, tj gubitak i slike i zvuka preko hdmi-a. Javlja se crni ekran na delić sekunde i onda nastavi da radi kako treba neodređeno vreme. Nekad su ovi prekidi česti a nekad ih nema duže vreme. Eliminisao sam mogućnost da je do tv-a ili računara, ostala je još samo mogućnost da je do kabla.
Gledao sam ponudu kod nas i nigde nisam video da ima malo kvalitetnijih hdmi 2.0 kablova kod nas, uglavnom su to neki no-name ili Hama kablovi.
Ako imate ideju gde da gledam pišite, ako ne nađem kod nas moraće da da radi E-bay ili Ali.

Ne razumem odgovor. HDMI 1.4 ne može da podrži 4k@60Hz jer HDMI 1.4 ima propusnu moć od oko 10.2Gbps a nephodno je malo manje od 12Gbps za 4k@60Hz tako da jedino HDMI 2.0 (18Gbps) rešava problem. Ja sam već napisao da imam Hamin HDMI 2.0 kabl ali da isti najverovatnije nije dobar jer povremenio dolazi do prekida koji traju delić sekunde. Tako da nije pitanje da li uzeti HDMI 1.4 ili 2.0, već je pitanje da li ima kod nas da se kupi HDMI 2.0 kabl boljeg kvaliteta od Haminiog i ostalih no name proizvođača?

Ovako nešto npr:
https://www.aliexpress.com/item/Ven..._1&btsid=65937a8e-1758-4258-8c15-66c110bc07a6

Piše u naslovu dužina, treba mi 3m.
Jedan od ova dva Hamina imam.

:smoke: Kasno bilo, nisam snimio dužinu. A koji imaš, tipujem da je ovaj skuplji, gde ne piše 4k? :) Šalim se, nemam iskustvo sa tim, ali gledajući ponudu kod nas, čini mi se da ćeš morati da naručiš od preko.

Poslednja izmena:
Ovaj što imam je deklarisan da podržava 18Gbps, tako da nije problem do specifikacije već do kvaliteta samog kabla.

Ako sam dobro skapirao pricu oko 4K@60Hz, moze bilo koji 1.4 sert. kabl, bitno je samo da izlaz (npr. iz graficke) i ulaz (recimo na TVu) budu isti, tj. da oba budu HDMI 2.0

Poslednja izmena:
I da i ne.
Treba kvalitetan kabl, zavisi od dužine, neki televizori traže i premium sertifikovani 2.0 kabl...

A 99% nećeš ni moći da dobiješ 60hz (iako će pisati da jeste u podešavanjima) bez DP izlaza i DP to HDMI adaptera sa sertifikatom (Club 3D CAC-1070)

Poslednja izmena:
Šta znači ovo što piše za ethernet funkciju?
Kabl je HDMI pa ne vidim kako bi to mogao da "podržava". A ne piše ni da li je 2.0.
Koliko košta ovaj od 3 metra?

Šta znači ovo što piše za ethernet funkciju?
Kabl je HDMI pa ne vidim kako bi to mogao da "podržava". A ne piše ni da li je 2.0.
Koliko košta ovaj od 3 metra?

Ethernet fukncija znaci da pored audio / video signala moze da prenosi i ethernet signal. Na ovoj strani ne pise ali jeste HDMI 2.0 kompatibilan Capture.PNG. Ne znam tacnu cenu.

Naručio sam sa Ali-ja kabl koji mi je izgledao najbolje/najpouzdanije, videću kad stigne da li mi rešava problem. Nadam se da neće predugo da putuje.

Daj link i obavezno javi, jer bih i ja uzeo.
Sobzirom da idu praznici, a zbog dana popusta koji su bili novembra carina već kasni 15 dana, ne bih se nadao da stigne pre Srpske Nove godine. Ako ne ide na carinu očekivao bih do kraja januara.

Vrh Dno