Šta je novo?

HDD se ne vidi u POST-u....

MikeBG

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2007
Poena
309
...sistem se podize?Hteo sam da uradim jednom čoveku novi XP ali setup nije nasao hdd,izasao sam iz setup-a i u postu video da očitava samo dvd-rw ali podiže stari sistem,objasnio sam mu o čemu se radi i instalirao mu na stari sta je tražio od programa,anti spyware,antivirus....

ok.....

Tebi nedostaje pitanje u tvom postu... verovatno ti je zato napisao OK.

Ako je pitanje kako se HDD ne detektuje u BIOSU a radi normalno - to je zbog toga što je verovatno zakačen za dodatni IDE kontroler (znači ne na onaj u southbridge-u). Taj kontroler može biti integrisan na ploči ili kao PCI kartica. Kada BIOS završi POST pogledaj odmah posle toga - trebao bi da vidiš BIOS kontrolera (ispisaće koje diskove je detektovao i kako da uđeš u njegov BIOS - CTRL-A, CTRL-S,...)

ako je ovaj hdd guru ja sam george bush:D

on jeste guru ali ti nisi bush :smash: ,
nisi lepo postavio pitanja, utvari nisi ga ni postavio,
zeleni_zub ti je donekle odgovorio na "pitanje" .

Poslednja izmena:
A ako je pitanje zašto WindowsXP setup ne vidi HDD - trebaju ti drajveri za kontroler na kome je HDD. Snimiš ih na disketu i na početku setupa će ti napisati Press F6 to load third party drivers (otprilike tako nešto). Pritisneš F6, sačekaš da on učita sve svoje drajvere, onda će ti tražiti disketu sa drajverima za tvoj kontroler.

Ako je pitanje kako se HDD ne detektuje u BIOSU a radi normalno - to je zbog toga što je verovatno zakačen za dodatni IDE kontroler (znači ne na onaj u southbridge-u). Taj kontroler može biti integrisan na ploči ili kao PCI kartica. Kada BIOS završi POST pogledaj odmah posle toga - trebao bi da vidiš BIOS kontrolera (ispisaće koje diskove je detektovao i kako da uđeš u njegov BIOS - CTRL-A, CTRL-S,...)

...sistem se podize?

otvarao sam komp,povezan je sa sata kablom..pa dobro sta je njemu ukljuceno,sta bi trebao da uradim da se pojavi u postu i da mogu da instaliram novi sistem?:p

...sistem se podize?

otvarao sam komp,povezan je sa sata kablom..pa dobro sta je njemu ukljuceno,sta bi trebao da uradim da se pojavi u postu i da mogu da instaliram novi sistem?:p:d

A ako je pitanje zašto WindowsXP setup ne vidi HDD - trebaju ti drajveri za kontroler na kome je HDD. Snimiš ih na disketu i na početku setupa će ti napisati Press F6 to load third party drivers (otprilike tako nešto). Pritisneš F6, sačekaš da on učita sve svoje drajvere, onda će ti tražiti disketu sa drajverima za tvoj kontroler.
ma ova masina je novija,nema floppy, hvala na savetu nemoj da me pogresno shvatis sto sam cincan ali trebalo je da sa sobom ponesem i floppy koji cu da kacim na njegov komp,e pa to je narode druga prica i posao a ne instalacija xp-a samo

ma ova masina je novija,nema floppy,...

Možeš i da slipstreamuješ drajvere u instalaciju XPa, ako ti je tako lakše (nađi uputstvo na forumu ili na netu).

U svakom slučaju ti trebaju drajveri za taj kontroler pošto ih u Windowsu nema.

hvala zeleni zube a gsimona nisam hteo da uvredim,ne znam ga kao drugi,pomislih neki klinac se zavitlava;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno