Šta je novo?

Hdd - Sta se desilo ?

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
PowerMax :
Error D3636b7b

Scan sa HDD Regeneratorom je trajao 3 dana i za to vreme nije odradio ni trecinu diska. Na svaki blok na koji je naisao prijavio ga je neispravnim i ujedno i popravio.

MHDD daje ocajne rezultate. Najbitniji od njih su :
UNC: 39037
AMNF: 164

Ove greske je prijavio isto posle 2 dana scan-a. Pritom tada je stigao do 70% stim da je poslednjih 8%(62%-70%) radio jedan dan.

Slike iz HDDTune su u attachu.

Sta se desilo ?
Najobicnije kopiranje muzike kroz mrezu prilikom koga je "source" komp zablokirao a odma zatim i onaj na koga je kopirano. Posle restarta windows-a nije bilo povratka.
Podacima nikako ne mogu da pristupim ...

Prilozi

• smart.JPG
    smart.JPG
    67.1 KB · Pregleda: 85
  • scan.JPG
    scan.JPG
    87.1 KB · Pregleda: 85
Sta se desilo ?

Pa nista, samo ti je riknuo hdd, te UNC greske su losi sektori, to sto ti se desilo kod kopiranja je samo slucajnost, "glava bi zaorala po ploci" kad tad. Ako ti je bitno ono sto si imao na hardu odnesi nekom profesionalcu da ti spase sta se spasiti moze.

Poslednja izmena:
Kome ?
Sa foruma znam da si time bavi duksa88 i gsimon , imali jos nekog sa preporukom ?

nema.....

mehanika je gotovo " totalno '" u haosu.....

ne eksperimentisi mnogo dalje ako su ti stvari biten na tom disku

a ako nisu onda mozes da vezbash....

ja bi ti prporucio spinrite ja sam s njim uspeo da uradim taman toliko da bi izvukao uspesno podatke s njega,a sto se tice pomenutog HDD regeneratora uopste nemam pozitivno iskustvo s njim....

Nemoj da savetujes coveka da upropasti svaku sansu da spase nesto. U ovakvim teskim slucajevima jedino profi spasavanje podataka ima smisla.

Nemoj da savetujes coveka da upropasti svaku sansu da spase nesto. U ovakvim teskim slucajevima jedino profi spasavanje podataka ima smisla.
Ja mu ne savetujem da jee upropasti vec sam rekao ako oce nek proba posto je meni spinrite pomogao,naravno da ne zelim da covek unisti HD ,cak sta vise zao mi je sto mu se to desilo jer sam i ja iamo takav problem i znam koliko je to cimanje,naravvno zbog vaznih podataka a ne kante od par desetina evra

Poslednja izmena:
Ne razumes bas ti sta sam ja napisao a i problem koji covek ima. Njegov HDD je vec unisten posto mu je mehanika crkla znaci tu ne pomazu nikakvi regeneratori i spinrajtovi moze samo sa istima da smanji sansu vadjenja podataka direktno sa ploca.

Ne razumes bas ti sta sam ja napisao a i problem koji covek ima. Njegov HDD je vec unisten posto mu je mehanika crkla znaci tu ne pomazu nikakvi regeneratori i spinrajtovi moze samo sa istima da smanji sansu vadjenja podataka direktno sa ploca.

Ovo je 100% tacno.....
narocito se mnavedene primedbe odnose na ovu seriju
Maxtor-a DM+8 ( 6Exxxxx)...

Ok u pravu si slazem se s tobom,...nisam lepo procitao post moja greska,a u pravu je i GSIMON sto kaze da je maxtor krdza,pogotovo dm8 takav 1 mi je crkao a drugu 2.Sad imam hitachi i prezadovoljan sam

Pozdrav svima. Nije baš vezano za temu, ali bih pitao dali neko ima iskustva sa hdd od 500Gb, i šta bi preporučili od proizvodjača (bitno je da je tih i bez vibracija).
Trenutno imam seagate 320 Gb 16Mb keša sata 2, koji dobro radi, ali je imao dosta jake vibracije, koje sam delimično rešio postavljanjem gumica izmedju hdd-a i metala kućišta.

Pozdrav svima. Nije baš vezano za temu, ali bih pitao dali neko ima iskustva sa hdd od 500Gb, i šta bi preporučili od proizvodjača (bitno je da je tih i bez vibracija).
Trenutno imam seagate 320 Gb 16Mb keša sata 2, koji dobro radi, ali je imao dosta jake vibracije, koje sam delimično rešio postavljanjem gumica izmedju hdd-a i metala kućišta.

nezahvalno je bilo sta preporuciti
kad se sad desava da disk napr. od 500gb "crkne" posle 3-4 nedelje...

Ti to ozbiljno za HD od 500gb?Lele a ja teo da uzmam jedan tako malo poveci...

da da
pre neki dan momak ovde sa foruma je imao prodlem sa necijim
takvim Seagate diskom ( na koji je bilo nakrcano 400gb podataka)

...nego u glavi :)))
(ili na oko 100DVD-ova :))))

brate taj backup je utopija.
sa kapacitetom diskova raste i paranoja. Kad budu izbacivali diskove od 1 ili vise TB ima da skoci broj samoubistava.
pogotovo za ljude koji imaju svakodnevni "promet" bitnih fajlova.

Poslednja izmena:
Ma koji su bre to fajlovi toliko ogromni?
I uostalom, ako je bas tolika frka, uzmu se dva harda, pa se backup-uje s jednog na drugi.
Na kraju, sada su hardovi od so i kusur GB, i sta tu ima toliko da se smesta?
Ako se to koristi za muziku, filmove, instalacije igrica i slicno, onda terabajtovi mora da budu zamenjeni heptabajtovima, i tako u nedogled, dok svako na ovome svetu ne bude imao sve sto pozeli na svom HDD-u!!!

PowerMax :
Error D3636b7b

Scan sa HDD Regeneratorom je trajao 3 dana i za to vreme nije odradio ni trecinu diska. Na svaki blok na koji je naisao prijavio ga je neispravnim i ujedno i popravio.

MHDD daje ocajne rezultate. Najbitniji od njih su :
UNC: 39037
AMNF: 164

Ove greske je prijavio isto posle 2 dana scan-a. Pritom tada je stigao do 70% stim da je poslednjih 8%(62%-70%) radio jedan dan.

Slike iz HDDTune su u attachu.

Sta se desilo ?
Najobicnije kopiranje muzike kroz mrezu prilikom koga je "source" komp zablokirao a odma zatim i onaj na koga je kopirano. Posle restarta windows-a nije bilo povratka.
Podacima nikako ne mogu da pristupim ...

spasili smo podatke , ostalo je da se zatvori finansiska konstrukcija :-devil-:

Nazad
Vrh Dno