Šta je novo?

HDD to HDD

• Začetnik teme Začetnik teme Darko1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko1

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2006
Poena
320
cao ljudi problem je sledeci hteo bih da zamenim moj 250GB HDD za 320GB e sad ja sam na jedan od 160GB povukao oko 100GB podataka i sa Partition Magic 8 napravio 2gu particiju od 52GB (toliko jos ima) i probao da pustim da predaci mojih 25GB sistema na njega medjutim on to nece da uradi posto mi je particija C 150GB

molim vas pomagajte kako0 ovo da odradim posto za 2-3dana stize HDD a ovaj moj moram da dam odmah

Hvala Svima

Pozzzzz......:wave:

Ako ti je C velika 150G a sistem na njoj zauzima 25G, najbolje ti je da pomocu tog istog ili nekog slicnog programa prvo smanjis tu C particiju sa 150 na recimo 30-40G. Onda napravi Image C nekim od programa i baci ga na tu novu particiju od 52G.
Ako hoces da koristis taj isti sistem i na novom disku, onda na njemu napravi C particiju ne manju od 30-40G (tj, ne manju od one koju si sa 150 smanjio na 30-40) a veca moze da bude.
Verujem da bi cak i image sadasnje ti C od 150G stao na tu novu particiju od 52, ali, (kontam, sta ce ti sistemska particija od 150G) onda i na novom disku moras imati isto toliku sistemsku particiju.
Znaci, to mozes da odradis pomocu nekog programa za Image particija/diska - Norton Ghost, Acronis .... ako sam dobro razumeo tvoje pitanje.

ja sam moj 320 gb menjao za 500gb (oba drive-a su to vece bila kod mene) i uz pomoc Acronis True image-a sam prebacio sve podatke sa manjeg na veci bez muke.

sve sljaka bez problema, stari hdd je bio podeljen na 2 particije 50gb system i storage 246 gb.

program je automatski (moze i manuelno da se podesava izlazna velicina) napravio proporcionalno prosirivanje particija na novom hdd, tako da je sada system 86, a storage 400 gb.

sve podatke i win je regularno prebacio i za tu operaciju mu je trebalo oko sat vremena.

jos ako mozes da izvedes da ti stari hard ostane dok ne stigne novi..

Poslednja izmena:
Mozes da iskoristis GHOST na Hiren's boot cd-u ako ga posedujes.Imas opciju partition to partition.Mislim da ce da sljaka bez problema samo nemoj da pomesas particije jer zna da bude neprijatno 😛

Cuo sam za Ghost da OS radi samo u slucaju da je prebavivanje PATA na PATA HDD dok PATA na SATA nece raditi.

Cuo sam za Ghost da OS radi samo u slucaju da je prebavivanje PATA na PATA HDD dok PATA na SATA nece raditi.

A zasto ne bi radilo? Covek nije pomenuo koju kombinaciju diskova ima a i da ima i pata i sata bas me zanima zasto ne bi radilo to sto si cuo nije bas valjano objasnjenje!

Poslednja izmena:
Manje pojashnjenje...

Prebacivanje sistemske particije sa PATA na SATA disk putem ghost image-a ne moze da uspe zato shto je u image-u PATA disk oznacen kao sistemski, tako da OS nece moci da boot-uje sa SATA kontrolera. Neznam kakva bi bila situacija sa pokushajem override-a putem safe moda, licno ne bih bio optimistican :crash:

Poz:wave:

Hvala svima uspeo sam sa Acronis Disk Director Suite 10 naj bolje od svega pa i od PartitionMagic 8.0 kojeg sam do sad voleo prebacio sam sa 250GBsata2 na 160gb ata/133 sam je odredio zauzeti deo win i naprevio particiju kao i za D:/ gde drzim ostalo trajalo 1.36h
i upravo sad koristim ata hdd

jos jednom hvala svima

pozzz....:wave:

Manje pojashnjenje...

Prebacivanje sistemske particije sa PATA na SATA disk putem ghost image-a ne moze da uspe zato shto je u image-u PATA disk oznacen kao sistemski, tako da OS nece moci da boot-uje sa SATA kontrolera. Neznam kakva bi bila situacija sa pokushajem override-a putem safe moda, licno ne bih bio optimistican :crash:

Poz:wave:

Ok to vec ima smisla!!!

Moz da se desi, ali uglavnom nije slucaj imao sam pata pa ga klonirao na sata, pa sa tog sata diska sam prebacio na ata koji sada koristim i nije bilo problema.

Nazad
Vrh Dno