Šta je novo?

HDD pisti

Gabau78

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
304
Kad se pali hddled, HDD pisti (nije glasno ali se cuje). Sta bi moglo biti? U pitanju je Maxtor 160GB 6V160E0.

a je li radi posle normalno ili ne ?

Samo preko wina skenirao sam za greske. Koji program preporucujes za testiranje.

Maxtor PowerMax 4.23 zamenjen je sa Seagate SeaTools. HDD je prosao kratke testove a druge testove uradicu kad bude komp slobodan.

Poslednja izmena:
mora da mu je elektronika pri kraju,skeniraj ga s spinrite-om pa vidi sta ce on da ti prijavi

Poslednja izmena:
mora da mu je elektronika pri kraju,skeniraj ga s spinrite-om pa vidi sta ce on da ti prijavi

do sada elektronika nikad nije davala "glasa " od sebe....!!!

pa nece verovatno ni u buduce....

mehanika ( motor ) moze da "pisti" i sl...

ps....

gde nadje spinrite?
ima mnogo prakticnijih alata....

do sada elektronika nikad nije davala "glasa " od sebe....!!!

pa nece verovatno ni u buduce....

mehanika ( motor ) moze da "pisti" i sl...

ps....

gde nadje spinrite?
ima mnogo prakticnijih alata....
Mozda ima prakticnijih ali sam na starom hdd-u koji je riknjavao svsta probao i samo mi je spinrite pomogao

Sto se ticce elektronike da naravno da ona nikada nije davala glasa od sebe ali ona ako rikne posto ona upravlja mehanikom,ona moze biti uzrocnik toga da pooludi mehanika pa da se hd onda cuje tj da pisti....(jer naletao sam na svasta i svasta vidjao jer sam zavrsio elektortenicku pa znam o cemu pricam)

Mozda ima prakticnijih ali sam na starom hdd-u koji je riknjavao svsta probao i samo mi je spinrite pomogao

Sto se ticce elektronike da naravno da ona nikada nije davala glasa od sebe ali ona ako rikne posto ona upravlja mehanikom,ona moze biti uzrocnik toga da pooludi mehanika pa da se hd onda cuje tj da pisti....(jer naletao sam na svasta i svasta vidjao jer sam zavrsio elektortenicku pa znam o cemu pricam)

pa nisam ni ja zavrsio shumarstvo nego ETF:,,:

no shalu na stranu....

mnogo su redji slucajevi kod novijih diskova takve manifestacije

mozda kog mehanickog ostecenja elektronike ili probijanja preko ata interfejsa

ali mnogo , mnogo cesce strada deo koji upravlja motorom harda
(strujni udar i sl) ali tad elektronika sasvim strada ( mrtva )...

Poslednja izmena:
pa nisam ni ja zavrsio shumarstvo nego ETF:,,:

no shalu na stranu....

mnogo su redji slucajevi kod novijih diskova takve manifestacije

mozda kog mehanickog ostecenja elektronike ili probijanja preko ata interfejsa

ali mnogo , mnogo cesce strada deo koji upravlja motorom harda
(strujni udar i sl) ali tad elektronika sasvim strada ( mrtva )...
Ne znam za nove velike HD-ove jer nazalost nemamnijedan veliki i novi HD takod a si mozda u pravu da kod njih nema te manifestacije,iako se na maxtorima od 200gb elektonika pregreva nenormalno(ima drug,kuciste tako tako a chip od elektronike ne smes da pipnes koliko se zagreje sto kod starijih HD-ova nije bio slucaj)

za wd disk koji program da koristim za testiranje

Nazad
Vrh Dno