Šta je novo?

HDD RACK hot swap?

bpredic

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
601
Da li je moguca zamena diskova u RACK-u bez gasenja napajanja i resetovanja masine? Cemu sluzi u Win-u opcija removable za hard diskove?

NE *****avaj se stim.DA bi ti to radilo, moras da imas hot swap diskove i hot swap kontroler.

Lepo reče borab. Iako skoro svi IDE RAID kontroleri navodno podržavaju Hotswap stvari nisu uopšte tako jednostavne. Čak i sa adekvatnom opremom i konfiguracijom ( hotswap fijoka, kontroler, OS, i.t.d. ) dešavalo se da se spali kontroler ( HTP370 na Abitu ), a kao normalna stvar je da se računar zablokira. Ipak je Hotswap privilegija velikih računarskih sistema sa SCSI disk podsistemima. Mislim, može to da se nabudži i sa nekim IDE RAID kontrolerom, al' sve to dosta košta o nije baš pouzdano. Mislim da su Firewire diskovi pravo rešenje. :cool:

Pa ni Firewire nije bas jeftino resenje.

gladiac je napisao(la):
Pa ni Firewire nije bas jeftino resenje.
Nije ali je kud i kamo jeftinije od hotswapable IDE rešenja.

magick je napisao(la):
Lepo reče borab. Iako skoro svi IDE RAID kontroleri navodno podržavaju Hotswap stvari nisu uopšte tako jednostavne. Čak i sa adekvatnom opremom i konfiguracijom ( hotswap fijoka, kontroler, OS, i.t.d. ) dešavalo se da se spali kontroler ( HTP370 na Abitu ), a kao normalna stvar je da se računar zablokira. Ipak je Hotswap privilegija velikih računarskih sistema sa SCSI disk podsistemima. Mislim, može to da se nabudži i sa nekim IDE RAID kontrolerom, al' sve to dosta košta o nije baš pouzdano. Mislim da su Firewire diskovi pravo rešenje. :cool:

Ja sam to radio par puta sa UDMA33 fiokom koja ima prekidac i sa Promise Raid ATA100 kontrolerom na ASUS A7V133 ploci. Naravno disk koji sam cupao na "zivo" je uvek bio na odvojenojj grani i nije na njemu bio sistem. Nikada mi se nije blokirao sistem, ali jednostavno nece uvek da izdetektuje nov disk. Par puta mi je uspelo i bio sam odusevljen, ali u 80% slucajeva jednostavno nece da detektuje promenu vec se ponasa kao da je tu disk koji sam malopre izvukao... Sistem je XP. Kad bih provalio u cemu je fora bilo bi super jer nonstop menjam taj drugi disk!

Nazad
Vrh Dno