Šta je novo?

HDD trokira pri startovanju

M@jkl

Cenjen
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
180
Moja oprema  
Laptop
Asus TUF 705DU
Mobilni telefon
Moto G52
Ovo je pocelo od pre nekoliko dana, dakle kada se ukljuci racunar, cuje se krr, kao da se pokrene i stane pa se pokrene i nakon toga sve radi normalno. Dakle samo pri skeniranju odnosno pri ukljucivanju racunara. Kada se sistem ucita sve radi normalno.

Proverio sam, nema BD sectore. Da li neko zna o cemu se radi. HDD je WD 320GB.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Sa kojim programom si proveravao bad sectore i da li si radio quick ili long test

Pomocu windows-ove alatke Check Disk. Cekirao sam obe opcije (Automatically fix ... i Scan for ...)

Skini HDTune PRo i pogledaj helt status i odradi error scan ali ne quick, malo ce da potraje ali tako mora ;)

Nije mnogo, samo sat vremena :)

Cini mi se da je sve ok.

Medjutim, danas se tri puta culo krr. Hmm.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    36.6 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Da to je ok rez znaci nemas bad sectore a za ono drugo ne bi trebalo da ima problema jer i ja koristim jedan hdd na laptopu koji vec duze vreme ima tu gresku a mislim da mi se pojavila jer mi je neko slucajno iscupao kabel od punjaca sa laptopa pa se ugasio .
Imas li i dalje u helt statusu onu zuto obelezenu spin retry

Poslednja izmena:
ja se ne bih zezeao nego nov hdd i kopiraj podatke(ako su bitni , ako ne nastavi da slusas trokiranje)

Hajde da ne otvaram novu temu, da mi neko protumaci ovo na brzinu:

"Problem" je nastao juce kada sam zamenio ram. Posle jako kratkog vremena dobio sam razne error-e. Pucao mi chrome, mpc, flashplayer, a win poceo da mi izbacuje: Windows detected a hard disk problem. Naravno da sam prvo posumnjao na memoriju ali testirano je sve i ok je. Trenutno sljaka error scan na hardu za svaki slucaj i za sada je sve ok. Meni samo treba neko da kaze sta ovo gore na slici treba da predstavlja.

Skini novi tj poslednji HD Tune Pro pa pogledaj da li isto pokazuje za pocetak a drugo zameni kabel od hdd-a
Da li si radio error scan ?

Na kraju je ispalo da je dvd rom bio razlog, a ne hdd, izvinjavam se.

Hvala svima na brzim odgovorima.

Pozdrav.

Skini Seatools ili neki wd program za dijagnostiku ako prodje long test dobar je :D

Kod mene prolazi sve testove, nema bedake. Ali mi nije jasno odakle win-u ideja da je neispravan hard i sta ono pokazuje sa slike. Googlao sam, iscitao svasta ali me zanimalo jel zna neko tacno sta se dogadja i gde je trip.
Nikad nisam imao problema sa tim hardom i nemam ni sada.

Vrh Dno