Šta je novo?

Hdd se prebacio u RAW file sistem ?

lahaine

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2009
Poena
319
Pozdrav svima, jedno pitanje
imam WD6400AAKS koji je radio odlicno i posle pokusaja pravljenja nove particije prebacio je file sistem u RAW, sta to znaci i kako srediti stvar.

Najbitniji stvat u celoj prici su podatci sa hdd.:mad:

Prebaci taj hard kod nekoga i izvuci podatke programom Zero Assumption Recovery.
RAW znaci da nije formatiran.

a koji je razlog njegovog samovoljnog prebacivanja u neformatirani hard disk ?

Ko bi znao... desio se neki problem prilikom tog pokusaja pravljenja particije i cao-zdravo. To si radio iz winovog Disk Management-a ili...?
Sad vidim da imas 2 harda, to ti je samo storage....
Imas externi hard? Mozes i na njega da prebacis podatke.

lako cu da organizujem prebacivanje podataka, samo me zanima kako da pristupim toj particiji. neki program i to .. *ebiga moj rad od 2 godine se nalazi na toj particiji. :mad:

citao sam da moze da se odradi bez formatranja sa tool MBD Tool nesto iz Hiren-a . Sta mislis o tome ?

I nisi imao backup?!? :zgran: Kakva neozbiljnost! :wall:

Rekoh, nadji program Zero Assumption Recovery, veoma dobro se pokazao u takvim slucajevima (salji mi PM ako ne mozes da ga nadjes).

e sad i ti mi na muku stajes, a reci mi koliko podataka on moze da backup -uje

Izvini, nisam mislio da te smaram, samo me zacudilo to...
Ne moze niko da tvrdi ni za jedan program koliko ce podataka povratiti, ali je procenat vracanja visok za ovaj program.

Evo jos jedno pitanjce za tebe i HVALA TI KO BRATU !

citao sam da moze da se odradi bez formatranja sa tool MBD Tool nesto iz Hiren-a . Sta mislis o tome ?

Ma nema na cemu.
Nisam radio nikada sa MBD Tool-om, pa ne bih mogao nista konkretnije da ti kazem, ali ovaj program koji sam naveo moze da "cupa" podatke i sa RAW particije, znaci bez formatiranja.

Probaj prvo ovim programom, pa cemo da vidimo sta i kako dalje ako ne bude uspeha (mada sumnjam).

hvala idem da probam . da izvucem sto moze i da stavim na drugu particiju od istog harda moze tako ?

Imao sam slican problem, doduse na win 7, posle instalacije sledeceg dana druga particija od harda se prebacila isto u raw format (znaci ne ceo hard) ali svejedno..
Problem resio sa Partition Wizard Home Edition

http://www.partitionwizard.com/free-partition-manager.html

Rebildovao je ponovo MBR, odradio par restarta i sacuvao sve podatke sto su bili. ;)

E gde si bio juce prijatelju moj, elem . recoverz program je sve vratio, 100 % informacija je vratio i ja SAM JAKO ZADOVOLJAN ! :)

Hvala PEJA-I !!!!

Nema na cemu, bas mi je drago sto si uspeo. :)
Poz!

EDIT:
I da bekapujes redovno podatke! :D

Poslednja izmena:
Evo i ja sam sad imao ovaj problem, ali ne iz čista mira već posle druženja sa Live verzijom Linuxa ( PCLinuxOS ). Po povratku u win, particija je bila RAW, ali su svi podaci bili vidljivi iz oba programa spomenuta u ovoj temi.
Sreća u nesreći je što sam radio kopiranje na tu particiju pa su mi originalni fajlovi ostali na drugim particijama, tako da sam mogao da odradim format.

kako da backupujem 300 GB :) odakle da nadjem jos jedam hard bre ... vidite vi da je kriza :)

***, ugasi komp, kupi pivo i zezaj krizu :).

Nazad
Vrh Dno