Šta je novo?

HDD to SDD

dozla

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2002
Poena
620
Na HDD-u u laptopu imam instaliran Windows koji nikako ne bih reinstalirao. Koji mi je najbolji nacin da uradim migraciju sa HDD na SDD a da windows pravilno prepozna da je u pitanju SDD. Acronis mozda?

Acronis True Image obavlja kloniranje bez problema. Na dva računara sam prebacivao OS sa hdd na ssd koristeći ga.

Acronis ili eventualno Ghost. Prednost ipak dajem Acronisu, mislim da je moderniji i bolje prilagođen 7 i 8.

a jer moze ssd na hdd da se odradi

Naravno. Ali u tom slučaju preporučujem da se odmah nakon prebacivanja na hdd odradi defragmentacija.

Cekaj bre , ovo je bas dobro , ja na ssd imam w7 sp1 64 bit i sada cekam da mi stigne hdd za drugi pc.
Onda bi mogao na formatiram hdd i da to sve prebacim sa ssd, na taj novi hdd sa sve sp1 i sa svim programiam koji su instalirani na ssd.
To mnogo skracuje instalaciju i ubacivanje drajvera ,programa i sl.

Ja koristio norton ghost. Koristio hirens boot. Prebacio sve na externi hard. Zmamenio diskove pa regostovao.

Cekaj bre , ovo je bas dobro , ja na ssd imam w7 sp1 64 bit i sada cekam da mi stigne hdd za drugi pc.
Onda bi mogao na formatiram hdd i da to sve prebacim sa ssd, na taj novi hdd sa sve sp1 i sa svim programiam koji su instalirani na ssd.
To mnogo skracuje instalaciju i ubacivanje drajvera ,programa i sl.

Ako planiras da u ustu masinu stavis taj hdd gde ti je bio taj ssd onda je to moguce.
Ako kojim slucajem stavljas taj hdd u drugu masini sa tim prekopiranim windowsom onda nece raditi zbog drajvera.

Naravno i moj glas ide za Acronis.

Ja koristio Norton Ghost nekoliko puta. Sa HDD na SSD ili SSD na SSD, svejedno. Sve prolazilo bez problema. Acronis nisam koristio.

Nazad
Vrh Dno