Vuk_
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.07.2007
- Poena
- 380
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
- Matična ploča
- Gigabyte Aorus Elite B550
- RAM
- 2X16 GB Kingston Fury
- GPU
- Manli GeForce RTX 3070
- Storage
- 2TB Kingston SSD
- PSU
- Thermaltake Smart SE 730W
- Monitor
- 27' LG IPS 1920X1080
- Miš & tastatura
- Razer Naga + Sandberg FireStorm
- Laptop
- Lenovo T460S
- Mobilni telefon
- Xiaomi Mi 11 T Pro
- Pristup internetu
- Kablovski internet
U pitanju je Hitachi deskstar star 4 godine na kojem imam gomilu vaznih podataka i koji mi i dalje sluzi kao main hard disk, sve sa sistemom. Naime, u zadnje vreme je, na momente, poceo da ispusta cudan tup zvuk koji traje dok ne restartujem masinu, a za to vreme je doslovno neupotrebljiv. To se ne desava cesto; dva do tri puta nedeljno, no HD sentinel mi kaze da je disk u kriticnom stanju i da bih morao pod hitno da razmislim o zameni.

HD Tune Pro takodje nalaze da situacija nije bas najsrecnija...

...ali je error scan prosao bez ikakvih problema.

Voleo bih samo da napomenem da mi nije probelm da odem i kupim sebi novi HDD, ali u nardene dve-tri nedelje imam ludacki mnogo posla koje moram da zavrsim na racunaru, sto ukljucuje: web stranicu, malih milion priprema za separaciju boja + redizajn kompletne knjige standarda za jednu firmu, tako da bi mi ponovna instalacija svih zivih i nezivih programa neophodnih za rad + dizanje sistema oduzelo strahovito puno vremena koje u ovom momentu nemam.
Uglavnom, treba mi savet: Gurati ovako kako je sad uz nadu da ce hard izdrzati jos te dve-tri nedelje, ili kupiti novi disk i krenuti sa instalacijom svega nanova?

HD Tune Pro takodje nalaze da situacija nije bas najsrecnija...

...ali je error scan prosao bez ikakvih problema.

Voleo bih samo da napomenem da mi nije probelm da odem i kupim sebi novi HDD, ali u nardene dve-tri nedelje imam ludacki mnogo posla koje moram da zavrsim na racunaru, sto ukljucuje: web stranicu, malih milion priprema za separaciju boja + redizajn kompletne knjige standarda za jednu firmu, tako da bi mi ponovna instalacija svih zivih i nezivih programa neophodnih za rad + dizanje sistema oduzelo strahovito puno vremena koje u ovom momentu nemam.
Uglavnom, treba mi savet: Gurati ovako kako je sad uz nadu da ce hard izdrzati jos te dve-tri nedelje, ili kupiti novi disk i krenuti sa instalacijom svega nanova?