Šta je novo?

HDD se ne difragmentuje kako treba

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Imam ova dva hdd-a iz potpisa i ovaj od 40gb na kome mi je OS se ne digragmentuje do kraja vec odradi 10% i prekine.
Prilikom sljedece analize on meni ponovo kaze da treba da ga difragmentujem, sto opet ucinim ali opet se desi prekid.
Taj HDD je podjeljen na particiju od 28 i 12 gb i star je 6 godina.
Trenutna njegova slika izgleda ovako.

Sta da radim inace u memente je bio vrlo spor kada sam kopirao sa jednog na drugi hdd nekih 7,5gb.

Mani se tod win defraga ne valja nista. Stavi O&O defrag ili koristi nesto besplatno tipa Auslogics Disk Defrag.

Koristio sam ovaj Auslogics Disk Defrag i rezultati su isti , kako na tom programu tako i na windows defragmentaciji.
Sta da radim, da li mi je HDD pred crkavanjem.

Ne, probaj jos defragmentera.. Ima ih dosta i ima ih dosta dobrih..

Za početak ugasi hibernaciju, oslobodićeš 2GB prostora na disku, što za disk od 40GB nije mala stvar.

Iz Na screenshot-u se vidi da ima malo slobodnpog prostora. Verovatno to može biti uzrok problema. Treba obrisati nepotrebne fajlove, pogotovo one velike.

Stane difragmentacija na 10% i onda izbaci ovaj izvjestaj
Sta da radim, inace nemam ja tamo velike fajlove uopste, ne znam sta bih brisao.
Ostale su mi samo instalacije do 100mb i manje koje su na progrma files.

ili defrag sa tune up utilities, program ti je trial 30 dana ;)

Probao sam razne i meni se pokazao najbolje PerfectDisk. Imas i da ukljucis agressive free space consolidation, da ti ostavi sto vise slobodnog prostora u komadu i mozda bi pomogao u ovom slucaju.

Perfect Disk isto koristim odavno i stvarno je odlican, isto mozes pokrenuti defrag systemskih fajlova pa ih kod reseta slozi dalje od ostalih tako da ti budu svi drugi u komadu.

Nazad
Vrh Dno