Šta je novo?

HDD Rekovi i nForce2 ploče

Grdowsky

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
Moja oprema  
Laptop
ASUS Zenbook
Pametni uređaji
nVidia Shield TV
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko imao neko iskustvo vezano za HDD rekove na nForce2 pločama (konkretno Abit NF7 v2.0)?

Problem je u sledećem: kada mi je hard u fioci, prilikom upisivanja podataka na hard pojavljuje se žuti uskličnik u sys trayu a log fajl je prepun "Delayed write failed" :eye: i sličnih error poruka. Isti hard kada je van fioke radi normalno. Probao sam dve različite UDMA133 fioke i oba puta ista stvar: stalno greške prilikom upisa!

Fioka je vezana kao IDE1 master na istoj grani sa LG DVD-om.

Da li ovaj problem ima neke veze sa tim što se na nForce pločama svi drajvovi vide kao SCSI i ima li rešenja?

Koji nForce drajveri su ti instalirani?

Evo ja imam prikachen rek na istu plochu i radi sasvim ok!
Iskreno mislim da to nema veze sa drajverima jer je rek samo mali "produzetak" IDE i naponskih kablova! Kazesh da hard radi normalno kada ja prikachen direktno: jel si ga kachio na neku drugu granu ili na isto mesto gde nije hteo ni rek da radi? Iskreno skroz mi je to nelogichno? Probaj da zamenish mesta CD-u i reku ili da zamenish grane?!@!? Ovo su samo neki predlozi (nagadjam) ali morash sve i svashta da probash?

Ako ti je taj HDD nakacen na 40-pinski kabl, probaj ga da stavis na 80-pinski.

Zvuci kao problem sa kesiranjem... probaj da u tab-u "Policies" za taj disk promenis "Write caching and safe removal" opcije...

Kabl kojim je vezan je standardni 80-pinski (ATA-66/100/133). Od drajvova imam:
1. HDD Maxtor 60GB (IDE1, primary, master)
2. LG DVD-ROM (IDE1, secondary, slave)
3. LG CDRW (IDE2, primary, master)

Probao sam da vežem HDD i DVD na IDE2 granu ali ista stvar. Kada HDD stavim kao secondary a DVD kao primary, hard mi se uopšte ne vidi u sistemu a bios prijavljuje samo postojanje DVD-a. Pokušao sam da zamenim i UDMA kablove ali ista stvar.
Pomislio sam da je problem možda do toga što se na nForce pločama svi drajvovi vide kao SCSI...

A sve je počelo tako što sam ubacio novi DVD u sistem na istu granu sa rezačem nakon čega rezač nije hteo više da reže....

Mislim da ću problem da rešim tako što ću uzeti duži IDE kabl tako da mogu njime da dohvatim i HDD i DVD, a fioka će mi ostati da u njoj čuvam prašinu...

Meni se ISTI problem dogadjao kada sam kopirao velike kolicine fajlova preko mreze, i to jedino sto je zajednicko je nforce ploca?!

Grdowsky je napisao(la):
Da li je neko imao neko iskustvo vezano za HDD rekove na nForce2 pločama (konkretno Abit NF7 v2.0)?

Problem je u sledećem: kada mi je hard u fioci, prilikom upisivanja podataka na hard pojavljuje se žuti uskličnik u sys trayu a log fajl je prepun "Delayed write failed"...
Tek sada sam video ovaj post. Imao sam isti problem na NF7S 2.0.
Rešio sam ga tako što sam umesto nahvaljenih ABIT drajvera instalirao generičke WHQL Nforce2 drajvere (v2.45 kod mene)

Znači, SATA drajver (koristim v1.0.0.32)na disketu pa F6 prilikom instalacije Windowsa (ako boot disk kačiš na SATA kontroler) i posle toga samo Nforce2 drajvere.

Neverovatno ali se i Damjanu i meni slichno dogodilo. Ubacili smo moj hard kod njega i nema teorije da kopira. Samo prshte neke greshke? Kada smo ga prikachili direktno, sve je normalno ishlo. Stvarno ni on ni ja nismo mogli da verujemo??? Ali ja npr. kod mene (da kucnem u drvo) nisam imao nikakvih problema!

Miroslav je napisao(la):
Meni se ISTI problem dogadjao kada sam kopirao velike kolicine fajlova preko mreze, i to jedino sto je zajednicko je nforce ploca?!

same here cheers

Kada instaliras NForce drajvere i kada te pita za SW IDE drajvere nake "NO" primetio sam neki BUG kada je na istoj grani dva uredjaja, mozda je isti problem i sa fiokom kod tebe

Vrh Dno