Šta je novo?

HDD vibrira?

javelinman

Poštovan
Učlanjen(a)
30.09.2014
Poena
59
Uzeo sam juce HDD WD Blue 1tb na 7200 obrtaja,pre njega sam iamo neki stari hdd 320 gb na 5200 obrtaja 9god star,poceo je da grebe prejako pa sam uzeo novi,tisi je nego stari dosta ali kao da mi se trese celo kuciste dok se vrti tj dok radi,ima li neko resenja kako to srediti?

Nista neuobicajeno za WD Blue seriju. Imao sam 640 Blue i pulsiralo je kuciste zbog njega. Od svih hardova (4 kom) bas taj.
Resio sam na cudan nacin, ali radilo je. Izmedju svakog harda sloj sundjera (sloj 2 kom u cirilicno G, da bi mogao vazduh da struji izmedju) i tako jedan na drugi.

Nista neuobicajeno za WD Blue seriju. Imao sam 640 Blue i pulsiralo je kuciste zbog njega. Od svih hardova (4 kom) bas taj.
Resio sam na cudan nacin, ali radilo je. Izmedju svakog harda sloj sundjera (sloj 2 kom u cirilicno G, da bi mogao vazduh da struji izmedju) i tako jedan na drugi.

Imam samo jedan hard

Dal da ga reklamiram jer sam ga juce uzeo,da li su svi blue takvi?

Mozes da pitas, a ako moras da koristis njega uzmi neki elasticni kanap pa sve to smotaj da se vise ne batrga.

Meni licno se svidja ovakvo resenje:
14249058367_9ef92a55ac_o.jpg

http://i178.photobucket.com/albums/w249/jhhoffma3/revised Nightshadow/IMG_2370resized.jpg

Poslednja izmena:
Hoce hdd da vibrira i ako se jako pritegne, mozda da opustis vijke...
Imao sam antec kuciste, kako li se ono zvase, neko "super tiho" i ispod hdd su bile silikonske gumice, ja stegao kao "sivonja" i celo kuciste je brujalo. Kad sam popustio vijke da ovlas drze hdd sve se odma poptuno utisalo...
Evo jos jedne slike za no vibe hdd...

Prilozi

• no-vibe-3.jpg
    no-vibe-3.jpg
    69 KB · Pregleda: 128
I ja sam pretegao hard jedanput,sve vreme sam mislio da napajanje trese kad ono hard

Stvarno istina kad se stegne trese ko medo krusku :p, kontao sam da se pozalim naletim na temu i pomogne mi odvrtanje sarafa ;)

Vrh Dno